Dario G – Sunchyme

In 1997 scoorde Dario G in (na)zomer zijn eerste hit met Sunchyme

Het is alweer tijd voor de laatste throwback die in het teken staat van zomerhits. Dario G sluit de zomer af met de hit ‘Sunchyme’. Het is tevens de eerste single die Scott Rosser, Paul Spencer en Stephen Spencer uitbrachten en scoorde daar in 1997 een megahit mee.
Zij gebruikten een sample van de hit ‘Life in a Northern Town’. The Dream Academy scoorde de hit in 1985 en was voor Dario G catchy genoeg om de sample te gebruiken.

Met zijn eerste hit wist heel de wereld wie Dario G was. Over de hele wereld stonden de drie deejays hoog in de hitlijsten en kregen daarmee ook bedreigingen van een andere artiest met de naam Dario. Terwijl de naam Dario G kwam van de voetbal trainer Dario Gradi. Omdat zij eerst alleen Dario heette bedachten zij zich geen moment en plakte de G achter de naam. Een verwijzing naar de legendarisch jazz saxofonist Kenny G.

Dario G gebruikte veel samples in de hits die zij scoorde

Het is niet de enige hit die Dario G scoorde. Want na ‘Sunchyme’ kwam de single ‘Carnaval de Paris’ en wist in een aantal landen omhoog te klimmen in de hitlijsten.
Mocht je de film The Beach hebben gezien dan kan het nummer ‘The Voices’ heel bekend klinken. Want Dario G hadden de eer om de film met Leonardo DiCarprio in hoofdrol te voorzien van een titelsong.
De bovenstaande singles kwamen op het eerste album Sunmachine te staan. Door de hitsingles die erop stonden wist het album goed te verkopen.

De deejays wisten een aantal grote artiesten te strikken om de vocalen te verzorgen op een aantal singles. Zo hoorde je Pitbull, Shirley Bassey en Vanessa Quiñones.
Het trio begon de carrière met een sample en deed dat ook in een aantal singles die daarop volgde. Je kan het ook onder de noemer ‘leende’ of ‘gebaseerd’ gooien. Maar je hoorde materiaal dat in nummers van The Cranberries, Johnny Cash of Fiction Factory was gebruikt.

Ace of Base – All That She Wants

Het trio bleef niet bij elkaar. Scott Rosser, Paul Spencer and Stephen Spencer waren met z’n drieën toen de hit ‘Sunchyme’ uit kwam. Toch namen Scott Rosser en Stephen Spencer afscheid van Dario G om aan andere projecten te werken.
Toen ging Paul Spencer ging solo verder en tot op de dag van vandaag is de Dario G nog actief in als deejay en producer.

Latest Reviews

Ook interessant
Weten de beelden van de Dolittle trailer, Robert Downey Jr. goed neer te zetten?
Dolittle Trailer