Dance Dance Dance Recap – Week 5

Ook tijdens de Dance Dance Dance recap – week 5 zijn er winnaars en verliezers

Na weken zwoegen was het eindelijk zover, de drie overgebleven dans duo’s proberen zich door de halve finale te dansen. Want zij willen allemaal naar de finale. Vorige week werd er nog afscheid genomen van Marlayne en Patrick, en deze week hoopt de rest door te gaan. Want net voor de finale afvallen wilt niemand. Zeker niet als je de kans hebt om 100 duizend euro bij elkaar te dansen. Die het winnende duo kan overhandigen aan een goed doel. Toch is het eerst tijd voor de Dance Dance Dance recap – week 5.

Tijdens de halve finale werd het duidelijk welke twee duo’s er door mochten naar de finale. Maar voordat het bekend werd gemaakt, moest er worden gedanst. Timor had samen met de andere choreografen een aantal grote hits gepakt en daar zijn creativiteit op los gelaten. Het ging niet om een choreografie maar om de bekende muziek. Waardoor er een twist werd gegeven een de choreo’s en muziek.

De duo optredens stonden in het teken van grote wereldhits!

Ook tijdens de Dance Dance Dance recap - week 5 zijn er winnaars en verliezers
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

De duo en solo optredens heb ik beide in een top drie gegoten. Want welke duo’s wisten samen het beste optreden neer te zetten? Het eerste duo optreden van de aflevering en van de ‘Dance Dance Dance recap – week 5’ is van Urvin en Britt. Zij kregen een andere variant van ‘Shape of You’.

Een heerlijk nummer, waar je mee werd genomen naar de boksschool. In de originele videoclip zie je dat Ed Sheeran bezig is om een meisje te versieren. Dat gevoel moest hier ook terug komen. Helaas voelde dat niet zo, er waren goede momenten dat Urvin en Britt een connectie maakte. Alleen de rest van het optreden leken zij los van elkaar op te treden.

Dan het duo optreden van Holly en Soy. Zij kregen het exotische nummer ‘Mi Gente’ voor de kiezen. Een grote zomerhit van 2017, waar mensen, ondanks dat zij geen Spaans kunnen, mee kunnen zingen. Het nummer was mateloos populair, alleen was er geen choreografie die door mensen werd na gedaan. Daar kan nu verandering in komen, want er is geen hele strakke dans op bedacht. Waarbij je heupen en billen een belangrijke rol spelen.

Zelf vond ik dat Holly vanaf het begin van het optreden als beste uit de bus kwam. Ondanks dat Soy zich heel goed staande wist te houden. Het was catchy, en daarbij veroorzaakte het decor ook voor een extra dementie. Het exotische en sensuele werd daardoor versterkt.

Het optreden van Miljuschka en London voelde voor hen aan als bonus, maar in de Dance Dance Dance recap – week 5 als het hoofdgerecht!

Als bonus optreden waren Miljuschka en London aan de beurt. Toen zij begonnen aan het optreden was het erop of eronder. En helaas wisten zij de jury niet zover te krijgen om genoeg punten te geven. Hoe ‘Happy’ het er ook uitzag, je zag tijdens het optreden dat beide bekende Nederlanders moeite hadden om het optreden heel strak neer te zetten.

Terwijl dat bij het nummer noodzakelijk is. Dankzij de moeilijke weg die Miljuschka en London voor dit nummer aflegde, kregen zij niet genoeg punten om door te gaan. Zij waren, zoals de jury al aangaf, de underdogs van dit seizoen. En ook al hadden zij zelf niet verwacht zover te komen. Iedere week werden zij beter, en lieten zij een andere kant van zichzelf zien.

De solo optredens van de Dance Dance Dance recap – week 5 zorgde voor emotionele en euforische momenten

De solo optredens van de Dance Dance Dance recap - week 5 zorgde voor emotionele en euforische momenten
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Laat ik positief beginnen met het optreden dat London alleen gaf. Hij kreeg het nummer ‘Pushback’ van Ne-Yo. En daar moest een strakke dans bij. London heeft het laten zien en heeft daar zijn eigen ingrediënten aan toegevoegd. Daardoor het vermakelijk was om naar te kijken. Ook het oppikken van een choreografie gaat hem steeds beter af. Heel leuk om de groei van de bekende kok te zien.

Voor Holly moest er deze week flink was acteerwerk bij het optreden. Het nummer ‘IDGAF’ van Dua Lipa heeft een videoclip waar twee mensen een ruzie uitdansen. Dit keer waren deze twee personen samen gevoegd, en moest Holly beide gedeeltes van de choreografie doen. Het was strak, het switchen van karakters ging haar heel goed af en ik had het gevoel naar de videoclip te kijken.

Dat Miljuschka haar sexy kant kan laten zien op het podium, wist je natuurlijk al na ‘Anaconda‘ van week 1. Alleen zijn we een aantal weken verder en moet er verbetering zijn. Dat liet zij zeker zien met ‘Toxic’, het leek nu natuurlijk te gaan. Alleen liep het dansen niet altijd gelijk met de andere dansers. Dat was duidelijk te zien, en dat is heel jammer.

Tijdens de solo optredens weten een aantal bekende Nederlanders zichzelf en de kijkers te verbazen!

De solo optredens van de Dance Dance Dance recap - week 5 zorgde voor emotionele en euforische momenten
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Dat Urvin kan dansen, weet hij week na week te laten zien met zijn optredens. Zowel alleen als samen met Britt weet hij te presteren. Ook met ‘Fine China’ had hij het voor elkaar. Hij was één met de dansers, en wat mij betreft één van de beste optredens van de avond. Het klopte van begin tot eind, en het zag een heel glad en lekker uit.

Britt weet haar mannetje te staan, want week na week zie je verbetering. Met het optreden van ‘The Middle’ leek zij haar toppunt te hebben bereikt. Het was heel goed, en bij vorige optredens kreeg zij te horen dat zij minder goed was als Urvin. Deze week heeft zij zichzelf bewezen en zichzelf los gedanst van haar partner. Dit is het totaal pakketje van Britt en ik vond het geweldig om naar te kijken.

Vorige week werden alle duo’s uit hun comfort zone gehaald. Voor Soy ging het nog een week verder. Want hij kreeg ‘Take Me To Church’. In de videoclip wordt moderne dans en ballet gedanst. Dit wilde Timor en de choreografen hem niet aan doen, er kwam een moderne variant. Er zaten een aantal schoonheidsfoutjes in, ook al waren die duidelijk te zien. Je kan iemand geen moderne of ballet dans leren in een aantal weken. Daar gaan jaren overheen. Een geweldig optreden, en achteraf was Soy in tranen omdat het hierbij ging, om wie je wilde zijn.

Welke duo’s nemen het tegen elkaar op in de finale van Dance Dance Dance?

Holly Mae Brood en Soy samen met Urvin en Britt samen in de finale. Dat betekend dat de twee sterke concurrenten tegenover elkaar staan. Je gaat een hoop optredens zien, en daarbij kan het nog wel eens spannend worden wie er vandoor gaat met de 100 duizend euro cheque.

Welk van de bovenstaande optredens van de Dance Dance Dance recap – week 5 vond jij het beste? En wie had jij willen zien in de finale van het RTL 4 dansprogramma? Laat het hieronder of via de sociale media weten. Dan hoop ik je volgende week weer terug te zien voor de finale recap.

Latest Reviews

Ook interessant
De animatie serie Super Drags komt naar Netflix