Bron: Herrie Film & TV / Filmdepot | Charlie en Hannah Gaan Uit

Charlie en Hannah Gaan Uit Review

In de film Charlie en Hannah gaan uit maken de dames de meest bizarre momenten mee

Charlie en Hannah Gaan Uit Movie Poster
Bron: Herrie Film & TV / Filmdepot | Charlie en Hannah Gaan Uit

De Belgische film ‘Charlie en Hannah Gaan Uit’ is uit en nu te bekijken in de filmhuizen. Tijd om er een recensie over te schrijven. Wat heeft de film van de zuiderburen te bieden? Hieronder kom je erachter, na de trailer staat de recensie klaar om gelezen te worden.

Toen de trailer van ‘Charlie en Hannah Gaan Uit’ uitkwam, wist ik niet zog goed wat ik van de beelden moest vinden. Want het schetst niet een helder verhaal. En als je er iets van probeert te maken, gaat het alle kanten op. Dat is iets wat de regisseur Bert Scholiers wilde laten zien.

De film verteld, zoals de titel al doet vermoeden, het verhaal van Charlie en Hannah die uit gaan. Zij besluiten om op een vrijdagnacht te starten met een magisch snoepje. Waardoor alles en iedereen om hen heen verandert. Wanneer Charlie en Hannah besluiten om naar de kroeg te gaan is dat het begin van een hele lang avond.

Waar de meest bizarre situaties voorbij komen waar als rode draad een verhaal loopt over exen en relaties. Van de Antwerpse kroeg, een sneeuwvlakte of een kosmisch zwart gat de dames komen in zoveel verschillende omgevingen terecht. Al met al gaat de romantische komedie over liefdes, seks, vrijgezellen bestaan en zoals ik hierboven al zij exen. Weet Bert Scholiers zijn film debuut succesvol af te maken? Lees de recensie van ‘Charlie En Hannah Gaan Uit’.

De recensie van Charlie en Hannah Gaan Uit

Voor mij is deze film een grote omslag van wat ik de afgelopen weken vooral heb gezien. Van de ene naar de andere blockbuster waar bakken met budget klaar staan om de film. ‘Charlie en Hannah Gaan Uit’ moet het hebben van de creativiteit die de makers hebben los gelaten op de film.

Regisseur Bert Scholiers weet je in een soort trip te laten belanden waarvoor je zelf geen drugs of drank hoeft te gebruiken. Je gaat er vanuit dat een verhaal een logische opbouw heeft. Maar wat de trailer laat zien, komt ook terug in het geheel. Je wordt door de hoofdpersonen van de film mee genomen in een reis waar er over relaties, exen seks wordt gepraat.

Charlie en Hannah Gaan Uit Review
Bron: Herrie Film & TV / Filmdepot | Charlie en Hannah Gaan Uit

Het voelt aan als een therapie sessie waarbij Charlie en Hannah apart van elkaar een pad op gaan. In sommige scenes helpt de één de ander, maar heeft dat niet direct door. Wanneer je door hebt wat de makers willen laten zien is de film heel vermakelijk om naar te kijken. Het is grappig en dat wordt op verschillende manieren getoond. Van ongemakkelijke scenes waarin de humor de overhand heeft tot en met een scene waarbij één van de dames veranderd in een flat gebouw.

De creativiteit wordt door de makers op heel veel verschillende manieren gebruikt. Dat maakt ‘Charlie en Hannah Gaan Uit’ iedere seconden interessant om naar te kijken

Zelf kon ik de creativiteit van de makers waarderen. Omdat er voor iedere scene is gekozen om de verhaallijn van dat moment weer te geven. Zo wordt er bijvoorbeeld verteld over hoe een relatie is verbroken. Op dat moment komt de ex in beeld wanneer er verteld wordt hoe het is gegaan.

Charlie en Hannah Gaan Uit Review
Bron: Herrie Film & TV / Filmdepot | Charlie en Hannah Gaan Uit

Bert Scholiers speelt met zwartwit- en kleur- beelden, veranderingen van het beeldformaat en verwijzingen naar stille cinema en klassieke Italiaanse horror. De film ‘Charlie en Hannah Gaan Uit’ heeft zelfs een ‘end credit scene’. En ik zal je aanraden om die zeker te gaan kijken, want ik kon hier heel hard om lachen. Net als de humor in de film zelf, het wordt grappiger omdat de hoofdpersonen doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Latest Reviews

Ook interessant
Sumera [Upcoming Artist]