Music Listed

De comeback artiesten van 2017

Deze comeback artiesten wisten de spotlight in 2017 terug te pakken!

Ieder jaar wordt er een lijst met muziek gelanceerd waarvan je meer dan de helft niet hoort. Toch hebben een aantal artiesten het voor elkaar gekregen om keihard terug te komen. In de listed de comeback artiesten die na een lange of korte periode terug kwamen met een single en daarna een album. Daarmee nemen de artiesten een groot risico, want wordt de muziek die zij uitbrengen wel gewaardeerd? De artiesten die hieronder staan namen het risico en het pakte heel goed uit!

Kesha

Het afgelopen jaar was voor Kesha een jaar dat zij niet snel zou vergeten. Van een radio stilte van bijna vijf jaar. Met tussen door een aantal samenwerkingen. Toch wist de zangeres in de zomer van dit jaar terug te komen met een single waar iedereen het over had. Met de single ‘Praying’ wist zij vriend en vijand te verrassen. De hoge noten waren iconisch en zelf vertelde Kesha dat het uit haar tenen kwam. Maar ook dat het wel een aantal keer over moest omdat het een aantal keer net niet genoeg was.

Sam Smith

Alles wat Sam Smith aanraakt lijkt goud te worden. Toch had de Engelse zanger een jaar geen behoefte aan de spotlights. Hij wilde een gewoon leven leiden. Daar bleef het niet bij want er moesten herinneringen worden gemaakt en genieten van de geliefde hem heen. Toch wist Sam Smith het voor elkaar te krijgen om een knallende comeback te maken in 2017. De single ‘Too Good At Goodbyes’ kwam in september uit en het stond direct in de hitlijsten.

Je kon niet om de single heen want de radiozenders zonden het (bijna) contant uit. Het oude bekende Sam Smith hoor je terug op het album The Thrill Of It All. Wat Sam Smith wilde maken is een soul en pop album. Het is een perfecte combinatie geworden. Een artiest die in de lijst met comeback artiesten thuis hoort.

Eva Simons

Sinds de solo carrière van Eva Simons bij mij in beeld kwam was ik een groot fan van de zangeres. Het enige wat mij stoorde was dat na een aantal singles er niet werd door gepakt door de platenmaatschappij. Want er kwam geen album en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds niet zo. Mijn irritatie was niet zo groot, zolang Eva Simons maar met knallers van singles blijft komen. Dat was dit jaar ook het geval.

Één van mijn favoriete comeback artiesten die hier tussen staat. Als je Eva Simons volgt op Instagram dan zie je veel filmpjes voorbij komen dat zij bezig is met nieuwe muziek. Ik kan niet wachten op 2018 en de nieuwe singles en eventuele zomerhit die Eva gaat uitbrengen.

Roxeanne Hazes

Als de mijn blog al een tijdje leest weet je dat ik niet de grootste fan van Nederlandstalige muziek ben. Dat wil niet zeggen dat ik sommige artiesten niet kan waarderen of zelf fan van kan worden. Dat is namelijk het geval bij de muziek dat Roxeanne Hazes het afgelopen jaar uitbracht. Om uit de schaduw van haar vader te stappen is een moeilijke opgave. Zeker als je de afgelopen tijd in ‘het nieuws’ komt met de familie ruzie.

Als bekend persoon wordt je daar het meest mee geassocieerd. Met een man aan haar zijde, een platencontract bij Top Notch, een uitverkochte tour, de huis band van De Wereld Draait Door. En een baby op komst had Roxeanne een top jaar. Ik luister de komende tijd naar het album In Mijn Bloed en hoop dat 2018 ook een top jaar voor Roxeanne gaat worden. Met haar nieuwe stijl en top album een verdiende plek in het rijtje van comeback artiesten 2017.

Taylor Swift

Toen Taylor Swift eerder dit jaar met de single ‘Look What You Made Me Do’ uit kwam wist zij alle aandacht te krijgen van de fans maar ook door de andere mensen op de sociale media. Want de afgelopen jaren is zangeres Taylor Swift niet alleen in het nieuws geweest omdat zij nieuwe muziek uitbracht. Haar exen en de ruzie met onder andere Kanye West werden ook breed uitgemeten. Dat kwam allemaal terug in de videoclip die bij de single hoorde.

Wat Taylor Swift ook heel goed kan is laten zien dat zij de touwtjes in handen heeft. Zij haalde haar muziek van Spotify omdat er niet genoeg zou worden betaald door de muzikale dienst. Toch was er een overeenkomst gesloten en op de dag dat Katy Perry met een album kwam, werd alles weer terug gezet. Daar bleef het niet bij, want haar album was de eerste weken niet te streamen op Spotify en Apple Music. Als je het album wilde horen moest je het kopen. De zakelijke kant van de zangeres is niets mis en een knallende comeback was het. Taylor hoort thuis in de lijst met comeback artiesten 2017.

Latest Reviews