Box Office Week 50 – De superhelden komen er aan!

De superhelden zijn sterk vertegenwoordigd in de box office week 50

In de box office week 50, speelt er meer dan alleen de tien best bezochte films van Amerika. Want over de hele wereld gaan er mensen naar de bioscoop. Toch probeerde een aantal films geld binnen te slepen, nu de twee films ‘Aquaman‘ en ‘Mary Poppins Returns‘ aankomende week uit gaan komen. Toch is er over de superhelden film genoeg te melden, want in de rest van de wereld draait de film.

Spider-Man: Into The Spider-Verse - De superhelden zijn sterk vertegenwoordigd in de box office week 50
Bron: GIPHY | Spider-Man: Into The Spider-Verse

Eerst maar beginnen met de release van ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘. De animatie film van Sony Pictures en Marvel is in Amerika in premiere gegaan. De ‘Spider-Man’ film heeft niet teleurgesteld, want het heeft een goede opening van maar liefst 35,4 miljoen dollar.

Waarmee het direct de nummer één is in de top 10 van de box office week 50, maar ook de beste opening heeft in december als het om animatie films gaat. Waarmee ‘Sing‘ met 35,2 miljoen dollar, van de troon wordt gestoten. Wat Sony en Marvel wilde bewijzen, en laten zien aan de fans. Is dat zij een animatie versie van de superheld kunnen lanceren en dat het ook leuk is voor volwassenen om er naartoe te gaan.

Dat is te zien in de statistieken, want 67% van de bioscoop bezoekers in Amerika waren geen gezinnen. Waarmee het doel van Sony gehaald moet zijn. Toch is er nog werk aan de winkel, het budget van 90 miljoen dollar moet nog terug worden verdiend. Anders is het een grote flop en kan het aangekondigde vervolg en spin-off van tafel.

In de box office week 50 zie je dat het niet altijd over rozen gaat

Mortal Engines - In de box office week 50 zie je dat het niet altijd over rozen gaat
Bron: GIPHY | Mortal Engines

Voor Warner Bros was er naast de superhelden film, meer goed nieuws. Want zij lanceerde de film ‘The Mule’. Wat over het algemeen bioscoop bezoekers van vijftig jaar en ouder wist te trekken. Wat de studio heel goed heeft gedaan, is gekeken naar wat er gaat draaien. Daar is een film tegenover gezet, die voor de over gebleven bioscoop bezoekers is geschikt.

Met 17,2 miljoen dollar een hele goede keus. Je kan deze film vergelijken met ‘Book Club‘ dat eerder in 2018 uitkwam. Wat goed scoorde bij een groot publiek, grotendeels van vijftig jaar en ouder. Toch proberen de filmstudio’s steeds beter te kijken naar de oudere leeftijd. Zodat zij de doelgroep niet overslaan, en daar natuurlijk geld aan verdienen.

Voor Legendary Pictures was er weinig positiefs te zien in de box office week 50. Want ‘Mortal Engines‘ kan je met gerust een flop noemen. Het budget was 100 miljoen dollar, en at betekend dat een hele hoop mensen naar de bioscoop moeten om het geld weer terug te verdienen. Alleen gingen er tijdens het eerste weekend maar weinig mensen naar de bioscoop om deze film te bekijken.

De boek verfilming haalde 7,5 miljoen dollar op. Wat er ook op kan wijzen dat de bioscoop bezoeker klaar is met boek verfilmingen als deze. Maar ook dat er goed moet worden gekeken, hoe ‘Mortal Engines’ is gepromoot. Want als ik naar de trailers kijk, is mij niet helemaal duidelijk welke wereld ik in stap. Het is een pijnlijke maar goede leer voor de studio.

Een PG-13 Deadpool 2 film lijkt niet te scoren in de box office week 50

Deadpool 2 - Een PG-13 Deadpool 2 film lijkt niet te scoren in de box office week 50
Bron: GIPHY | Deadpool 2

Net buiten de top tien van de box office week 50, bungelt ‘Once Upon a Deadpool‘. Waarmee Disney wilde kijken hoe positief mensen zouden reageren op een PG-13 versie van ‘Deadpool 2’. Het lijkt erop dat mensen dit totaal links laten liggen. Er draaien in dezelfde periode maar liefst twee andere superhelden films.

Met een aantal kleine aanpassingen is dit een opnieuw uitgebrachte film, dat eerder dit jaar al in de bioscoop draaide. Toch zal Disney dit niet los laten, en er alles aan doen om er een mouw te passen. Zodat de grof gebekte anti-held bij de MCU kan worden gevoegd, maar ook terug kan keren in de pretparken. Het slechte nieuws voor de Nederlandse fans, de film komt alleen uit op DVD/Blu-Ray en niet in de bioscoop

Dan het nieuws wat naar buiten kwam rondom ‘Aquaman’. De film is in de Amerikaanse box office week 50 niet te vinden. Aankomende week zal de film naast Amerika over bijna heel de wereld te zien zijn. Toch zijn er, met Nederland mee, landen waar de superheld is te zien. In totaal staat de opbrengst op 261 miljoen dollar. Waarvan het grootste gedeelte van China komt! Zij hebben naast de opbrengst van vorige week (93,6 miljoen dollar), deze week voor 54,2 miljoen dollar gezorgd.

De stijd om de bioscoop bezoekers tijdens de feestdagen gaat na het uitkomen van de box office week 50 beginnen!

Aquaman - De stijd om de bioscoop bezoekers tijdens de feestdagen gaat na het uitkomen van de box office week 50 beginnen!
Bron: GIPHY | Aquaman

Aan het eind van 2017 wist ‘Jumanji: Welcome to the Jungle‘ te scoren en zelfs ‘Star Wars: the Last Jedi‘ te verslaan. De superhelden film van Warner Bros wordt al vergeleken met de tweede ‘Jumanji’ film. Waarmee ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ met de ere titel en vergelijking met ‘The Greatest Showman‘ moet doen. Dat zijn geen slechte titels waarmee de films worden vergeleken. Het is de komende maand zien, naar welke films de mensen daadwerkelijk gaan.

Vanaf volgende week breekt de strijd om de feestdagen los! Want in Amerika gaan ‘Bumblebee‘, ‘Aquaman’ en ‘Mary Poppins Returns’ in premiere. De verwachtingen zijn dat ‘Aquaman’ aan kop gaat met 69 miljoen dollar. Daar komt Disney achteraan met 39 miljoen dollar. De hekkensluiter is ‘Bumblebee’ met 21 miljoen dollar. Waar de top 10 van de box office week 50 volgende week niet meer hetzelfde zal zijn.

Latest Reviews