Box Office Week 48 – De familie films staan hoog in de top 10

In de box office wek 48 weten de familie films groots te scoren!

The Possession of Hannah Grace - In de box office wek 48 weten de familie films groots te scoren!
Bron: GIPHY | The Possession of Hannah Grace

In de box office week 48 gebeurd er vrij weinig. De films die de afgelopen weken zijn uitgekomen, weten vooral te domineren. Toch probeerde ‘The Possession of Hannah Grace’ boven aan de lijst te komen. Alleen is dat niet gegaan zoals Screen Gems en Sony Pictures dat hadden gehoopt. Maar er is meer te zien in de top 10 van de box office.

De horror film ‘The Possession of Hannah Grace’ komt op een vreemd moment in de bioscoop. Als je kijkt naar de andere films, die zijn gericht op de feestdagen en families. Screen Gems probeerde met de film een tegen geluid te horen. Zodat je ook naar een ander soort film kan dan dat er al draait.

Toch is het budget al terug verdiend. En moeten de kosten voor reclame en dergelijke nog terug worden verdiend. Het budget van 9,5 miljoen dollar. De film heeft in de box office week 48 een totaal van 10,6 miljoen dollar verdiend. Als het eind bedrag tussen de 19 en 20 miljoen is, dan heeft de studio quitte gespeeld. Het is niet raar dat een film als deze niet boven aan de box office week 48 weet te komen. Er is niet zo’n groot publiek dat op dit moment is geïnteresseerd in horror.

Wie er boven aan weet te blijven is ‘Ralph Breaks the Internet‘. De animatie film van Disney zakt wel, maar weet 25,8 miljoen in het laatje te krijgen. Waarmee het totaal bedrag op 206,9 miljoen dollar staat. Een tot nu toe groot bedrag, en ga er vanuit dat de komende weken nog miljoenen dollars bij gaan komen.

De al uitgekomen films weten in de box office week 48 een groot publiek te bereiken

Ralph Breaks The Internet - In de box office wek 48 weten de familie films groots te scoren
Bron: GIPHY | Ralph Breaks The Internet

Zeker tot aan het eind van december. Ook draait de film niet in iedere bioscoop. Zo moet de Disney film in Nederland nog uit komen. Qua omzet gaat de ‘Wreck-It Ralph‘ vervolg nek aan nek met ‘Vaiana‘. De animatie film waar Moana de hofdrol in heeft zat in de tweede week rond de 66 miljoen dollar. Of de vergelijkingen volgende week nog steeds gelden? Daar moeten we nog even op wachten.

Voor ‘Creed 2’ is het de tweede week dat de boks film in de Amerikaanse bioscopen draait. Toch is het van plek gewisseld met ‘The Grinch‘ van Illumination Entertainment. Families zijn geïnteresseerd in de humor en streken van de feestdagen hatende groene harige man. Daarmee weet de film in de vierde week na release om hoog te klimmen.

In Amerika groeide het bedrag lichtelijk te groeien, en stond de teller aan het eind van de box office week 48 op 17,7 miljoen dollar. Wereldwijd doet de film het heel erg goed. In het afgelopen weekend wist de film in maar liefst 20 nieuwe landen in premiere te gaan. Daarmee Zijn er een hoop nieuwe inkomsten bronnen die erbij komen. Het totaal bedrag staat dan ook op 268 miljoen dollar. Een mooi bedrag en een goede prestatie van Illumination.

Creed 2 - De al uitgekomen films weten in de box office week 48 een groot publiek te bereiken
Bron: GIPHY | Creed 2

Voor ‘Creed 2’ lijkt het voorlopig rustig te worden. Tot en met het nieuwe jaar zullen er weinig nieuwe landen worden toegevoegd aan de release schema. Zoals in Nederland zal de film pas in 2019 in nog meer bioscoops te zien zijn. Frankrijk, China, Duitsland en Japan volgen ook in het nieuwe jaar.

Er kwam ook Nederlands nieuws uit de box office week 48. Want ‘Bohemian Rhapsody‘ staat misschien op een vijfde plek in de top 10. Toch heeft de film in Nederland een record gehaald. Het is tot nu toe de meest bezochte biografische muzikale film die tot nu toe is bezocht. Een mooie prestatie!

Volgende week wordt het in Amerika een hele rustige week. Daar komen geen hele grote titels uit. In Nederland komen ‘All You Need Is Love‘ en ‘Mortal Engines‘ uit. Dat beloofd weinig verschuivingen in de top 10. Maar welke titel van de box office week 48 boven aan weet te blijven, zie je in de volgende update.

Latest Reviews

Ook interessant
De animatie serie Super Drags is over de top met de animatie en humor
Is de Netflix animatie serie Super Drags een aanrader?