Colossal Review
Bron: IMDB & Neon | Colossal Review

Colossal Review

Gloria lijkt een connectie te hebben met een monster in de film Colossal

Colossal Movie Poster
Bron: IMDB & NEON | Colossal

Film waarin monsters een stad komen verwoesten lijkt een fenomeen uit Azie te zijn. Toch is de film ‘Colossal’ daar niet gemaakt. Toch heeft de Spaanse regisseur Nacho Vigalondo zich aan de film gewaagd en heeft Anne Hathaway en Jason Sudeikis voor de hoofdrollen kunnen krijgen. De actrice hoorde van het geschreven script en wilde heel graag in de film gaan spelen.

Daar blijft het niet bij want het script is ook geschreven door Nacho. Voordat ‘Colossal’ in de bioscoop te zien was, moest er in de rechtszaal het één en ander worden uitgevochten. Want de makers van ‘Godzilla’ waren niet zo blij met het gebruik van oude beelden. De regisseur en tevens schrijver heeft een hele lijst met Spaanstalige films op zijn naam staan. Maar de Engelstalige film ‘V/H/S Viral’ is de meest bekende van hem.

Gloria, gespeeld door Anne Hathaway, wordt door haar vriend uit haar appartement geschopt omdat zij haar baan is verloren. Gelijkertijd moet Gloria van New York naar haar geboortestad verhuizen. Op het moment dat zij terug is in haar geboortestad komt er al snel groot nieuws over een gigantisch wezen in Seoel. Het verwoest alles maar gaat na een bepaalde tijd weer weg. Al snel komt Gloria erachter dat zij een connectie met het wezen heeft, en dat zij de enige is die er een stokje voor kan steken.

De recensie van Colossal

Regisseur Nacho Vigalondo heeft zijn best gedaan om een originele film neer te zetten. Met ‘Colossal’ is dat zeker gelukt. Hij weet de balans tussen actie, drama en donkere humor heel goed te maken. Waardoor je als kijker iedere keer wordt verrast door wat er op het scherm gebeurd. De afwisseling zorgt er voor dat je blijft kijken.

Ook al zijn de teksten in de film niet altijd interessant om naar te luisteren. De connectie tussen is heel goed neer gezet, omdat er een bepaalde spanning tussen Gloria en Oscar hangt. En je wilt weten welke kant het op gaat. Toch moest ik wennen aan sommige wendingen omdat het te bizar was hoe dat werd aangepakt.

Ook het moment dat Gloria door had dat zij een connectie met het monster had vond ik te snel gaan. Ook al symboliseerde het haar leven als alcoholist. En dat zij eerst alles op een rijtje moest zetten voordat zij verder kon. Het monster was heel mooi gemaakt en dat is gemaakt met de beelden die van Anne Hathaway zijn gemaakt. Zonder dat er stippen op de actrice zijn geplakt.

Colossal Review
Bron: IMDB & Neon | Colossal

Anne Hathaway en Jason Sudeikis proberen alles uit de rol te halen

Je moet de fantasie gebruiken om de film een beetje te kunnen volgen. Zeker wanneer je het einde ziet kan het twee kanten op gaan. Of het is te bizar dat Gloria het op een ‘makkelijke’ en toch iets wat grappige manier oplost Maar het kan ook goed bedacht zijn. Al met al is het een vermakelijke film om te zien.

Het had een aantal punten waar je als kijker tegen aan kan lopen. Maar het idee erachter is goed. Als je van films houdt waarbij je een actie, donkere humor en fanasy mix krijgt. Dan moet je ‘Colossal’ zeker gaan zien. Want de acteurs proberen alles uit de rol te halen, ook al is het script niet het sterkte punt van de film.

Latest Reviews

Ook interessant
LucasFilm wist na het evenement met de D23 Expo special look interesse te wekken voor Star Wars: The Rise of Skywalker
Star Wars: The Rise of Skywalker – D23 Expo Special Look