Box Office Week 47 – Animatie scoort!

De animatie films scoren heel goed in de box office week 47

Ralph Breaks The Internet - De animatie films scoren heel goed in de box office week 47
Bron: GIPHY | Ralph Breaks The Internet

Wanneer het einde van het jaar nadert komen de feestdagen ook steeds dichterbij. In Amerika werd afgelopen donderdag ‘Thanksgiving’ gevierd. Waar filmstudio’s graag op in spelen. Dit jaar lanceerde Disney de animatie film ‘Ralph Breaks The Internet‘. Samen met ‘Creed 2′ en Robin Hood’ probeerde zij hoog in de box office week 47 te komen. Dat is voor alle drie gelukt, alleen werd al snel duidelijk welk van de drie een succes wist te behalen. En de ander het moest doen met wat minder.

Er is een nieuwe nummer één in de box office week 47. ‘Ralph Breaks The Internet’ en in dit geval bijna letterlijk. Want de film wist tijdens het eerste weekend een mega bedrag binnen te slepen. Normaal is dat van vrijdag tot en met zondag. In dit geval is het van woensdag tot zondag. Waardoor het weekend zo’n vijf dagen duurde. In die dagen heeft het tweede deel van ‘Wreck-It Ralph‘ 84,5 miljoen dollar verdiend.

Creed 2 - De animatie films scoren heel goed in de box office week 47
Bron: GIPHY | Creed 2

Met deze opbrengst staat het op de nummer twee van de meeste opbrengsten tijdens een vijf dagen durende Thanksgiving weekend. De enige animatie film van Disney daar voor staat is ‘Frozen’. Tot nu toe wordt de film rustig uitgerold. Waardoor de film in steeds meer landen is te zien. Waarmee de opbrengst tot nu toe staat op: 126 miljoen dollar. Een groot aandeel zou de prinsessen in de film kunnen zijn. Dat werd al duidelijk in de trailer dat eerder werd gelanceerd.

Op een tweede plek staat ‘Creed 2’. De boks film heeft het heel goed gedaan. Als live action film heeft het de grootste opbrengst tot nu toe gehaald. Alleen weet Disney daar met een aantal animatie films voor te blijven. Het eerste deel was een doorslaand succes, dat was te verwachten dat een deel twee goed zou gaan scoren.

Niet alle films die in de box office week 47 staan weten groots te scoren

Michael B Jordan en Sylvester Stallone keren terug in de rollen, en tijdens het eerste weekend heeft de film een bedrag van 55,8 miljoen dollar verdiend. Waardoor de film een een verdiende tweede plek heeft in de box office week 47.

Niet alles wat in de box office week 47 is een succes. Lionsgate lanceerde ‘Robin Hood’ maar wist niet hoog in de top 10 te komen. Op plek zeven komt het bekende verhaal terecht. Iets waar de filmstudio niet op had gehoopt. Zeker met bekende gezichten als Jamie Foxx en Taron Egerton. Het heeft een groot budget, er wordt gezet rond de 100 miljoen dollar. Alleen moet er nog flink worden gecasht, wereldwijd heeft het nu 23,1 miljoen dollar opgeleverd.

Instant Family - De animatie films scoren heel goed in de box office week 47
Bron: GIPHY | Instant Family

Voor ‘Bohemian Rhapsody‘ en ‘Instant Family’ was de val in de box office week 47 het kleinst. Zij zakten maar 14 procent, dat komt natuurlijk omdat mensen tijdens de feestdagen naar een film, voor het hele gezin willen gaan. Daarmee lijkt de laatst genoemde film een publiek te hebben gevonden.

De grootste zakker is ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald‘, de Warner Bros film zakte maar liefst 52%. Waarmee de film nog wel een publiek heeft, maar steeds meer mensen er voor kiezen om naar een andere film te gaan. Ik denk dat de mond-op-mond reclame er voor heeft gezorgd dat mensen worden gewaarschuwd. Hopelijk komen de volgende weken nog genoeg mogelijkheden voor mensen om de film alsnog te gaan bekijken.

Volgende week zal de concurrentie niet hard toeslaan. De titels die in de box office week 47 staan, staan er waarschijnlijk volgende week nog wel in. Toch proberen ‘The Possession of Hannah Grace’ en ‘Anna and the Apocalypse‘ voorzichtig om in de top 10 terecht te komen.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie
Nieuwe programma’s vanaf maart bij RTL