Mel Gibson plays Kurt, Mark Wahlberg plays Dusty, Will Ferrell plays Brad and John Lithgow plays Don in Daddy's Home 2 from Paramount Pictures.

Daddy’s Home 2 Review

De vaders Mark Wahlberg en Will Ferrell zijn terug met Daddy’s Home 2

Daddy's Home 2 movie poster
Bron: Paramount Pictures / Filmdepot | Daddy’s Home 2

In 2015 waren Mark wahlberg en Will Ferrell voor het eerst samen te zien in de film ‘Daddy’s Home’. Het succes was niet enorm maar goed genoeg om een deel twee te maken. En kreeg de toepasselijke titel: ‘Daddy’s Home 2’. Dit keer draait het om de kerst en hoe pakt dat zich uit wanneer de twee vaders van de vaders langs komen om samen kerst te vieren?

Voor de rollen van vaders en tevens ook opa’s hebben ze de acteurs John Lithgow en Mel Gibson voor de rollen gestrikt. Regisseur Sean Anders staat bekend om de komedies. Want hij maakte eerder ‘That’s My Boy’, ‘Daddy’s Home’ en ‘Sex Drive’. Wat heeft hij van deel twee gemaakt? Lees de recensie na het verhaal en de trailer van ‘Daddy’s Home 2’.

Dit is Daddy’s Home 2

Nadat vader Dusty en stiefvader Brad continu met elkaar op de vuist gingen, lijken ze de strijdbijl begraven te hebben. Samen bereiden de mannen een gezellig kerstfeest voor hun kinderen voor. Als Dusty’s vader en Brads vader ten tonele verschijnen, komen de familieruzies echter snel weer boven drijven.

De recensie van Daddy’s Home 2

Het eerste deel van ‘Daddy’s Home’ kon ik waarderen. Omdat het op een overdreven manier liet zien hoe een vader en stief vader met elkaar in de clinch kunnen liggen. Nu leek het te zijn opgelost. Maar niet is minder waar. En dat is heel jammer aan ‘Daddy’s Home 2’. Want je verwacht dat zij een band hadden opgebouwd. En wel bestand zouden zijn tegen de mening van een vader.

Maar nee je gaat een stap terug en komt in de kerst verzie van de eerste film terecht. Waar het dit keer draait om de verschillende kanten of karakter eigenschappen. De één is meer met emoties bezig en de ander met de buiten kant. En er zo stoer mogelijk uit zien. Mocht er uberhaupt een boodschap verscholen zitten, dan is het wel dat je beide kanten nodig hebt om je kinderen op te voeden.

Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | Daddy’s Home 2

Daarnaast heeft Sean Anders er alles aan eraan om het script zo goed mogelijk te schrijven. Helaas pakte dat voor mij niet uit zoals hij het had bedoeld. Want ‘Daddy’s Home 2’ is een komedie. Dat moet het zijn. Want er waren maar weinig momenten waar ik hard om moest lachen. Naast de kleine flauwe grappen.

In Daddy’s Home 2 weten de ‘nieuwe’ vaders voor een nieuwe dynamiek te zorgen

De nieuwe karakters, de vaders, brengen wel een nieuwe dynamiek naar de film. Want zij zijn een uitvergroting van de zonen die je in het eerste deel leerde kennen. De één is wat groffer en harder. Terwijl de ander emotioneler is en laat zien hoeveel hij om de personen om hem heen houdt.

Daddy’s Home 2
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | Op de set Daddy’s Home 2

Toch vond ik Alessandra Ambrosio en Didi Costine geen toevoeging hebben aan het verhaal en de gehele film. Zij waren er puur om de cast te vullen. En een klein stukje van het grote verhaal te zijn. Zij hadden er ook uitgeschreven kunnen worden.

Mijn conclusie is dat ‘Daddy’s Home 2’ de verwachtingen niet waar maakt en de plank volledig misslaat met het verhaal. Het enige verschil is dat er twee ‘nieuwe’ vaders komen om bijna hetzelfde verhaal als deel 1 te laten zien. Verder is het overgoten met kerst accessoires zodat het een kerst film lijkt.

Latest Reviews

Ook interessant
Deze film remakes zijn in de maak