Welke titels horen in de lijst met beste nieuwkomers bij Netflix 2019?
Bron: Thibault Penin & Unsplash

De beste nieuwkomers bij Netflix 2019

Welke titels horen in de lijst met beste nieuwkomers bij Netflix 2019?

Het einde van het jaar is in zicht, en daarmee kan het terugblikken beginnen. De eerste lijst met het beste van het afgelopen jaar, heb ik de beste nieuwkomers bij Netflix 2019 op een rij gezet. Want de streamingdienst moest er alles aan doen om zichzelf bij de kijker in de picture te houden. Want er stonden een aantal diensten op. Meer keus voor de kijker, met welke series wist Netflix het meeste indruk te maken in 2019?

Netflix probeerde met een aantal nieuwe titels voor pareltjes te zorgen. Dat gebeurde ook, ondanks dat er ook genoeg mindere tussen zaten. Laat ik beginnen met de nieuwkomers in 2019. Want het kan wel eens zijn dat er over een tijd een reeks met seizoenen wordt gelanceerd. Talent uit de hele wereld werden naar Netflix gehaald om zo voor meer bekendheid te zorgen. Binnenkort krijg je het beste van de terugkerende titels.

When They See Us

When They See Us - De beste nieuwkomers bij Netflix 2019
Bron: GIPHY | When They See Us

Voor mij behoren de volgende titels thuis in de lijst met de beste nieuwkomers bij Netflix 2019. Om te beginnen met ‘When They See Us‘. De mini-serie verteld het waargebeurde verhaal uit de jaren ’90. Met de lancering van de afleveringen, kon zien hoe alle stappen werden ondernomen.

De serie weet je met de eerste aflevering in te pakken, waardoor je met een knoop in je maag zit te kijken. Mij wist de laatste aflevering weer te raken. Tussendoor moest ik doorzetten om te blijven kijken. Dat neemt niet weg dat het verhaal de aandacht verdiend.

The Politician

The Politician - De beste nieuwkomers bij Netflix 2019
Bron: GIPHY | The Politician

Dan is er ‘The Politician‘. Na ‘Glee’, ‘American Horror Story’ en Scream Queens’ was het voor Ryan Murphy tijd om bij Netflix met een nieuwe titel te komen. Dat gebeurde, en daarmee werd alles uit de kast getrokken. Want het eerste seizoen heeft alles in huis, de elementen van de voorgaande series lijken te zijn samengevoegd in één.

Met drama, hysterie, humor en politiek. Misschien wist de laatste aflevering mij het meeste te boeien, want het lijkt een voorbode te zijn van het tweede seizoen. Als je fan bent van het werk dat Ryan Murphy heeft gemaakt, dan kan jij je geluk op. Want de serie heeft een duidelijke handtekening van de regisseur.

The Dark Crystal: Age of Resistance

The Dark Crystal: Age of Resistance - De beste nieuwkomers bij Netflix 2019
Bron: GIPHY | The Dark Crystal: Age of Resistance

In de jaren ’80, wist de Jim Henson Company de wereld te voorzien van ‘Dark Crystal’. De film waar het poppenspel voorop stond. In 2019 wilde Netflix de franchise terug halen, en na overleg moest de authentieke manier terug komen. Dat gebeurde ook en de prequel kwam afgelopen september naar de dienst.

Als je bekend bent met de film, is het een trip terug in de tijd. Het vakmanschap en liefde van voor de franchise is van begin tot eind voelbaar. Waardoor het kijken naar ‘The Dark Crystal: Age of Resistance‘ een genot om naar te kijken. Voor vele zal dit aanvoelen als een terugkerende titel. Toch hoort het eerste seizoen thuis tussen de beste nieuwkomers bij Netflix 2019.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy - De beste nieuwkomers bij Netflix 2019
Bron: GIPHY | The Umbrella Academy

De grote bazen bij Netflix moeten achter de oren hebben gekrabd, toen Marvel Television besloot om een punt achter de superhelden series te zetten. Het antwoord daarop werd al snel mede gedeeld. Er moest natuurlijk een Netflix Original komen. Het eerste seizoen van ‘The Umbrella Academy‘ werd positief ontvangen.

De opnames van het tweede seizoen begonnen niet veel later. Dark Horse Comics had een deal gelosten met de streamingdienst. Waardoor dit pas de eerste stap van vele is. Verwacht geen serie, zoals die van Marvel. Want de stijl staat op zichzelf. Met een geweldige cast, die de karakters tot leven laten komen.

Special

Special - De beste nieuwkomers bij Netflix 2019
Bron: GIPHY | Special

Als je naar films of series kijkt, die zich richten op de LGBTQIA+ gemeenschap. Dan draait het negen van de tien keer om uiterlijk. Daar draait het in ‘Special‘ ook om. Maar dan wordt er naar het normale gekeken. De community heeft zelf een bepaalde standaard gecreëerd. Schrijver van het verhaal, Ryan O’Connell is te zien in de serie.

Het verhaal is een uitvergroting van zijn eigen levens verhaal. Het is een hart verwarmend, hysterisch en over de top serie. Ondanks dat de aflevering aan de korte kant zijn of soms extreem kort, hoop ik dat er een tweede seizoen komt. Waar de makers meer tijd nemen om het te maken, want het eerste seizoen werd in een paar maanden tijd uitgebracht. Een waardige titel tussen de beste nieuwkomers bij Netflix 2019.

Regisseur Rúnar Rúnarsson laat met de film Echo zien, hoe de mensen in IJsland de feestdagen vieren
Volgende
Echo Review

Latest Reviews

Ook interessant
Blockers Review