New Movie Trailers

De beste musical films die je moet hebben gezien

Als je tussen de goede musical films wilt komen moet je als film genoeg in huis hebben

A Star Is Born - Als je tussen de goede musical films wilt komen moet je als film genoeg in huis hebben
Bron: GIPHY | A Star Is Born

Met de release van ‘A Star Is Born‘ kon ik het niet laten om je op de hoogte te brengen van de beste musical films die je moet hebben gezien. In de nieuwe versie van de klassieker: ‘weet een aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt – en wordt verliefd op – de onbekende, worstelende artiest Ally’. Heel kort informatie over de Bradley Cooper en Lady Gaga film.

In het verleden tot en met het heden zijn er een hele lading films uitgebracht waar muziek een groot onderdeel van uitmaakt. Dat wil niet direct zeggen dat je met een musical hebt te maken. De films die hieronder staan horen thuis in de categorie: beste musical films die je moet hebben gezien. De meeste films zijn te vinden op on demand diensten of te huur/koop bij iTunes.

The Greatest Showman - Als je tussen de goede musical films wilt komen moet je als film genoeg in huis hebben
Bron: GIPHY | The Greatest Showman

Laat ik als eerst beginnen met één van de meest recente musical films dat is uitgekomen. In ‘The Greatest Showman‘ wordt het leven van P.T. Barnum verteld. Nu kloppen er een aantal feiten en gebeurtenissen niet zoals het in de werkelijkheid is gebeurd. Maar de muziek maakt heel veel goed. De iconische nummers ‘This is Me’ en ‘Never Enough’ brengen je enthousiasme en een brok in je keel.

Little Shop of Horrors - Als je tussen de goede musical films wilt komen moet je als film genoeg in huis hebben
Bron: GIPHY | Little Shop of Horrors

Als je iets anders wilt dan standaard musical films, dan is ‘Little Shop of Horrors’ iets voor je. De film kwam uit in 1986 en liet zien hoe Seymour een hele bijzonder plant vindt. Dankzij de pratende plant weet hij in de spotlight terecht te komen, alleen zit er ook een groot nadeel aan. Want de plant is gek op bloed. De nummers ‘Mean Green Mother From Outer Space’ en ‘Denist!’ zijn tot op de dag van vandaag klassiekers.

Musical films zijn van alle tijden, van vrij recent tot terug in de begin tijd van de film

Les Miserables - Musical films zijn van alle tijden, van vrij recent tot terug in de begin tijd van de film
Bron: GIPHY | Les Miserables

Dat een musical een succesvolle overstap maakt na film, is geen garantie. Toch was er in 2012 een film versie van ‘Les Miserables’ waar Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne en Anne Hathaway de hoofdrollen in speelden. Je moet van zingen houden, want vanaf het begin tot en met het eind worden alle teksten gezongen. In het Frankrijk van begin 19e eeuw wordt Jean Valjean, een man die lang in een strafkamp heeft gezeten, voorwaardelijk vrijgelaten. Alleen blijft zijn verleden hem achtervolgen.

Moulin Rouge - Musical films zijn van alle tijden, van vrij recent tot terug in de begin tijd van de film
Bron: GIPHY | Moulin Rouge

Je hoeft niet naar Parijs te gaan om daar in de juiste Franse sfeer terecht te komen. Want de film ‘Moulin Rouge’ uit 2001 heeft alles in zich om een ware klassieker onder de musical films te zijn. In de film spelen Nicole Kidman en Ewan McGregor spelen het klassieke kat en muis spelletje dat de liefde heeft. Onder het genot van een aantal ware muziek klassiekers, maar dan geserveerd met een ander sausje, heb jij een geweldige avond. Want de film is naast de muziek, visueel een waar spektakel.

Grease - Musical films zijn van alle tijden, van vrij recent tot terug in de begin tijd van de film
Bron: GIPHY | Grease

De klassieker onder de klassieke musical films is toch wel ‘Grease‘. In 1978 kwam de film uit en tot op de dag van vandaag weten mensen wie Sandy en Danny zijn. Maar zing een stukje van ‘Summer Nights’ of ‘Greased Lightnin’ en bijna iedereen kan het meezingen. Het verhaal gaat om de liefde in een tijd dat er geen smartphones etc. bestonden. Een waar genot om naar een klassieker vol met muziek te kijken!

West Side Story - Musical films zijn van alle tijden, van vrij recent tot terug in de begin tijd van de film
Bron: GIPHY | West Side Story

Met 152 minuten kan en mag ‘West Side Story‘ zich één van de langst musical films noemen. Maar voor die minuten krijg je een hele hoop te zien en te horen. Want van begin tot en eind wordt je meegenomen in het verhaal van Tony en Maria. Een musical dat is gebaseerd op het klassieke ‘Romeo en Juliet’ verhaal. Steven Spielberg is misschien bezig om een moderne versie van de film te maken, niet zal deze klassieker kunnen overtreffen. Het is ritmisch, catchy en van het decor tot en met de rest van de aankleding. Zit je in een andere tijd en wereld.

Latest Reviews