Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Cat Stories

Cat Stories Review

Waar komt de liefde voor de kat vandaan?

De katten en eigenaren staan centraal in de documentaire Cat Stories

De katten en eigenaren staan centraal in de documentaire Cat Stories
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Cat Stories

Toen ik zag dat de documentaire ‘Cat Stories’ er aan zat te komen, wist ik dat dit niet kon missen. Ik ben naar het platform Picl.nl gegaan en heb de documentaire bekeken. In eerste instantie wist ik niet zo goed wat Carmen Cobos zou gaan laten zien. Want worden de 73 minuten op een goede manier gevuld? In de recensie van de documentaire ga ik verder op wat Carmen heeft gemaakt.

In Cat Stories onderzoekt filmmaker Carmen Cobos de emotionele redenen van miljoenen Nederlandse families om een kat als huisdier te houden. Middels een verzameling portretten, waarin de relatie tussen katten en hun baasjes centraal staat, probeert de Spaanse regisseur op een luchtige en humoristische wijze te begrijpen waarom we menselijke gevoelens toekennen aan onze katten, we vaak meer om hen geven dan om onze eigen familieleden en wat dit uiteindelijk over onszelf zegt.

Het leuke aan de documentaire ‘Cat Stories’ is, is dat Carmen Cobos er voor heeft gezorgd dat je als gelijk stemde of als kattenliefhebber mee kan leven. Carmen bied zichzelf aan als katten oppasser, waardoor zij bij verschillende katten liefhebbers over de vloer komt. Wanneer Carmen voor de katten gaat zorgen, zorgt dat direct voor leuke beelden. De commentaar van Carmen naar de katten is heel begrijpelijk. Want zij was tot op heden niet gewend om met katten om te gaan.

Er gaan werelden open in de katten documentaire van Carmen Cobos

Er gaan werelden open in de katten documentaire van Carmen Cobos
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Cat Stories

Daarnaast komt zij bij verschillende mensen in huis. Van eigenaren van raskatten tot pleeggezinnen die zorgen voor de jonge kittens en zwangere katten. Waardoor je een breed beeld krijgt van de wereld om de katten heen. Wanneer een kitten of kat voor het eerst bij een gezin binnen komt.

Lijkt het allemaal rooskleurig te zijn. Al snel komen de nieuwe eigenaren erachter dat het niet alleen maar positief is. Ook dit laat de documentaire ‘Cat Stories’ zien. Van katten die niet altijd de aandacht willen hebben, waarbij de eigenaar zijn armen onder het bloed heeft zitten.

Ondanks de kleine tegenslagen is ‘Cat Stories’ een documentaire waarbij de liefde voor kat voorop staat. Carmen gaat op onderzoek uit en laat dankzij de verschillende mensen en grappige en aandoenlijke situaties zien hoeveel de mensen om de katten geven. De kittens laten je smelten en de bepaalde gezichten van de katten laten je heel hard lachen.

De documentaire is niet alleen voor de kattenliefhebber gemaakt

De documentaire is niet alleen voor de kattenliefhebber gemaakt
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Cat Stories

Je krijgt te maken met alle emoties gedurende de documentaire. Ik zou niet verklappen of Carmen aan het eind van ‘Cat Stories’ begrijpt wat de eigenaren van de katten voelen. Want daarmee zou ik te veel kunnen verklappen. Mocht jij nog twijfelen of de documentaire iets voor jou is?

Voor de katten liefhebber zitten er hele herkenbare situaties in. Waarbij de beelden duidelijk laten zien hoe het is om een kat te hebben. Als niet kattenliefhebber probeert Carmen duidelijk in beeld te brengen in welke vreemde, leuke en emotionele momenten de katten eigenaren terecht kunnen komen. Je hoeft het niet precies te begrijpen, als het gevoel al lichtelijk overkomt. Dan is de missie van Carmen geslaagd.

Latest Reviews