De beste Halloween films

De beste Halloween films kan je thuis van achter de bank gaan kijken!

Met de start van de herfst oftewel oktober is begonnen, kan het aftellen naar Halloween ook beginnen. Voor mij een goede reden om je de komende weken in de juiste stemming voor de griezelige feestdag te krijgen. Om te beginnen wil ik je de beste Halloween films voorschotelen. Want welke films zorgen er voor dat jij met hartkloppingen voor de buis zit? Het kan zijn dat jij het niet eens bent met deze lijst. Aan jou de eer om mij hieronder over te halen met jouw eigen persoonlijke lijst. Dat kan hieronder of via de sociale media.

Scream

Scream - De beste Halloween films kan je thuis van achter de bank gaan kijken!
Bron: GIPHY | Scream

Er zijn een aantal klassiekers die thuis horen in deze lijst met de beste Halloween films. Die zijn hier zeker te vinden, om te beginnen met ‘Scream’ want vandaag de dag heeft de franchise een overstap gemaakt naar het kleine scherm. In 1996 kwam de eerste film uit en dat ging door tot het vierde deel in 2011.

De film ‘Scream’ zorgde voor de iconische scenes die vandaag de dag nog in het geheugen van de kijkers is gegrift. Waar Drew Barrymore en Neve Campbell als grote namen in gecast waren. Mocht zin hebben in een soort ‘remake’ dan moet je bij Netflix wezen. Zij hebben maar liefst twee seizoenen van de televisie serie uitbracht.

Paranormal Activity

Paranormal Activity - De beste Halloween films kan je thuis van achter de bank gaan kijken!
Bron: GIPHY | Paranormal Activity

Van 2007 tot en met 2015 wisten de makers te scoren met de horror franchise ‘Paranormal Activity’. Wat de makers gebruikte waren technieken om het als realistisch over te laten komen. Dat gebeurde bij het eerste deel zeker. Mensen liepen de zaal uit en door vele mensen wordt de film als werkelijkheid beschouwd.

Toch zitten er filmmakers achter die er voor zorgde dat er verschillende objecten bewegen. Met vijf films waar het paranormale een hoofdrol speelt, kan thuis een marathon gaan organiseren. Ik zou bij het eerste deel beginnen want dat is direct het beste deel. Wat scoort is de mogelijkheid dat het wel eens werkelijkheid kan zijn.

The Conjuring

The Conjuring - De beste Halloween films kan je thuis van achter de bank gaan kijken!
Bron: GIPHY | The Conjuring

Tegenwoordig kan je niet meer om de horror franchise van Warner Bros heen. Maar in 2013 begon James Wan aan de franchise en zette de eerste stappen met ‘The Conjuring’. Waar de paranormale inspecteurs en echtpaar Ed en Lorraine Warren, een familie helpt om van een kwaadaardig demoon af te komen. Het scoorde zo goed, en het na deze film is er een deel twee gekomen samen met een aantal spin-off films.

Durf jij te stappen in de horror franchise die je mee neemt, naar de verhalen die door Ed en Lorraine op papier zijn gezet. Waar de waarheid precies zit is niet duidelijk. Maar dat deze situaties zijn gebeurt moet je maar voor lief hebben. Wat de films moeten doen is je aan het schrikken maken, en dat doen zij! Mocht je smaak te pakken hebben? Dan kan je nog beginnen ‘The Conjuring 2‘, ‘Annabelle’, ‘Annabelle Creation‘ en in najaar van 2018 komt ‘The Nun‘ naar de bioscoop.

The Blair Witch Project

The Blair Witch Project - De beste Halloween films kan je thuis van achter de bank gaan kijken!
Bron: GIPHY | The Blair Witch Project

Wanneer drie vrienden samen aan het wandelen zijn door het bos in de Black Hills, worden de jonge filmmakers Heather Donahue, Michael C. Williams en Joshua Leonard overdonderd door iets bovennatuurlijks. Zij verdwijnen maar hebben alles vastgelegd en daar zijn Daniel Myrick en Eduardo Sánchez mee aan de haal gegaan. Zij hebben de beelden bewerkt zodat het kijkbaar is in de bioscoop, en in 1999 werd de film gelanceerd. Daarom hoort de film tussen de beste Halloween films.

Met een budget van 60 miljoen dollar en een wereldwijde opbrengst van bijna 250 miljoen dollar, heeft ‘The Blair Witch Project’ heel goed gescoord. Na twee sequels en een remake in 2016 zou het de tijd zijn voor een televisie serie. Regisseur Eduardo Sánchez vertelde in 2017 dat de film de overstap naar het kleine scherm zou maken. Maar begin lekker met het origineel, daar zit het Hollywood sausje niet overheen.

The Exorcist

The Exorcist - De beste Halloween films kan je thuis van achter de bank gaan kijken!
Bron: GIPHY | The Exorcist

Verschillende films hebben de teksten die het meisje vastgeketend aan het best zij, op een eigen manier op het scherm gebracht. Daar werd er humor gebruikt. In de originele film van ‘The Exorcist’ in 1973 is dat ver te zoeken. Want een demoon heeft het lichaam van een jong meisje overgenomen. Een priester moet er aan te pas komen om het meisje te redden. Nu klinkt het niet griezelig, maar tijdens de productie van de film gebeurde er van alles waardoor er een echte demoon aanwezig zou zijn.

Het verhaal van de film is afkomstig van het boek dat in 1949 is geschreven. Na een aantal films is ook deze franchise overgestapt. Warner Bros bracht in 2016 een seizoen van de gelijknamige serie uit. Toch zou ik het hier ook weer bij het origineel houden. Want die is het engst en het best. Daarom een plek in de beste Halloween films.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie blog Review
Buch Buiten de Bajes gaat een stap verder