Box Office Week 51 – Welke film scoort met kerst?

De grote studio vechten in de box office week 51 voor de nummer één positie

In Amerika proberen de filmstudio’s elkaar voor te zijn als het gaat om de filmbezoekers. Nu de feestdagen zijn begonnen, willen zij er voor zorgen dat jij met het gezin of familie naar bijvoorbeeld ‘Aquaman’, ‘Mary Poppins Returns’ of ‘Bumblebee’ gaat. Maar wat laten de cijfers van de box office week 51 zien? Daar zie je dat Paramount Pictures, Disney en Warner Bros het elkaar niet makkelijk maken.

Aquaman - De grote studio vechten in de box office week 51 voor de nummer één positie
Bron: GIPHY | Aquaman

De drie films weten elkaar goed af te zijn, en er zitten een aantal verrassingen tussen. Om te beginnen met de nummer één van de box office week 51. Want ‘Aquaman‘ wist de voorgaande weken groots te scoren in onder andere China. Nu is Amerika aan de beurt. Daar opende de film Warner Bros met een opbrengst van 67,4 miljoen dollar.

Het is niet de grote opening waar de fans en de studio op hadden gehoopt. De verwachtingen waren richting de 69 miljoen dollar, alleen waren de verwachtingen achter de schermen hoger gelegd. Zeker na de goede omzet in Azië. Dat wil niet zeggen, dat de film tijdens de feestdagen het niet goed gaat doen. Dat is alleen goed af te lezen in de box office van week 52.

Voor Disney is de box office week 51 niet al te best, want de studio had gehoopt dat het vervolg op de klassieker meer bioscoop bezoekers zou trekken. Nu vergelijkt de studio ‘Mary Poppins Returns‘ met ‘The Greatest Showman‘. Alleen is dat op dit moment niet te zeggen, niet alleen omdat het een musical is. De opbrengst van Emily Blunt en de rest van de cast komt op een slordige 22,2 miljoen dollar.

In de box office week 51 zit er een grote verrassing verstopt!

BumbleBee - In de box office week 51 zit er een grote verrassing verstopt!
Bron: GIPHY | BumbleBee

De grote verrassing van de vier nieuwe films is ‘Bumblebee‘. De film dat de redding van de Transformers franchise zou moeten zijn, weet veel bioscoop bezoekers te trekken. Althans, meer dan dat Paramount Pictures en de rest van de filmwereld had verwacht. Voor een lange tijd werd er op de film neer gekeken. Het weet Disney op de hielen te zitten, met een opbrengst van 21 miljoen dollar.

Paramount weet het Warner Bros en Disney moeilijk te maken, omdat er veel raakvlakken zijn. De film kan gezinnen aanspreken, want het is een familie vriendelijke film. Voor kinderen is het leuk om naar te kijken en voor de ouders zit er ook genoeg in dat je blijft kijken. Toch kan alles met de feestdagen veranderen, dan maken mensen de beslissing om naar een bepaalde film te gaan.

Twee andere films die proberen om hoog in de box office week 51 top tien terecht te komen zijn ‘Second Act’ en ‘Welcome to Marwen‘. Alleen weten beide films weinig indruk te maken, en onder aan de lijst te eindigen. ‘Second Act’ met 6,5 miljoen dollar en ‘Welcome to Marwen’ met 2,3 miljoen dollar.

Er zijn ook een aantal films die moeten inleveren in de box office week 51

The Grinch - Er zijn ook een aantal films die moeten inleveren in de box office week 51
Bron: GIPHY | The Grinch

De films die al in de top tien stonden zakte stuk voor stuk in omzet. Voor Illumination Entertainment is het seizoen, waarvoor ‘The Grinch‘ is gemaakt, begonnen. Want de film zakt met maar 30 procent, waarmee de film nog steeds goed wordt bekeken. De grootste zakkers zijn ‘Ralph Breaks the Internet‘ en ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘. Beide films moeten inleveren omdat de nieuwe films hetzelfde publiek aanspreken.

Volgende week komen er geen grote titels uit, waarmee de films die in de box office week 51 ruimte krijgen om goed bekeken te worden. Mensen hebben kerstvakantie en zit vast een dag tussen dat men naar de bioscoop kan gaan. Waardoor de update van de box office niet zo uitgebreid wordt dan deze week. Naar welke film ga jij met de feestdagen of kerstvakantie?

Latest Reviews

Ook interessant
De spirit moet nog gevonden worden