Christina Hess schildert dieren in mensachtige karakters

Klassieke karakters komen terug in de kunst van Christina Hess

In South Philadelphia woont Christina Hess zij is een kunstenaar en weet klassieke karakters uit films, de geschiedenis en meer op een hele creatieve manier naar het heden te krijgen. Je ziet geen mensen, maar verschillende dieren die in de huid van de karakters kruipen. Niet letterlijk natuurlijk, maar Christina weet het heel mooi op de verschillende doeken de schilderen.

Christina Hess beschrijft zichzelf als een artistieke dame die schilderen, creëert, schrijft en geeft les. Zij is dol op eten, koffie, dieren en de natuur. Dat zie je heel goed terug in de doeken die zij in haar schilder studio heeft gemaakt. Zij heeft dertien olieverf schilderijen gemaakt en deed daar drie jaar over. Er zit veel energie en tijd in de doeken, maar dat zie je er heel goed aan af. Je kan Christina Hess steunen door op Kickstarter de 2018 kalender te kopen. Je ziet iedere maand een ander kunstwerk. En hieronder vindt je een klein voorproefje wat je maandelijks kan zien.

The Thin White Dog - David Bownie - Christina Hess
The Thin White Dog – David Bownie

De inspiratie van de kunst komt uit de verhalen uit de boeken die Christina Hess haar moeder had

Haar inspiratie om dit te gaan maken kwam bij de immense bibliotheek van Christina haar moeder. Zij had een hele hoop boeken waar verschillende avonturen en verhalen werden verteld. Zij pakte voorzichtig de boeken en werd opgeslokt door wat er in de boeken gebeurden. De kunstenaar in Christina Hess wilde weten hoe de karakters uit de boeken eruit zouden zien in een schilderij. Daar begon het en zoveel jaar later zie je een aantal karakters terug in de vorm van dieren.

Met de schilderijen wilde Christina Hess verhalen vertellen, door dieren te gebruiken kon zij verschillende herkenbare elementen van de karakters bij elkaar pakken en dat op het doek terug te laten komen. Het creëren is een rode draad in het leven van Christina. Dat heeft haar tijdens het leven gemaakt tot wie zij is, en Christina zou ook niet meer zonder kunnen. Heb je niet genoeg aan deze prachtige schilderingen? In het vorige creative bericht liet ik de kunstwerken van Average Rob zien.

 Marilyn Mongrel - Christina Hess
Marilyn Mongrel
William Shakesbeard - Christina Hess
William Shakesbeard
Pocafawntas - Christina Hess
Pocafawntas
King Tutankhameaow - Christina Hess
King Tutankhameaow

Bron foto’s: BoredPanda.com

Latest Reviews

Ook interessant
De boodschap achter Rupaul’s Drag Race