Gamen-Playstation

Crash Bandicoot N Sane Trilogy

Gamen-Playstation

Crash Bandicoot gaat terug naar de basis met de N Sane Trilogy

Eerder dit jaar kocht ik een Playstation 4 met in mijn achterhoofd dat ik nog een tijd zou moeten wachten op de nieuwe of remake Crash Bandicoot game.
Na de maanden wachten was het eindelijk tijd om de game te gaan spelen. Games moet ik zeggen, want je koop de drie iconische en legendarische games waar Crash en zijn zusje Coco het opnemen tegen Cortex en de andere slechteriken.

Met de N Sane Trilogy krijg je Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back en Crash Bandicoot Wrapped.
De drie games waren de start en de Playstation versie van Sonic en Mario. Toen de Playstation kwam de tweede en derde versie van de console kwam waren er een aantal games van Crash Bandicoot uitgebracht.
Toch had dat niet de charme van de eerste games en nu is de magie terug gehaald naar een HD en Fur-K (4K) versie van gemaakt. De eerste drie games zijn geremasterd.

Terug naar mijn jeugdjaren met Crash Bandicoot

Ik ben begonnen met het spelen van de games. Het voelt als vroeger en ik ga tijdens het spelen terug in de tijd.
Wat ik heel goed vind is dat Activision opnieuw zijn begonnen met het opbouwen van de spellen. Van de geluiden, stemmen en animatie alles is opnieuw geanimeerd en ingesproken.
De HD versies van de Playstation 1 games zien er gelikt uit, het speelt lekker weg.
Wat ik wel lastig vind is dat je tegenwoordig (bijna) alle games op de PS4 speelt met de joystick. Vroeger deed je dat met de pijltjes. Ik heb meerdere male geprobeerd om dat te doen, maar ik vind het niet fijn.

De drie spellen zijn toch moeilijker dan dat ik had verwacht. Omdat het nu om precisie en timing gaat moet je heel secuur omgaan met je joysticks wanneer je speelt. Of het ligt er gewoon aan dat ik ouder ben geworden en het niet meer onder de knie heb.

Voor mij is het lekker om tussendoor te spelen wanneer je een half uur de tijd hebt. Omdat het spel automatisch wordt opgeslagen hoef jij je niet druk te maken wanneer je kan stoppen.
Een andere verandering is dat je nu ook als Coco kan spelen. In het derde deel Crash Bandicoot Wrapped kon je al als Coco spelen maar dat was in één level. Nu kan je door de levels rennen als Coco.

Ik hoop dat dit het begin is van een aantal Crash Bandicoot games die opnieuw worden uitgebracht.
Zelf vond ik de race games heel erg leuk en zou die heel graag willen gaan spelen op de Playstation 4.

Latest Reviews

Ook interessant
Halloween Trailer