Source: Felix Mooneeram & Unplash |

De beste bioscoopfilms 2021

Dit zijn volgens mij de beste bioscoopfilms 2021 die je niet mag missen

Een groot deel van 2020 hebben de bioscopen op slot gezeten. Waardoor vele het bioscoop gevoel al een lange tijd hebben moeten missen. Er komt een tijd dat de bioscoopzalen weer open gaan om nieuwe films te gaan kijken. In dit bericht heb ik de bioscoopfilms 2021 op een rij gezet, die ik dolgraag in de bioscoop wil zien. Niet dat de andere titels minder goed zijn, maar op deze films verheug ik mij het meest op.

A Quiet Place 2

A Quiet Place 2 - de beste bioscoopfilms 2021 die je niet mag missen
Source: GIPHY A Quiet Place 2 | A Quiet Place 2

In 2020 was ‘A Quiet Place 2‘ één van de films, dat ik dolgraag in de bioscoop wilde gaan zien. Voor nu staat de releasedatum op 22 april 2021 gepland. De voorgaande film heeft zoveel indruk op mij gemaakt, omdat de mensen in de zaal bang waren om geluid te maken. Waardoor de spanning naar een ander level werd getild. Ik ben zo benieuwd naar wat de makers met het tweede deel willen laten zien.

Waar de makers voor moeten worden zorgen, dat het trucje van het eerste deel niet wordt herhaalt. De kijker moet naar de bioscoop gaan om te worden verrast. Het lijkt erop dat de makers de eerste periode van de uitbraak willen laten zien. Plus hoe het gezin verder gaat na het eerste deel. Genoeg om naar uit te kijken. Waardoor de film hoog in mijn persoonlijke lijst met beste bioscoopfilms 2021 staat.

Raya and the Last Dragon

Raya and the Last Dragon - de beste bioscoopfilms 2021 die je niet mag missen
Source: GIPHY Walt Disney Studios | Raya and the Last Dragon

Disney Animation Studios is sinds ‘Frozen‘ hard bezig om met nieuwe en diverse animatie films te komen. ‘Raya and the Last Dragon‘ is daar één van de titels die in dat rijtje thuis hoort. Met de lancering van de trailer, was ik onder de indruk van de kwaliteit. De details zijn zo goed, dat bij bepaalde shots niet van echt te onderscheiden is.

Tot nu toe lijkt de film te worden onderschat, al ben ik heel benieuwd wat de film uiteindelijk gaat laten zien en vertellen. Tijdens de Investor Day 2020 zijn er nieuwe beelden getoond. Waardoor mijn enthousiasme voor de film alleen maar werd vergroot. Het is nog een aantal maanden wachten, want de film draait (tot nu toe) vanaf 5 maart 2021 in de bioscoop.

The Eternals

The Eternals - de beste bioscoopfilms 2021 die je niet mag missen
Source: GIPHY Marvel Studios |

Ik ben geen die hard fan van de Marvel films, toch probeer ik de films tijdens de eerste week van release te zien. De laatste Marvel film draaide eind april 2019 in de Nederlandse bioscopen. Waardoor het wachten op fase 4 al heel lang duurt, dat van start moet gaan met ‘Black Widow‘. Toch ben ik benieuwd wat ‘The Eternals’ gaan laten zien.

Het is namelijk een nieuwe groep superhelden, die een lijntje lijken te hebben met Thanos. Vanaf fase 4 gaat Kevin Feige meer risico nemen en meer diversiteit laten zien. Dat is te zien in de cast van de superhelden film. Denk aan Richard Madden, Angelina Jolie, Kit Harington, Salma Hayek, Gemma Chan en Brian Tyree Henry. Helaas moet de kijker wachten tot eind 2021, want de film draait vanaf 3 november 2021 in de bioscoop.

Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters: Afterlife - de beste bioscoopfilms die je niet mag missen
Source: GIPHY Regal | Ghostbusters: Afterlife

De reboot van ‘Ghostbusters‘ uit 2016 werd niet heel positief ontvangen. Voor Sony Pictures de taak om met de 2021 versie het tij te keren. Waardoor de zoon van Ivan Reitman, Jason Reitman, neemt het stokje over. Waardoor de visie van Reitman kan worden voortgezet. Het leuke aan de ‘Ghostbusters: Afterlife’ is, is dat de makers er voor kiezen om verder te gaan, waar het eerste twee films zijn gestopt.

De originele cast keert terug, maar in welke hoedanigheid is tot op heden niet duidelijk. Hopelijk kan Reitman er voor zorgen, dat de klassieker naar 2021 kan worden gehaald, zonder dat de magie en charme verloren gaat. Dit kan ik natuurlijk alleen maar zien op het grote scherm. Vanaf 10 juni 2021 draait de lang verachte film in de Nederlandse bioscoop.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

The Conjuring: The Devil Made Me Do It - de beste bioscoopfilms die je niet mag missen
Source: GIPHY | The Conjuring

Een andere horror film dat volgens mij tot één van de beste bioscoopfilms 2021 wordt, is ‘The Conjuring: The Devil Made Me Do It’. De franchise heeft de laatste jaren flink wat deuken opgelopen. Dat komt omdat de er een aantal spin-off films zijn gemaakt, die kwalitatief niet heel goed waren.

Die titels kwamen niet eens in de buurt van wat de voorgaande ‘Conjuring-films’ hebben laten zien. In 2021 kunnen de makers laten zien, dat de franchise nog even door kan gaan. Ik hoop dat de horror van top kwaliteit is, en mij de stuipen op het lijf jaagt. Warner Bros heeft volgende los gelaten over het derde deel:

“Een huiveringwekkend verhaal over terreur, moord en onbekend kwaad dat zelfs ervaren paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren schokte. Een van de meest sensationele zaken uit hun dossiers, het begint met een gevecht om de ziel van een jonge jongen, en gaat verder dan alles wat ze ooit eerder hadden gezien, om de eerste keer in de geschiedenis van de VS te markeren dat een moordverdachte demonisch zou beweren bezit als verdediging.”

Latest Reviews