Bron: Thomas Kelley & Unsplash

D23 Expo: Movies Panel

Dit zijn de film plannen van Disney

Het is tijdens de D23 Expo: movies panel de beurt aan Marvel, Star Wars, animation en live action om de toekomst plannen bekend te maken

Gister werd er tijden D23 Expo een hele hoop los gelaten over de plannen van Disney Plus. Dit keer was het de beurt aan de verschillende filmafdelingen om tijdens de D23: Movies Panel te laten zien waar zij de komende jaren mee gaan komen. Waarmee Marvel, Star Wars, Live action, Disney Animation en Pixar meer laten weten aan de media, maar ook aan de fans. Wanneer jij het onderstaande nieuws hebt gelezen. Ben ik benieuwd, waar jij het meest naar uit kijkt.

Marvel

Black Panther 2 - D23 Expo: Movies Panel
Bron: Twitter Disney | Black Panther 2

Het lijkt erop dat Kevin Feige het nog drukker gaat krijgen. De verschillende updates rondom de Disney Plus, wist mensen enthousiast te krijgen. Om het verder uit te breiden zijn de plannen van fase 5 naar buiten gekomen. Als eerst kwam Ryan Coogler het podium op van D23 Expo: movies panel. Hij kwam bekend maken dat ‘Black Panther 2’ een officier release datum heeft.

Het vervolg op het mega succes van 2018 komt 6 mei 2022 uit. Kevin Feige liet weten dat Coogler alles tot in de details goed wilt doen. Er is een titel en nieuwe slechterik. Toch wordt er tot nu toe niets los gelaten. Als het Feige enthousiast weet te maken, dan kan je als Marvel fan ook blij zijn. Dan is er een nieuwe naam aan ‘The Eternals’ toegevoegd. Er was al een waslijst met bekende namen.

Daar is Kit Harington als Dane Whitman aan toegevoegd. De naam Harington kan bekend klonken, want hij was jaren te zien in de populaire serie ‘Game of Thrones’ van HBO. Voor de fans en zeker voor mij, is het karakter zo goed als onbekend. Dat betekend niet dat Marvel een karakter groot kan maken. Dat hebben zij in het verleden gedaan. Van ‘Iron Man’ tot en met de ‘Guardians of the Galaxy’.

Star Wars

Star Wars: The Rise of Skywalker - D23 Expo: Movies Panel
Bron Twitter Disney | Star Wars: The Rise of Skywalker

Ook al werd er gehoopt dat er een trailer zou uitkomen van ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’. Helaas gebeurde dat niet, maar wie welk meer los liet over de film was J.J. Abrams. Tijdens de D23 Expo: movies panel, liet hij los dat het laatste deel draait om de overleden actrice Carrie Fisher. De beelden die tijdens de vorige films is blijven liggen, wordt op een digitale manier aangepast.

Want zij was tijdens de opnames van ‘Star Wars: The Last Jedi’ overleden. Waardoor zij met de computer in het beeld geplakt moet gaan worden. Haar familie liet in de zomer van 2018 weten dat terugkeer van Princess Leia bij de Star Wars franchise goedkeurde. J.J. Abrams gaf aan ‘dat Carrie de hart van het laatste deel en het verhaal. Het is nu nog afwachten tot dat de officiële trailer gaat uitkomen. De film zal 20 december in de bioscoop te zien zijn.

Live action

Emma Stone als Cruella - D23 Expo: Movies Panel
Bron: Twitter Disney | Cruella

Naar mijn idee kwam Disney in de jaren ‘90 met de eerste live action film. Cruella de Vil was al bekend van de animatie film ‘101 Dolmatiers’, maar wist indruk te maken met Glenn Close in de hoofdrol. Vanaf mei 2021 is het de beurt aan Emma Stone om te laten zien hoe de jongere fashionista eruit ziet. Tijdens de D23 Expo: movies panel liet Disney de bovenstaande foto zien. Ik ben onder de indruk, want dit zou wel eens een heel groot succes kunnen worden. Naast Stone zullen Emma Thompson, Paul Walter Hauser en Joel Fry in de film te zien zijn.

Pixar

Onward - D23 Expo: Movies Panel
Bron: Twitter Disney | Onward

Chris Pratt en Tom Holland zijn volgend jaar te zien in een originele film van Pixar. Een tijd geleden kwam de teaser van ‘Onward‘ uit, waarmee je de eerste indruk kon krijgen van de film. Tijdens de D23 Expo: movies panel liet de animatie studio een nieuwe poster en een afbeelding van de film zien. Tot nu toe weten de acteurs en de animatie mij niet heel enthousiast te krijgen. Om mij over de streep te trekken moet Pixar met een hele goede trailer komen.

Soul - D23 Expo: Movies Panel
Bron: Twitter Disney | Soul

In 2015 kwam Pixar met ‘Inside Out‘ waarmee de emoties van de mens in beeld werden gebracht. Met de film ‘Soul’ gaat de animatie studio nog een stap verder. Met de film lijkt Pixar antwoordt te willen geven op bepaalde vragen. Want zij gaan volgend jaar van de straten in New York tot en met de kosmos om er zo achter te komen, wat de antwoorden op de meest belangrijke levensvragen zijn:

“Soul” stelt zich voor dat elke persoon op aarde vooraf geïnstalleerd wordt, met een ziel gevormd en geperfectioneerd in een kosmisch rijk. Jamie Foxx speelt een muziekleraar op de middelbare school die ervan droomt om in de legendarische New Yorkse jazzclub The Blue Note te spelen. Na de verkeerde stap in een open rioolrooster, glijdt Joe terug in zijn zielsvorm terug in het andere rijk.

Met wat existentieel werk te doen voordat hij zijn grote optreden zou kunnen landen. Naast Jamie Foxx zijn Tina Fey, Daveed Diggs, Questlove en Phylicia Rashad zijn te horen in de animatie film. De muzikale ondersteuning werd bekend gemaakt tijdens de D23 Expo: movies panel. Trent Reznor and Atticus Ross van Nine Inch Nails gaan de muziek maken voor de Pixar film.

Disney Animation

Disney's Raya and the Last Dragon - D23 Expo: Movies Panel
Bron: Twitter Disney | Raya and the Last Dragon

Als laatste Disney Animation news was daar de aankondiging van ‘Raya and the Last Dragon’. In eerste instantie zou de film ‘Gigantic‘ uit komen, alleen werd dat in 2017 gecanceld. Daarvoor in de plaats is daar deze originele film gekomen. Dit werd er los gelaten over de film:

Raya wordt een episch fantasie-avontuur met Zuidoost-Aziatische thema’s, zei schrijver Adele Lim in het panel. De film speelt zich af in een rijk dat Lumandra heet en wordt beschreven als ‘een opnieuw bedachte aarde bewoond door een oude beschaving’. Vijf clans vormen het land van de draak en Raya is vastbesloten de laatste draak te vinden.

Cassie Steele is de hoofdrolspeler Raya en de rapper Awkwafina (Nora Lum) speelt de draak, genaamd Sisu. “Ze is niet zoals elke andere draak die je eerder hebt gezien; ze is een waterdraak, ‘zei Awkwafina. Het klinkt veel belovend, en kan het gat van ‘How to Train Your Dragon‘. De Dreamworks franchise is namelijk afgesloten.

Frozen 2
Bron: Twitter Disney | Frozen 2

Naast de nieuwe poster, werd er heel even gesproken over ‘Frozen 2‘. De opvolger moet voor een groot succes gaan zorgen. Er werden twee nieuwe namen bekend gemaakt. Sterling K Brown, zal te horen zijn als Lieutenant Matthias. Evan Rachel Wood zal de stem van koningin Iduna gaan inspreken. Waardoor een flashback zeker gaat komen. Want de moeder van Elsa en Anna zal haar opwachting gaan maken.

Latest Reviews