Box Office Week 49 – Aquaman en animatie scoren

In China ging Aquaman in premiere en boven in de box office week 49 vind je animatie

In China ging Aquaman in premiere en boven in de box office week 49 vind je animatie
Bron: GIPHY | Aquaman

In de box office week 49 zou je in eerste instantie niet veel zien veranderen. Want er zijn in Amerika geen films die in premiere zijn gegaan. Vanaf volgende week komt er concurrentie uit, die er voor gaan zorgen dat de top 3 er zeker anders uit gaat zien. Toch ging ‘Aquaman‘ in China in premiere, waarmee Warner Bros de mogelijkheid had om goed nieuws te brengen.

Het duurt nog twee weken voordat Europa en Amerika aan de beurt zijn om een duik te nemen in de wereld van ‘Aquaman’. Toch gokte Warner Bros en DC Comics erop om de film in China te lanceren. James Wan, Jason Momoa en Amber Heard hebben veel promotie gemaakt voor de film in het Oosten.

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, met een debuut van 93,6 miljoen dollar! Als je de andere voorgaande superhelden films van Warner Bros ernaast legt, is het bijna het dubbele wat de nieuwste film heeft binnen gehaald. Zo starte ‘Wonder Woman‘ met 37 miljoen dollar, ‘Justice League‘ met 50 miljoen dollar en ‘Batman v Superman‘ met 55 miljoen dollar. Dit is een hele verbetering met wat de verwachtingen waren.

Dat kan de verwachtingen voor Amerika ook in een ander licht zetten. Tot nu toe wordt ‘Aquaman’ in het eerste weekend van de release in Amerika op 65 miljoen dollar geschat. Want Warner Bros kan zichzelf met de strategie in de vingers snijden. Zij organiseren momenten dat fans de film eerder kunnen zien. Plus dat Amazon Prime abonnees eerder naar de bioscoop kunnen voor de film van Jason Momoa. Gaan zij naar de film wanneer het voor iedereen in de bioscoop is te zien?

De bekendmaking van de nominaties bij de Golden Globes zie je terug in de box office week 49

De bekendmaking van de nominaties bij de Golden Globes zie je terug in de box office week 49
Bron: GIPHY | Ralph Breaks The Internet

De andere bijzonderheden beginnen met de animatie films in de box office week 49 top 10. Want ‘Ralph Breaks The Internet‘ en ‘The Grinch‘ staan voor de tweede week boven aan de lijst. Zij weten ook nek aan nek te staan als het om het bedrag dat is opgehaald gaat. Ralph staat op de eerste plek met 16,1 miljoen en de Grinch met 15,2 miljoen dollar. Daarmee laten de filmstudio’s zien dat animatie vandaag de dag niet onder doet aan andere genres.

Afgelopen donderdag werden de nominaties voor de Golden Globes bekend gemaakt. Dat is te merken in de cijfers oftewel de interesse in bepaalde films. Want de films ‘Green Book’ en ‘Bohemian Rhapsody‘. Maar ook net buiten de top 10 van de box office week 49 ‘A Star Is Born‘ en ‘The Favourite’ kregen veel aandacht.

De bekendmaking van de nominaties bij de Golden Globes zie je terug in de box office week 49
Bron: GIPHY | Spider-Man: Into The Spider-Verse

Volgende week komt de concurrentie van de box office week 49 naar de Amerikaanse bioscopen. Zo zwaait ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse‘ naar het grote scherm, maar ook ‘The Mule’ en ‘Mortal Engines‘. Tot nu toe lijkt de animatie Spider-Man film met 31 miljoen dollar boven aan de top 10 te komen. Naar welke film ben jij van plan om naar de bioscoop te gaan?

Latest Reviews