Dance Dance Dance Recap – Week 3

In de Dance Dance Dance recap – week 3 wordt het kaf van het koren gescheiden

In de Dance Dance Dance recap - week 3 wordt het kaf van het koren gescheiden
Bron: Televizier & RTL | Dance Dance Dance

Aan het einde van de de derde aflevering moeten de kijkers afscheid nemen van een dans duo. Maar wie van de duo’s mogen volgende niet terug komen om de dans kunsten te laten zien? in de ‘Dance Dance Dance recap – week 3’ krijg je mijn mening over de beste en slechtste optredens. Maar ook of het koppel dat naar huis moest terecht afscheid moest nemen.

Vorige week werden de duo’s uit elkaar gehaald en moesten een solo optreden geven. Vandaag is het een mix van solo en duo optredens. Voordat ik de optredens ga bespreken, wil ik keuze van nummers/optredens onder de loep nemen. In het vorige seizoen kreeg ik het gevoel dat je naar een herhaling van het eerste of tweede seizoen zat te kijken.

Met het vierde seizoen hebben de makers van ‘Dance Dance Dance’ het voor elkaar gekregen om een goede mix van optredens te laten zien. Want zij hebben de videoclips en live optredens die recent zijn geweest gepakt en dat vertaald naar het programma. Knap werk als je na gaat dat mensen sneller grijpen naar een echte klassieker.

Daar zit ook direct een nadeel aan. Als je nagaat dat er ook optredens tussen zitten die mij niet aanspreken op heel pakkend zijn. Ook bij de ‘Dance Dance dance recap – week 3’ zaten er een aantal optredens tussen die goed waren in de uitvoering, maar ik zat niet heel enthousiast op de bank van de muziek en optreden te genieten.

Wie zijn de grote winnaars van de Dance Dance Dance recap – week 3?

Wie zijn de grote winnaars van de Dance Dance Dance recap - week 3?
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Met winnaars bedoel ik niet direct dat zij het ook direct het beste deden. Voor mij is een solo of duo optreden goed wanneer iemand zichzelf en het publiek weet te verrassen. Wel doordat het optreden heel strak was of dat iemand niet wist het in zich te hebben om een optreden van begin tot einde goed uit te voeren.

Diegene die mij het meest wist te verrassen was Patrick. Hij kreeg het nummer ‘The Way You Make Me Feel’ van Michael Jackson. De choreografie kan al voor problemen zorgen. Alleen wordt het moeilijker wanneer er bij geacteerd moet worden. voor Patrick leek het allemaal vanzelf te gaan. Ook al waren er een aantal momenten waarop ik en de zaal moesten lachen. Het optreden was heel erg goed. Voor mij heeft Patrick zichzelf bewezen als één van de grote concurrenten.

Daar achteraan komt Britt, zij was in de vorige afleveringen bezig om het dansen eigen te maken. Tijdens het optreden van ‘Finesse’ liet zij zien goed naar Urvin te kunnen dansen. Ik merkte weinig verschil tussen de dans niveau’s. Misschien lag het aan het nummer, maar Britt leek plezier te hebben tijdens het optreden.

Zoals verwacht waren deze optredens (ieders op een eigen manier) heel goed

Wie zoals gewoonlijk heel goed waren, zijn Holly en Soy. Zij lieten tijdens de duo dans zien dat het als heel makkelijk overkomt wanneer er een hoop objecten moeten worden gebruikt. Het nummer was niet heel uptempo waardoor je als kijker ook enthousiast werd. Maar de manier waarop de dans was vast gelegd en op het podium werd getoond wel. Het nam zichzelf niet heel serieus, maar wist wel goede dans te laten zien.

Zoals verwacht waren deze optredens (ieders op een eigen manier) heel goed
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Wat ook opviel tijdens de uitzending, en ik zeker moest delen bij de ‘Dance Dance Dance recap – week 3’ is het optreden van Brigit. Toch bleef haar optreden mij heel erg bij omdat zij totaal in het karakter zat. ‘Vogue’ van Madonna is al eens eerder gedaan, alleen trok Bridget het helemaal naar zich toe. Van de look, houding en blikken en de combinatie met de outfit maakte alles helemaal af. Ook al was het niet perfect, toch was het een knaller van een optreden.

Deze optreden staan tijdens de Dance Dance Dance recap – week 3 onder aan de lijst

Er zijn ook een aantal optredens die bij de ‘Dance Dance Dance recap – week 3’ niet al te best uit de verf kwamen. Zo was het ‘Can’t Touch This’ van Miljuschka en London. Het was alsof zij een feestje organiseerde, heel vrolijk en heel meeslepend. Maar het bleef voor mij vooral op het podium, het enthousiasme kwam wel over. Alleen had ik niet het gevoel dat ik mee moest gaan dansen. Dat maakt een optreden juist leuk om naar te kijken. Terwijl het nummer een perfect nummer is om helemaal los op te gaan.

Daar hoorde ook het optreden van Bridget en Jelle bij. Zij lieten duidelijk merken niet blij te zijn met het nummer ‘Hips Don’t Lie’. De Shakira in Bridget kwam er niet helemaal uit, ook al waren er een aantal goede momenten waarop het heel goed was. Toch voelde het aan als een ‘moetje’ voor het duo.

Voor een duo was het tijd om afscheid te nemen? Maar was het terecht?

Deze optreden staan tijdens de Dance Dance Dance recap - week 3 onder aan de lijst
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Als laatste dans die in de ‘Dance Dance Dance recap – week 3’ niet tot zijn recht kwam was ‘This Is Me’ In de film is het nummer een moment waarop je nog meer mee gaat leven met de hoofdpersonen. Dat was bij dit optreden een ander verhaal. Hoe goed Patrick en Marlyne het ook probeerde, de magie kwam niet op het podium. Dat lag niet aan het duo maar aanzet ontwerp en aankleding van het podium. Je kan in een paar seconden het gevoel niet creëren. De aankleding was matig en voelde als half gebakken aan.

Dan het afscheid van het eerste duo. Voor Bridget en Jelle was het de laatste aflevering waarbij zij konden laten zien hoe goed zij de choreografie op kunnen pikken. Voordat het bekend werd gemaakt wilde ik vooral weten of het een terecht afscheid was. Als je de punten er naast legt is het absoluut terecht. Alleen vraag ik mezelf af of het ook zo was geweest als Bridget vorig week niet met een lading medicatie had opgetreden. Dan lag de punten telling misschien anders.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative illustrations that make you laugh!