music

Camila Cabello lanceert eerste solo album ‘Camila’

Camila Cabello gaat solo en weet zonder de andere Harmony’s te scoren!

Camila Cabello lanceert solo album 'Camila'
Bron: Fanburst | Camila Cabello lanceert solo album ‘Camila’

Vanaf nu wil ik een succesvol album van de maand in de spotlight zetten. Dit keer is Camila Cabello aan de beurt want zij lanceerde eerder in januari het album ‘Camila’. Een album dat door de fans van Fifth Harmony en veel andere luisteraars werd omarmt. Omdat het zo veel werd verkocht. Het stond vanaf 12 januari op nummer één, en het lijkt erop dat het de komende weken niet gaat veranderen.

In de loop naar het uitkomen van het album ‘Camila’ werd er veel gesproken over het succes van de singles. Maar ook over de concurrentie die zij aan zou gaan met de dames van Fifth Harmony. De vier andere dames moeten het bijna een jaar zonder Camila Cabello doen en lijken het prima te doen. Toch lijkt het erop dat er achter de schermen genoeg is gebeurd. Want hier en daar worden er steken tussen de verschillende live optredens geplaatst. Zoals dat een vijfde zangeres van de nieuwe Fifth Harmony van het podium viel.

Allemaal heel leuk dat succes, maar wat maakt het album van Camila Cabello zo goed? Want het gebeurd wel vaker dat verschillende groepsleden als eerste solo gaan en scoren. In het verleden wisten Justin Timberlake, Zayn, Fergie en Robbie Williams dat al te laten zien. Het begon in 2017 met de eerst solo single waar de zangeres als lead op te horen was. Het kroop na een aantal weken naar de eerste plek en wist daar maar liefst acht weken te blijven staan. Geen andere single wist haar van de plek af te krijgen.

Het album ‘Camila’ is een weerspiegeling van de zangeres Camila Cabello

Als songwriter wilde Camila Cabello zelf mee schrijven aan de muziek dat uit zou komen. Dat hoor je ook heel goed terug. Niet direct in de teksten, maar wel in de muzikale klanken die je er omheen hoort. Het Cubaanse en Amerikaanse wat de zangeres als achtergrond heeft hoor je in een aantal nummers terug. Niet alleen ‘Havana’, maar ook op ‘She Love Control’ en ‘Real Friends’. Lekkere nummers waar je direct een aan tropische bestemming moet denken. Ook al zijn het verschillende nummers met andere boodschappen.

Wat Camila Cabello direct voor elkaar kreeg, is dat zij in de charts van 100 landen op de eerste plek belanden. Wat mij betreft een hele goede keus van de zangeres om solo te gaan. Ze scoort hit naar hit, en niet alleen. Want de samenwerkingen met Shawn Mendes, Machine Gun Kelly en Major Lazer zijn ook in de hitlijsten te vinden. Mocht je nog geen nummer hebben gehoord van ‘Camila’, of wil je het voor de zoveelste keer beluisteren? Dat kan, hierboven te beluisteren via Spotify. Of luister het op Apple Music.

Latest Reviews

Ook interessant
Toe aan een spannende en mysterieuze serie om te kijken? Ik geef je redenen om The Alienist te streamen
7 redenen om The Alienist te gaan kijken