Cherry Pop Movie Review

Cherry Pop Review

Bekende drag queens zijn te zien in de film ‘Cherry Pop’

Cherry Pop Movie Poster
Bron: IMDB | Cherry Pop Movie Poster

Met het succes van ‘Rupaul’s Drag Race‘ is het niet uit te sluiten dat er in andere mediums ook drag queens gaan opduiken. Dat is ook het geval bij de film ‘Cherry Pop’. Vorig jaar kwam de film uit en is te zien bij de on demand dienst Netflix. De regisseur Assaad Yacoub heeft de film geregisseerd maar ken je waarschijnlijk van een aantal videoclips van verschillende drag queens. Zoals die van Bob The Dragqueen en Latrice Royale. In 2015 regisseerde hij de film ‘The Wing’.

Omdat de film zich afspeelt in een club en het om drag queens gaat heeft de regisseur een aantal bekende queens van de voorgaande ‘Drag Race’ seizoenen gevraagd om een rol te spelen. Dat is gelukt want je ziet bekenden als Latrice Royale, Detox, Bob The Dragqueen en Tempest DuJour. Het begon in 2013 met een short, maar in 2017 werd de volledige film uitgebracht. Lees na het verhaal en de trailer van ‘Cherry Pop’ de recensie.

Dit is Cherry Pop

Wanneer Brendan, de hoofdacteur, weigert uit de kleedkamer te komen, breekt de hel los. Hij moet dan nog samenwerken met een aantal mensen die kampen met hun eigen problemen en elkaar niet kunnen uitstaan. Een jonge nieuwkomer, The Cherry verbergt een groot geheim voor de meisjes terwijl hij zich klaarmaakt voor zijn debuut.

De recensie van Cherry Pop

Wanneer je bekend bent met de wereld van drag dan is ‘Cherry Pop’ een leuke film om naar te kijken. De humor kan je dan waarderen als je de soort humor begrijpt die in de film wordt gebruikt. Het is recht voor z’n raap en vol met verwijzingen naar de LGBTQ wereld. Ook komen de vooroordelen voorbij die je in iedere film voorbij ziet komen. Dat is niet erg, want het wordt op een manier gebracht dat het fris en niet al te smaakvol is.

Wat ook opvalt is dat de verschillende verhalen van de queens naar voren komen. Je kan nog zo hard zijn op het podium en achter de schermen, maar diep van binnen zit er iemand met een verhaal. En dat wordt op een manier gebracht dat je kan herkennen van de momenten dat de queens in ‘Drag Race’ zich aan het opmaken zijn.

Cherry Pop Movie Review
Bron: Queerty | Cherry Pop

Heb geen hoge verwachtingen als het gaat om acteren en de manier van filmen. Het is goed gefilmd, maar de queens en acteurs die je in de film ziet zitten er in om de film zo goed mogelijk te verkopen. Het zijn geen rollen waarmee zij een Oscar gaan winnen. Maar het is heel vermakelijk om naar te kijken.

‘Cherry Pop’ is dan ook een film dat je moet gaan kijken, op het moment dat je geen zin hebt in de standaard blockbuster. Vooral de mix van humor, muziek en de achtergrond verhalen maken het een leuke film. Het is te streamen bij Netflix, en mocht je al een abonnement hebben. Dan kost het je niets extra’s.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Listed
Van welke artiesten zou ik nieuwe muziek willen horen?