De beste animatie films in 2019

Wat zijn de beste animatie films in 2019? Deze titels mag je niet missen

In het aankomende jaar wordt je bijna dood gegooid met de hoeveelheid films dat eruit komt. Om je duidelijkheid te geven met wat je kan verwachten, heb ik hier de beste animatie films in 2019 voor je klaar staan. Want ben jij een animatie liefhebber. Dan kan jij je geluk op, er komt genoeg uit om het jaar mee door te komen. Heb je een favoriet? Laat het hieronder weten, en wie weet zijn er meer mensen die het met jou eens zijn.

Ben je benieuwd welke blockbuster films er naast de beste animatie films in 2019 uitkomen? Klik op de link, zodat jij de films waarvan de studio’s hopen flink te cashen, niet hoeft te missen. Met titels als ‘Avengers: Endgame’, ‘Glass’ en ‘It: Chapter Two’.

Frozen 2

De fans hebben er lang op moeten wachten, en in de afgelopen heel vaak moeten verdedigen. Want niet iedereen lijkt enthousiast te zijn, dat ‘Frozen 2’ uit komt. Anna en Elsa hebben een aantal korte films gekregen, alleen is dat niet genoeg! In november komt één van de beste animatie films in 2019 uit. Weet Disney de hype weer zo hoog te krijgen? Want er moet een nummmer als ‘Let It Go’ inzitten, anders lopen de fans teleurgesteld de bioscoop uit.

Frozen 2 & The Secret Life of Pets 2 - animatie films in 2019
Bron: Disney & Illumination Entertainment | Frozen 2 & The Secret Life of Pets 2

Secret Life of Pets 2

De verschillende teasers van ‘Secret Life of Pets 2’ maken mij heel enthousiast voor wat er later dit jaar worst gelanceerd. De film isnher vervolg van het eerste deel uit 2016. Bekende stemmen als Kevin Hart, Patton Oswalt en Eric Stonestreet keren terug. Daarbij weten de makers waarmee zij kunnen spelen en dat kan alleen maar zorgen voor hilarische scenes. Waarbij herkenbare situaties aangedikt op het scherm komen. Vanaf 5 juni draait ‘The Secret Life of Pets 2’ in de bioscopen. De film staat bij mij hoog op de lijst van beste animatie films in 2019.

The Lego Movie 2: The Second Part

Het eerste deel was een groot succes, en na een jaar zonder enige ‘Lego Movie‘ is het in 2019 om terug te keren. Waarmee Warner Bros Animation na een uitstap van ‘Smallfoot’ terug komt met ‘The Lego Movie 2: The Second Part’. De afgelopen maanden is er al flink wat reclame gemaakt voor de film met een ware kerstspecial. De Duplo stenen lijken de bekende Lego wereld over te willen nemen. Vanaf 6 februari is de film in de Nederlandse bioscopen te zien.

The Lego Movie 2: The Second Part & Toy Story 4 - animatie films in 2019
Bron: Warner Bros & Disney | The Lego Movie 2: The Second Part & Toy Story 4

Toy Story 4

Nadat ‘Tot Story 3’ was uitgekomen, hadden veel mensen het idee dat de films over het levende speelgoed waren afgelopen. Niets is minder waar, want Pixar is nog niet klaar met Woody en Buzz Lightyear. In ‘Toy Story 4‘ komt er ware concurrentie bij de groep, wanneer er een plastic vork als speelgoed wordt gezien. Verder is er weinig bekend gemaakt over de rest van het verhaal. Één ding is wel zeker, deze franchise starte de animatie hype. Daarom hoort de film zeker thuis in de lijst met beste animatie films in 2019.

The Addams Family

MGM zal na een lange tijd een eigen film gaan uitbrengen. Dit keer lanceren zij de animatie film ‘The Addams Family’. De regisseurs Conrad Vernon en Greg Tiernan van ‘The Sausage Party’. Wat tot nu toe bekend over de film is: De levens van de familie beginnen zich te ontrafelen wanneer ze het opnemen tegen een hebzuchtige, sluwe reality-tv-host.

Terwijl ze zich ook voorbereiden op hun uitgebreide familie om te komen voor een groot feest. Met de stemmen van Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Nick Kroll, Bette Midler en Allison Janney. De film is vanaf 5 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

The Addams Family & Spies In Disguise - animatie films in 2019
Bron: MGM & Blue Sky | The Addams Family & Spies In Disguise

Spies In Disguise

Voor Blue Sky wordt het een spannend jaar, want zij lanceren een nieuwe originele film. In ‘Spies in Disguise‘ spreken de bekende acteurs Will Smith en Tom Holland de stemmen in. De film gaat over een spion en zijn assistent. Wanneer Lance Sterling veranderd in een duif, moet Walter Beckett zijn best doen om alles in goede banen te leiden. Vanaf 14 augustus draait de film in de bioscoop. Na het zien van de trailer, hoort deze film zeker thuis tussen de beste animatie films in 2019.

Missing Link

Leika staat bekend om de stop motion animatie films. Zij komen in 2019 met de film ‘Missing Link’. Dat het verhaal van de link tussen de menselijke beschaving en de apen gaat vertellen. Ook zal deze nieuwe 2019 animatie film een stop motion film zijn. Met de stemmen van Hugh Jackman, Zoe Saldana, Timothy Olyphant, Emma Thompson en Zach Galifianakis.

Missing Link & Playmobil: The Movie - animatie films in 2019
Bron: The Searchers & Independent Films | Missing Link & Playmobil: The Movie

Playmobil: The Movie

Misschien wordt het niets, maar ik verwacht dat de ‘Playmobil: The Movie’ een onverwacht succes kan gaan worden. Dit is het tegen antwoord van wat Lego heeft gedaan. Dit zal een film zijn dat perfect is voor de jonge bioscoop bezoekers. De tijd zal het leren of deze franchise wordt omarmt of wordt afgestoten. Vanaf 7 augustus draait d film in de bioscoop. Daarna kunnen we gaan zien of dit een waardige titel is in de lijst van beste animatie films in 2019.

Latest Reviews