Relax Music 2

By An Ion – Autre Vie

De heren van By An Ion lanceren de hypnotiserende en magische single ‘Autre Vie’

By An Ion

De heren Ray Aguilar en Alex Gonzales zijn samen het dance duo By An Ion begonnen. Zij kwamen tijdens de studio erachter dat de chemie en stemmen heel goed bij elkaar pasten. Zij starten de muziek carriere in verschillende electronische muziek acts. Toen zij met elkaar in contact kwamen ontstond er een klik dat je niet kan forceren. Zelf beschrijven zij de band dat zij vrienden en zelfs broers zijn van elkaar, en maken tijdens interviews en gesprekken elkaars zinnen af.

De muziek die By An Ion maakt komt bijna nostalgisch over. Zij weten de stemmen die heel erg goed bij elkaar matchen en tegelijkertijd bijna gelijk klinken te combineren met de dromerige en hypnotiserende muziek.
Wanneer de muziek en de stemmen heel goed op elkaar zijn afgestemd dan valt alles op z’n plek. De prachtige geluiden, met echo effecten en de stemmen van By An Ion luistert lekker weg. De heren schromen niet om persoonlijke onderwerpen te verwerken in de muziek, dat maakt het voor de luisteraars heel herkenbaar. En ook makkelijker om naar te luisteren.

Waar haalde By An Ion de inspiratie voor de single ‘Autre Vie’ vandaan?

Wat By An Ion heel goed weet te doen is de balans te vinden in het euforische en engelachtige muziek samen met de elektrische drums. Wanneer je daar geen oor voor hebt ligt de balans scheef en is het niet prettig om naar te luisteren. De eerste single ‘Autre Vie’ is de handtekening van het duo. Zij laten horen dat mooie, etherische melodieën die een gevoel van rust uitstralen. Het smelten van nostalgische elektronische, atmosferische geluiden en de bouw van de drumbeats. Zij weten er rust mee uit te stralen en dat komt heel goed over.

De titel ‘Autre Vie’ komt niet uit de lucht vallen. Want het betekend ‘Ander Leven’. De jonge Ray Aguilar kreeg te maken met een tijdelijke ziekte en kon het huis niet uit. Het nummer is geschreven bij hem thuis geschreven. Zelf zegt Aguilar erover: ‘er wordt gezegd dat het karakter van een man het beste is wanneer zij alleen zijn. Mijn reis heeft er voor gezorgd dat ik het specifieke muzikale geluid van vrede en vrijheid ontdekte’. Door een ziekte of een andere tegenslag kan je het niet zo positief inzien. De single laat zien dat je door de liefde de meeste donkere situaties kan overwinnen.

De eerste EP van By An Ion zit eraan te komen. Zij hebben samen gewerkt met Pete Maher. Hij had eerder samen gewerkt met Nine Inch Nails, Depeche Mode, Rolling Stones en The Killers. Naast originele muziek maken de heren ook remixen voor andere artiesten. Zo maakte zij een lekkere remix van het nummer ‘Introspective’.

Latest Reviews

Ook interessant
Fantastic Beasts and Where to Find Them