Bron: Televizier.nl | Gouden Televizier-Ring 2019

De 10 genomineerde voor de televizier-ring 2019

Welke programma’s, presentatoren en acteurs staan tussen de 10 genomineerde voor de televizier-ring 2019

Bron: Televizier.nl | Gouden Televizier-Ring 2019

De Nederlandse televisie prijzen zijn misschien niet zo groot als de Amerikaanse. Dat neemt niet weg dat de zenders, presentatoren en programma’s er alles aan doen om tussen de tien genomineerde voor de televizier-ring 2019 te komen staan. Laat ik eerst beginnen met de programma’s die in de top 10 van genomineerden staan. Want als programma wil je de kijker enthousiast krijgen. Het stemmen kan tot 23 september en op 9 oktober worden de prijzen aan de winnaars uitgereikt.

Wat mij vooral op valt dat het de programma’s zijn waar reality een grote rol speelt. Kijk naar ‘Chateau Meiland’, ‘Het Rotterdam project’, ‘Heel Holland Bakt’, ‘Helden van het Maxima’, ‘Expeditie Robinson’, ‘De Slimste Mens’ en ‘Beste Zangers’. Waarbij de gewone mens of het menselijke van de bekende, soms voor vele de onbekende, Nederlander in beeld wordt gebracht. De andere programma’s tussen de tien genomineerden voor de televizier-ring 2019 zijn: ‘De Luizenmoeder’, ‘Rail Away’ en ‘Vroege Vogels’.

Je kan als programma een heleboel kijkers hebben, toch gaat de kijker voor de gun factor. Welk programma weet de meeste indruk te maken, impact te hebben in de media en bij de koffiezet apparaat op het werk? Zelf denk ik dat ‘Chateau Meiland’ de meeste kans maakt. Zij hebben in een korte tijd veel populariteit opgebouwd en het tweede seizoen wordt op dit moment uitgezonden. Wat hartstikke slim is van Talpa. De kijkcijfers blijven groeien en daarmee ook de populariteit.

Bijzondere titels lijken de top tien van genomineerden voor de televizier-ring 2019 te hebben gehaald. Programma’s waar geen grote betalen kijkers voor zitten. Toch weten zij de oudere kijker te boeien. Waarbij de trouwe kijker voor de nodige stemmen kan hebben gezorgd. Toch zou ik het ‘De Luizenmoeder’ of ‘Expeditie Robinson’ het gunnen. Beide hebben geweldige seizoenen gehad en de populariteit lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Alleen weet ik niet of de Nederlandse televisie kijker het hen ook gunt.

De genomineerden presentatoren, presentatrices en acteurs/actrices

De genomineerden presentatoren, presentatrices en acteurs/actrices
Bron: Televizier.nl | Gouden Televizier-Ring 2019

De tien genomineerden voor de televizier-rong 2019 voor presentatoren zijn: André van Duin, Arjen Lubach, Art Rooijakkers, Beau van Erven Dorens, Humberto Tan, Jan Versteegh, Johnny de Mol, Rik van de Westelaken, Ruben Nicolai en Viktor Brand. Zelf denk ik dat Beau het meeste kans maakt om met de prijs naar huis te gaan.

De tien genomineerde presentatrices zijn: Chantal Janzen, Dionne Stax, Ellie Lust, Eva Jinek, Floortje Dessing, Geraldine Kemper, Linda de Mol, Marieke Elsinga, Martine van Os en Nicolette Kluijver. Ik zou het Eva Jinek gunnen om met de prijs naar huis te gaan.

De Nederlandse series doen het goed op televisie. Om de acteurs en actrices in de spotlight te zetten. Zijn dit de genomineerde: Angela Schijf (Flikken Maastricht), Barry Atsma (KLEM), Chantal Janzen (Kees & Co), Diederik Ebbinge (De luizenmoeder), Elise Schaap (Familie Kruys/Soof: Een nieuw begin), Ilse Warringa (De luizenmoeder), Jennifer Hoffman (De luizenmoeder), Lies Visschedijk (Soof: Een nieuw begin), Simone Kleinsma (Kees & Co) en Victor Reinier (Flikken Maastricht).

Natuurlijk gun ik Simone Kleinsma de prijs, toch hoop ik dat Elise Schaap gaat winnen. Zij weet keer op keer te laten zien goe getalenteerd zij is als actrice. Daar hoort een prijs bij.

De online en nieuwe talenten staan ook tussen de 10 genomineerden voor de televizier-ring 2019

Hoe hard de mensen op Youtube ook roepen dat de televisie op houdt te bestaan of verouderd is. Toch willen zij allemaal met een mogelijke televizier-ring naar huis gaan. Dit zijn de genomineerde voor de televizier-ring 2019 in de categorie Online Video-Serie. Met als genomineerden: Boos – #Boos/BNNVARA, Bram in de Buurt – Slam!, DumpertReeten- Dumpert, Jachtseizoen 2018 – StukTV, Nienke weet niet alles – Nienke Plas, Op avontuur met de opa van Tim – NPO 3/KRO-NCRV, Shitty diary – Nienke Plas, Tank restoration – Mastermilo 82, Vlogs – Co with the flow en Vlogs – Monica Geuze.

Als laatste categorie, waarvan de genomineerde voor de televizier-ring 2019 interessant zijn, zijn natuurlijk de nieuwe talenten. Althans de mensen die voor de kijker als nieuw worden bestempelt. In het verleden kregen mensen de prijs, die al jaren in programma’s te zien waren. Dit zijn de genomineerde voor dit jaar: Emma Wortelboer, Frank & Rogier, Gregory Sedoc, Holly Mae Brood, Jaïr Ferwerda, Jurre Geluk, Nienke Plas, Romy Monteiro, Sander Schimmelpenninck en Stefano Keizers.

Latest Reviews

Ook interessant
Waar een potje en een spuitje goed voor zijn