Music Albums

De albums van Superfruit, Paloma Faith en Maan

Luister naar de albums van Superfruit, Paloma Faith en Maan

Het ene moment weten een aantal albums je niet te interesseren en het andere moment is het ene na het andere nummer super catchy en blijft het hangen. Dat had ik bij de volgende drie albums. Want Superfruit, Paloma Faith en Maan hebben albums uit die het luisteren meer dan waard zijn. Waarom? Dat leg ik hieronder uit, ook kan je naar de albums luisteren. Mits je een Spotify account hebt.

Superfruit – Future Friends

Superfruit - Future Friends
Bron: Superfruit / LyricsCode

De heren Mitch Grassi en Scott Hoying brachten eerder dit jaar al verschillende videoclips uit voor de twee EP’s met de titel Future Friends part one en part two. Om het voor de fans zo goed mogelijk, maar ook zo makkelijk mogelijk maken om naar te luisteren hebben ze twee EP samengevoegd. Daar kwam het album uit en dat staat vol met nummers die in je hoofd blijven hangen.

Het leuke aan het album Future Friends is dat Superfruit, zoals de heren zich als duo noemen, andere muziek maken dan met Pentatonix. Dit keer geen accapella nummers, maar lekkere pop nummers waar allerlei instrumenten uit de kasten wordt gehaald. De synthesizers en andere elektronische instrumenten worden gebruikt bij de muziek van de heren.

Je hoort heel veel invloeden voorbij komen en het match allemaal met de stemmen van de heren. Het album is een mix van uptempo en wat rustige nummers. Voor iedere stemming staat er een nummer op. Wat mij betreft een echte aanrader om grijs te gaan draaien.

Paloma Faith – The Architect (Deluxe Edition)

Paloma Faith - The Architect (Deluxe Edition)
Bron: Paloma Faith / AXS.com

Samuel L. Jackson verzorgd de introductie op het nieuwe album van Paloma Faith. Toch is er een lange tijd niet zoveel op muzikaal gebied uitgekomen van de zangeres. Zij liet in 2015 weten te beginnen met het opnemen van het album, beter bekend als The Architect. In de tussentijd werd zij een coach bij The Voice UK, en richtte een eigen management en publiceer bedrijf op. Paloma Faith wilde geen artiesten onder de achttien jaar hebben. Volgens haar is dat ethisch en moreel niet verantwoord.

Terug naar de muziek, je krijgt alles wat Paloma Faith te bieden heeft. Nummers over relaties in vele opzichten. In het positieve maar zeker ook in het negatieve. Er staan een aantal hele catchy nummers op die ik al grijs heb gedraaid. Zoals ‘Crybaby’. Het beste op het album is de stem van de zangeres. De herkenbare stem van Paloma Faith is terug en klaar om grijs gedraaid te worden. Ik heb lang gewacht maar dat is beloond met een heel goed album! Een aantal leuke samenwerkingen staan op The Architect, namelijk met Janelle Monae en John Legend.

Maan – AM

Maan - AM
Bron: Effenaar.nl / Maan

Zangeres Maan is heel goed bezig het uitbrengen met muziek waar zij achter staat. Niet veel voorgaande winnaars van een Nederlandse talentenjachten hebben de spotlight op een goede manier gevonden. Met haar deelname aan Beste Zangers en Dance Dance Dance kon niemand meer om haar heen. Wat mij betreft is Maan perfect om naar het Eurovisie Songfestival te sturen. Maar daar ga ik het nu niet over hebben.

Om niet met een groot album te komen maar haar diversiteit van muziek stijlen te laten horen lanceert Maan twee EP’s. Zij begint met AM, de nacht en daarin laat zij horen dat haar stem bij de relaxte vibe past. Daarna komt PM uit, waar een wat uptempo muziek op komt te staan. Het is helemaal van nu en denk dat grotendeels, van de vier nummers, een hit kunnen worden. Het moet goed worden uitgebracht, en mensen moet het haar gaan gunnen. Want het klinkt heel goed. Luister hieronder naar de vier nummers van de eerste EP AM.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative Blog
Sean Charmatz laat voorwerpen tot leven komen