Bron: ©2019 CTMG, Inc. All rights reserved & Filmdepot | Brightburn

Brightburn Review

Reader Rating1 Stem
8
7.4
Creatieve tegenhanger van de superhelden films

Na de superhelden, is het met Brightburn tijd om de slechterik in de spotlight te zetten

Na de superhelden, is het met Brightburn tijd om de slechterik in de spotlight te zetten
Bron: ©2019 CTMG, Inc. All rights reserved & Filmdepot | Brightburn

Toen James Gunn door Disney werd ‘ontslagen’, konden de filmliefhebbers en fans van de regisseur niet wachten tot dat er een nieuw project zou worden gelanceerd. Aan de hand van deze opbrengsten zou je kunnen zien hoeveel mensen er interesse bleven houden in James Gunn. Toen ‘Brightburn’ werd aangekondigd, trok de film mij direct aan. Dat had niets te maken met het ‘James Gunn verhaal’, maar met de twist dat er zat aan te komen.

Wat als een buitenaards kind, dat met een noodlanding op aarde beland is, niet een held voor de mensheid wordt, maar juist een duistere bedreiging vormt?

Vandaag de dag zijn er genoeg superhelden films die worden gelanceerd. Alleen proberen de concurrenten van Marvel de studio na te doen. Wat niet slim is, want zo wordt je als ‘kopie’ gezien en niet als iets origineels. Met dat idee moeten de makers van ‘Brightburn’ naar Sony Pictures zijn gestapt. Zij wilde na ‘Logan‘, als eerst komen met sub-genre. Zo zou 20th Century Fox komen met ‘The New Mutants‘. Alleen is de familie Gunn de studio voor.

Als je naar de trailer van ‘Brightburn’ hebt gekeken, dan weet je precies wat het verhaal en de film je gaan brengen. Het is namelijk bijna een kopie van Superman. Hij stortte ook op aarde met een ruimteschip, alleen wilde hij voor het goede zorgen. Dit keer loopt het anders, want alles wat Brandon Breyer wilt is de wereld overnemen.

De makers van Brightburn hebben een aantal tactische beslissingen genomen

De makers van Brightburn hebben een aantal tactische beslissingen genomen
Bron: ©2019 CTMG, Inc. All rights reserved & Filmdepot | Brightburn

Wat ik heel slim vind, is dat er voor een leeftijdsgrens is gekozen. De makers zijn van het begin tot eind los gegaan, en de minimum leeftijd van zestien jaar past perfect. Zo perfect, dat ik tijdens een aantal scenes weg moest kijken. Het was bloederige horror, waarbij ogen en kaken niet heel bleven. Voor mij was het iets te heftig.

Het budget van een film kan al snel verraden hoe een film op beeld overkomt. Alleen bij ‘Brightburn’ is er voor gekozen om het heel tactisch aan te pakken, zodat de zes miljoen dollar op een goede manier werd gebruikt. Wanneer Brandon Breyer in de lucht zweeft, dan zie je dat van een afstand. Waardoor de makers weinig geld hoefde te pompen in deze effecten.

Waar wel geld in is gestoken, zijn de horror effecten. In de scenes, waar ik het hierboven over had, zag je dat daar geld in was gepompt. Zodat je als kijker bijna gaat geloven dat het echt is. Het ziet er niet zo goed uit als een ‘Avengers: Endgame’. Voor dit budget en dit type film was het goed.

Het verhaal had voor het filmen wat bijgeschaafd kunnen worden. Voor mij duurde het te lang voordat Brandon het kwade pad op ging, maar ook tot dat zijn omgeving doorhad wat er aan de hand was. Wanneer de film op volle toeren was, ging het ook los. Vooral het einde vond ik een heftige keus. Zeker als je kijkt dat er op een mogelijk vervolg wordt gehint, dan zijn de laatste moorden het heftigst.

Zit er voor Sony Pictures een franchise vol slechteriken te wachten?

Zit er voor Sony Pictures een franchise vol slechteriken te wachten?
Bron: ©2019 CTMG, Inc. All rights reserved & Filmdepot | Brightburn

Ik hoop dat Sony Pictures door gaat, want er worden andere slechteriken naar voren geschoven. Deze figuren kunnen voor de nodige horror zorgen, en ik zal zeker naar dit soort films gaan. Waarmee Sony Pictures een ander geluid laat horen tegenover al het superhelden geweld. Laat de slechteriken maar komen, en uiteindelijk samen komen of het tegen elkaar opnemen.

De acteurs hebben er ook voor gezorgd dat het een geloofwaardige film werd. Zo hebben Elizabeth Banks en David Denman een geloofwaardig ouder koppel gespeeld. De chemie spat van het scherm, en de onderliggende gedachten van beide zijn ook logisch. Als ouder wil jij je kind beschermen. Terwijl je andere in de omgeving geen kwaad wilt doen.

Als jij ‘Brightburn’ hebt gezien, laat jou cijfer voor de film hieronder achter. De film nog niet gezien? Dan raad ik je aan om deze film zeker te gaan kijken. De actie is goed, en het voelt aan als een superhelden film. Alleen gaat het verhaal alleen maar richting de slechteriken kan op.

James Gunn kwam terug en moest met 'Brightburn' laten zien wat hij kon. Met een klein budget is er een hele hoop gedaan.
Het Verhaal
7
Acteer werk
8
Regie
7
Het einde
7.7
Reader Rating1 Stem
8
Pluspunten
Creativiteit met een klein budget
De slechterik wordt in beeld gebracht in plaats van de helden
De band tussen bepaalde karakters werden geloofwaardig neergezet
De hoeveelheid aan actie en horror
Minpunten
De opbouw van het verhaal, was aan de lange kant
7.4
Creatieve tegenhanger van de superhelden films

Latest Reviews