De (comeback) singles van Avicii, Pink, Jessie J en Kungs


Zijn de nieuwe singles van Avicii, Pink, Jessie J en Kungs comeback waardig?


Als het om comebacks gaat moet je als artiest en platenmaatschappij heel goed weten wat je doet. Daar hebben Avicii, Pink, Jessie J en Kungs ook over nagedacht. Want je moet het meteen goed doen. Sommige artiesten hebben met een knal de pauze ingelast. Terwijl andere niet meer scoorde en na een tijd hopen dat de muziek luisteraars klaar zijn voor nieuw werk.

Hoe zit dat met de singles die Avicii, Pink, Jessie J en Kungs hebben uitgebracht? Ik heb ze meerdere keren beluisterd en mijn oordeel staat hieronder. Mocht je naar de singles die twee weken geleden uit kwamen luisteren? Klik dan op de link hieronder, daar staan de singles voor je klaar.

Luister naar Charli XCX, Ali B, Rolf Sanchez en Julia Michaels

Avicii feat. Rita Ora – Lonely Together


Avicii is een deejay die een aantal jaar geleden duidelijk aangaf klaar te zijn met alles wat met muziek te maken had. Hij deed een afscheidstour maar is nooit helemaal uit het beeld geweest. Want hij heeft in de tussentijd een aantal grote samenwerkingen gedaan. En heeft een aantal andere deejays geholpen met het produceren van muziek.

Met andere woorden: ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Nu heeft Avicii officieel een comeback gemaakt. Niet met een single of album maar met een EP. Op AVĪCI (01) hoor je heel goed waar Avicii vroeger hits mee scoorde. Je hoort de country stijl in een aantal nummer terug komen. Eén van de nummer vind ik heel erg leuk en dat is het nummer ‘Lonely Together’. Op het nummer hoor je Rita Ora met haar goede stem. Het precies en wat mij betreft een dikke hit.

Pink – What About Us


Ik wist al een tijdje dat Pink terug zou komen. Zij deelde op het twitter account dat een comeback single er aan zat te komen. Toch was ik heel benieuwd met wat voor single dat zou zijn. Een heerlijke ballad of een pop nummer die super catchy is. Het is het een mid-tempo single geworden met de titel ‘What About Us’.

Er wordt gezegd dat het een protest nummer is. Dat heeft Pink één keer eerder uitgebracht toen President George W. Bush. Zal dit een protest nummer zijn naar Donald Trump? Want Pink zingt over wanneer de ander de antwoorden had, maar nu is het vertrouwen er niet meer. En de einden die vreselijk afliepen. Het nieuwe album Beautiful Trauma komt 13 oktober uit.

Jessie J – Read Deal


Gister schreef ik er nog over, maar toen kwam ik de nieuwe single tegen. Eindelijk is Jessie J terug. Nadat zij in de Engelse en Australische versie van The Voice in de rode stoelen had gezeten, werd het tijd voor muziek
‘Real Deal’ is er maar dat betekend nog niet dat er binnenkort al een heel album aan zit te komen. Want Jessie J liet in een interview met Forbes weten de single uit te brengen voor de fans.

Zij hebben zo lang zonder nieuwe muziek moeten doen dat zij het tijd vond om iets terug te doen voor hun. Op dit moment is zij druk bezig met het creëren en schrijven van muziek. En of dat hetzelfde geluid als ‘Real Deal’ gaat krijgen is nog onbekend. Als dit het begin is van heel veel nieuw materiaal. Dan ben ik alleen maar blij dat Jessie J bezig is met muziek.

Kungs feat. Olly Murs & Coely – More Mess


Nu is Kungs de enige artiest in deze lijst die geen single uitbrengt als comeback. Hij bracht aan het eind van 2016 een EP uit waar hij de afgelopen maanden op geteerd heeft. Nu heeft hij Olly Murs en Coely bij het nummer ‘More Mess’. Een perfecte single om midden in de zomer uit te brengen. Want mensen en radiozenders zijn opzoek naar muziek die zij kunnen afspelen om het zomergevoel vast te houden.

Waar Olly Murs en Coely over zingen is dat zij meer uitdaging in het leven willen want tot nu toe valt het tegen. Zij willen genieten van het leven en het gevoel dat van binnen zit volgen. Zonder dat zij over de troep dat achteraf komt willen nadenken. Kungs weet zijn kenmerkende geluiden in het nummer te stoppen zodat jij heel goed weet naar welke artiest jij aan het luisteren bent. Een perfect nummer om aan het einde van de zomer aan je afspeellijst toe te voegen.

Latest Reviews