Christmas Entertainment

Christmas World 2017 bij Intratuin Duiven

Intratuin Duiven pakt jaarlijks uit, maar weet met Christmas World 2017 zichzelf te overtreffen!

Christmas World 2017
Met nog maar zeven weken tot dat je aan het kerst diner zit, is het tijd om de kerstsfeer er in te gaan brengen. Dit doe ik zelf door een bezoekje te brengen aan de Christmas World 2017 bij de Intratuin Duiven. Als je een spektakel wilt zien en direct in de kerst stemming wilt zijn? Dan moet je daar zijn geweest. Voor de duidelijkheid, ik ben niet gesponsord door de Intratuin. Maar ben groot fan van de show en het werk wat alle medewerkers erin stoppen om de bezoekers jaar na jaar te verassen met een wereld vol met kerst en fantasie.

In september beginnen de medewerkers aan het bouwen van de verschillende hallen en de roltrappen waar het grootste spektakel plaatsvindt. Toen zij met de Christmas World 2017 bezig waren was ik in de Intratuin om te kijken wat er al te zien was. Helaas was er nog maar weinig te zien, maar werd mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter. Want de gedachten aan alles wat er staat en de vorige show, wil je zien wat zij aan het doen zijn. Als je er nog nooit geweest bent zal ik het uitleggen.

Wanneer de bouwers in oktober klaar zijn met bouwen, kan je als klant of bezoeker kijken naar de verschillende hallen waar de kerst spullen worden verkocht. Het begint met de kerstbomen, dat mag niet ontbreken in je huis met de feestdagen. Je ziet allerlei kunst kerstbomen staan en voor ieder budget en smaak is er wel een boom. Daarna kom je bij de verlichting en daar kan je helemaal los gaan, als je dat wilt. Door die hallen loop ik meestal snel doorheen omdat het iets is wat ik thuis al heb liggen. Of ik moet het nodig hebben.

Dit jaar kom je langs een mini kerst markt. Met kraampjes waar je poffertjes en andere lekkernijen kan halen. Maar als je met kinderen komt, is er voor hun een grote draaimolen waar zij in kunnen. Heel gaaf en sfeervol. Er is aan alles gedacht.

Wat je niet mag missen als je naar de Christmas World 2017 gaat

Wat je gezien moet hebben is de miniatuur huisjes die in allerlei stijlen te verkrijgen zijn. Het is niet een klein dorp, maar een een aantal grote werelden die er zijn neergezet. Neem de tijd om dit te bekijken, want ieder stukje verteld zijn eigen verhaal. Het ziet er heel gaaf en doordacht uit, toch wil ik dit niet thuis hebben. Ik zou gek worden van de herrie.

Dan het spektakel stuk waar veel mensen uit heide en verre vandaan komen om te kijken. De Christmas World 2017 is pas geslaagd als je naar boven gaat met de roltrappen. Voor een aantal minuten sta je midden in de Efteling. Want zo sprookjesachtig is het. Dit jaar is er gekozen voor een onderwater wereld. Je begint in het water en komt daarna in de prachtige wereld die er creëert is. Als je boven bent aangekomen, liggen er een hoop kerst accessoires op je te wachten.

Van kerstballen, slingers tot beeldjes en nep sneeuw. Alles is er te zien en te koop.
Hieronder en boven staan er een foto’s die ik heb gemaakt. Wil je de Christmas World 2017 zelf zien? Vanaf nu is het te zien in het verbouwde Intratuin in Duiven.

Latest Reviews