Dance Dance Dance Recap – Week 6

Het einde van het vierde seizoen is in zicht met de Dance Dance Dance recap – week 6

Het vierde seizoen van RTL 4’s dansprogramma is in zicht, want dit is de finale en tevens de ‘Dance Dance Dance recap – week 6′. Het is de zesde week waar de twee overgebleven duo’s recht tegenover elkaar staan. Want winnen Holly en Soy of Urvin en Britt de 100 duizend euro voor een zelf uitgekozen goed doel? Wanneer je dit leest is het winnende duo allang beken.

Mocht je de aflevering nog niet hebben gezien? Of wil je niet weten wie de winnaar is? Ga eerst de aflevering bekijken, en kom terug om de ‘Dance Dance Dance recap – week 6′ alsnog te lezen. De andere recap’s van de vorige afleveringen kan je hier bekijken. Klik op de link om naar alles optredens te kijken, maar ook om de recap’s te lezen.

De makers hebben er voor gezorgd dat er een andere finale is neergezet dan vorige seizoenen. Daar moesten de duo’s kiezen uit een optreden dat zij al hadden gedaan. Dit keer is het anders gelopen. Want naast een nieuwe solo en duo dans, moest er worden gekozen van een optreden van vorige seizoenen. Beide duo’s hebben voor een goed nummer gekozen! Het was een perfecte match voor de finale.

Daar komt bij dat het nu niet meer gaat om een goed optreden. In de ‘Dance Dance Dance recap – week 6’ gaat het er nu om dat zij laten zien, finale waardig te zijn. Daarom kan het overkomen dat ik op alles zit te klagen, maar de kleine nuances maakt het net wel of niet de winnaar.

De laatste solo optredens van de finale aflevering wisten bij de Dance Dance Dance recap – week 6 gemixte gevoelens op te wekken

Het einde van het vierde seizoen is in zicht met de Dance Dance Dance recap - week 6
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Laat ik beginnen met de solo’s want in de aflevering werd daar mee begonnen en daarom ook de ‘Dance Dance Dance recap – week 6’. De choreografen en Timor hebben het de bekende Nederlanders niet makkelijk gemaakt. Want zij moesten een stap harder zetten om de choreografie onder de knie te krijgen. Om te beginnen bij Britt, zij kreeg de iconische medley van Beyonce. Afgelopen mei stond de zangeres op Coachella en dat maakte veel indruk. Een goede reden om dit naar Nederland te halen.

Voor Britt de moeilijke taak om de kleine technieken, maar vooral de manieren van Beyonce onder de knie te krijgen. Zij begon heel sterk, toen ‘Partition’ begon. Alleen leek het daarna alleen maar minder te worden. Aan het begon zag je de kracht bij Britt eruit knallen. Alleen werd zij te lief voor dit optreden. Waardoor je de dans wel zag, maar de kracht niet meer.

Holly wist zich de afgelopen weken steeds naar de voorgrond te dansen. Iedere week dat je dat de danser in haar naar buiten kwam, en dat was deze niet anders. Toch liepen de repetities moeizaam, alleen zag je dat niet meer op het podium. Want ‘Applause’ was van begin tot eind super strak. En het leek ook alsof je naar de videoclip zat te kijken.

De heren lieten in de Dance Dance Dance recap – week 6 zien welke technieken zij hadden geleerd

De heren lieten in de Dance Dance Dance recap - week 6 zien welke technieken zij hadden geleerd
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Dat Urvin kan dansen, wist ook hij de afgelopen weken te bewijzen. Naast Michael Jackson, Usher en Bruno Mars heeft hij laten zien dat een choreografie zo is geleerd. Dat komt nu samen in zijn laatste solo, want daarin liet Usher een tribuut aan Michael Jackson zien. Dat Urvin dit kon, dat wist ik wel. Maar wat mij vooral verbaasde was dat hij werd beloond door wat anders te doen dan de choreografie. Daar was ik meer van onder de indruk dan het gehele optreden.

Bij Soy kwam ook alles bij elkaar, want drie bekende nummers van Bruno Mars kwamen hier samen. Daar hoorde verschillende technieken bij en Soy had het goed onder de knie. Zelfs zo goed, dat hij mij op een positieve manier te verrassen. Je zag dat hij stond te genieten, wat mij betreft één van de beste solo optredens die hij heeft neergezet.

De duo optredens in de Dance Dance Dance recap – week 6 zijn een mix van nieuwe en oude bekende choreografieën

De duo optredens in de Dance Dance Dance recap - week 6 zijn een mix van nieuwe en oude bekende choreografieën
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Urvin en Britt waren het eerste duo die uit de oude optredens moest kiezen. Zij kozen ‘Carnevil’ het optreden dat Kees en Annemarie lieten zien. Voor dit keer leek het nog strakker te zijn dan de eerste keer. Beide acteurs wisten een extra laag aan te brengen, waardoor het extra creepy en freaky over kwam.

‘Elastic Heart’ van Sia was een goed optreden van Holly en Soy, alleen kreeg ik het gevoel dat het weg viel op het grote podium. De makers willen vooral laten zien hoe goed de technieken er om heen zijn. Alleen wil ik zien hoe Holly en Soy samen dansen. Het beste gedeelte was toen de andere dansers ook op het podium kwamen. Het optreden kreeg daardoor meer kracht. Het bijzondere aan dit optreden was dat het een mix van genres was en daardoor met niets anders was te vergelijken.

Het einde van het seizoen draaide het om de emotionele en sensatie optredens van de overgebleven duo’s

Het einde van het seizoen draaide het om de emotionele en sensatie optredens van de overgebleven duo's
Bron: GIPHY | Dance Dance Dance

Ik snap de emoties van Urvin, bij het duo optreden van ‘While My Gitar Gently Sweeps’ heel erg goed. Dat komt door de combinatie van zijn herinnering aan zijn moeder, het nummer en de artiest. Toch voelde ik de emotie niet overkomen via de televisie. Britt begint heel erg sterk en weet het nummer te dragen. Wanneer Urvin er bij komt gaat het op hetzelfde niveau verder. De schermen kunnen voor de nodige problemen zorgen, of dat het niet synchroon overkomt. Dat was hier niet het geval.

Het beste einde van een aflevering en de Dance Dance Dance recap – week 6 of een seizoen tot nu toe. Hiermee bewijst Holly dat zij zich sinds het begin van het seizoen als beste danseres heeft ontwikkeld. Van top tot teen gooit zij zich in de dans. Toch weet Soy niet onder te doen aan zijn vriendin. Het klopte van begin tot eind. En wat mij betreft de bewezen en terechte winnaars van het vierde seizoen.

Latest Reviews

Ook interessant
De volgende films zijn technisch geen kerst film, maar kunnen dat wel zijn
Deze films zijn technisch geen kerst film (of toch wel?)