Gamen-Playstation

De 5 Beste videogames gebaseerd op films

Wat zijn de vijf beste videogames gebaseerd op films?

In de jaren waarin videogames voor de nodige opbrengsten zorgen, proberen verschillende filmstudio’s het succes uit te breiden met het lanceren van een game. Niet alles scoort, en daarom wil ik je op de hoogte brengen van de beste videogames gebaseerd op films. Zodat jij met een gerust hart kan gaan gamen, zonder zorgen te maken over de kwaliteit.

Om te beginnen wil ik hierbij alvast mijn excuses maken. Want vele mensen zullen zeggen dat de games niet direct zijn gebaseerd op films. Maar op stripboeken of andere media. Toch zal voor het grote publiek de videogame lijken op wat zij hebben gezien in de bioscoop of thuis op de bank.

Alien: Isolation

Alien: Isolation - de vijf beste videogames gebaseerd op films
Bron: GIPHY | Alien: Isolation

In de jaren ’80 waren de films ‘Alien en ‘Aliens’ mateloos populair. 20th Century Fox probeerde in de jaren die daar op volgde het succes uit te breiden met een aantal vervolg films. Met als resultaat dat de franchise alle kanten op ging. De fanbase is verdeeld, alleen kan één van de beste videogames gebaseerd op films voor de nodige support rekenen. In 2014 kwam ‘Alien: Isolation’ uit, en de spelers waren enthousiast maar vooral aan het bijkomen van de hoge hartslag.

De game is speelt zich af tussen het eerste en tweede deel van ‘Alien’. Waarbij jij als de dochter van Ellen Ripley, Amanda Ripley op missie gaat. Waarbij je al snel terecht komt op een in eerste instantie verlaten schip. Er is alleen meer aan de hand, en jij moet tussen de Aliens en op hol geslagen mensen en Androids zien te komen.

De game is uitgekomen voor Windows, Playstation 3 en 4, Xbox 360 en One. De bekende horror elementen zitten tot diep in het spel verwerkt, en dat zorgt ervoor dat je het soms uit moet zetten. Dan kan de spanning je te veel worden. Van het kruipen tot het verstoppen om niet gezien te worden, het hoort zeker thuis tussen de beste videogames gebaseerd op films.

Spider-Man

Spider-Man - de vijf beste videogames gebaseerd op films
Bron: GIPHY | Spider-Man

Waar Marvel nog veel van Warner Bros kan leren, is het maken een goede videogame. Want Warner Bros en DC Comics hebben de afgelopen jaren met veel succes een lading aan games gelanceerd. Voor Marvel lijkt het bijna onbekend terrein te zijn. Toch wisten zij met een eerste succesvolle videogame te komen. Marvel lanceerde ‘Spider-Man’, de game was speciaal gemaakt voor de Playstation 4.

Waar jij als Spider-Man door New-York gaat om het op te nemen tegen de bekende slechteriken. Kingpin, Electro, Rhino, Scorpion, Vulture, Shocker, Taskmaster, Screwball en Tombstone. In de open wereld action game, zijn de mogelijkheden ontelbaar. Waar het direct ook een aantal vergelijkingen heeft met de Warner Bros en DC Comics games. Laat ik het zo zeggen, de game heeft inspiratie gehaald van zijn voorgangers.

Om je ogen uit te kijken, heeft Marvel het slim aangepakt. Je krijgt een nieuwe variant op de bekende Spider-Mans. Ook heeft Miles Morales een kleine cameo. Plus dat de bekende Avengers toren te zien is, met natuurlijk de bekende hot spots van New York. Als superhelden fan en gamer is ‘Spider-Man’ één van de beste videogames gebaseerd op films.

Ghostbusters: The Video Game

Ghostbusters: The Video Game - de vijf beste videogames gebaseerd op films
Bron: GIPHY | Ghostbusters

Een andere franchise dat mega succesvol was in de jaren ’80 was’ Ghostbusters’. De game ‘Ghostbusters: The Video Game’ kwam uit, voordat Sony Pictures probeerde om een andere twist aan het geheel te geven. Volgens de maker van de eerste twee films, Dan Aykroyd, is de videogame het derde deel van de franchise. Waar veel mensen op zaten te wachten.

In 2009 kwam de game uit en kreeg al snel lovende kritieken naar zich toe geworpen. Helaas bleef het succes niet met het vervolg in 2016. Waarbij de stempel van slechtste game van dat jaar al snel naar de Ghosterbusters werd geschoven. Mocht je een Windows computer, PlayStation 2, 3 en Portable, Xbox 360 of Wii hebben? Dan kan je deze game daar op spelen.

The Thing

The Thing - de vijf beste videogames gebaseerd op films
Bron: GIPHY | The Thing

Het lijkt er steeds meer op, nu er steeds meer titels in de lijst met beste videogames gebaseerd op films terecht komen. Dat films uit de jaren ’80 scoren als er een goede videogame van wordt gemaakt. Dat geld ook voor ‘The Thing’. Er kwam in 2002 een videogame versie uit van de film.

Waarbij de gebeurtenissen van de eerste film invloed hebben op wat er hierin gebeurd. Want de makers lieten zelf al weten dat dit het vervolg er op is. Meer dan één miljoen kopieën zijn er verkocht van de ‘The Thing’ en later in 2003 won het de prijs voor beste innovatie in een videogame.

Hele mooie prestaties, en als je na gaat dat de makers van de videogame hebben gekeken naar wat het eerste deel zo succesvol maakte. Dan is het dat al een goede reden om met prijzen te gooien. Vooral de manier van het opzetten, de animatie en design kon veel lof ontvangen. Daarom hoort ‘The Thing thuis in de lijst met beste videogames gebaseerd op films.

Disney’s Aladdin

Disney's Aladdin - de vijf beste videogames gebaseerd op films
Bron: GIPHY | Disney’s Aladdin

Met de release van ‘Aladdin’ kwam Virgin Games met een videogame dat het gevoel van de film heel goed over wist te brengen. In 1992 kwam de videogame uit en wist met de animatie, kleuren en de bekende karakters eer aan te doen de film waar het op gebaseerd is. Met meer dan 4 miljoen kopieen dat er werden verkocht, is het één van de best verkopende Genenis games.

Een aantal jaren later, in 2014, werd er naar buiten gebracht dat er was gewerkt aan een vervolg. Alleen zag Disney dat niet zitten en gooide de plannen in de prullenbak. Het enige nadeel, wat voor sommige een voordeel kan zijn. Is dat ‘Disney’s Alladin’ niet het bekende verhaal van de animatie film volgt. Waardoor het geen letterlijke kopie is, maar een losse interpretatie erop.

Latest Reviews

Ook interessant
New Music: Vinchenzo, Maggie Lindemann en OIJ