Bron: Erik Witsoe & Unsplash

De blockbuster 2020 releaselijst

Welke grote films worden er het komende jaar in de bioscoop gelanceerd?

Hoe ziet de blockbuster 2020 releaselijst er op dit moment uit?

Er was een tijd dat de grote filmstudio’s wisten wanneer een grote film uit zou komen. Dankzij het corona virus is de lijst met films van 2020 flink opgeschud. De stoelendans om de beste datum om de film uit te brengen is begonnen. Op een beetje duidelijkheid te creëren heb ik de blockbuster 2020 releaselijst op een rij gezet. Zodat jij weet, welke grote films er nog uit gaan komen.

Er kunnen grote veranderingen in de lijst worden aangebracht. Zolang de bioscopen in een groot deel van de wereld zijn gesloten, kan de studio besluiten om de film uit te stellen. Of om de film digitaal uit te brengen. Dit is de releaselijst dat tijdens het schrijven bekend is.

Als een Disney, 20th Century Fox, Warner Bros of andere grote studio gaat schuiven met films, dan zal er een nieuw bericht online komen. Voordat je op zoek gaat naar een aantal grote titels als: ‘Fast & Furious 9’ of ‘Jungle Cruise‘. Er zijn namelijk een hele hoop titels verhuist naar 2021. Wees niet getreurd, en staan nog genoeg titels voor je klaar.

Mei

The Hunt
Vorig jaar zal ‘The Hunt’ naar de bioscopen komen. Er werd een stokje voor gestoken, en wel vanwege een schietpartij in Amerika. De filmstudio vond het niet gepast om de film op dat moment uit te brengen. Het is tijd om de film bijna een jaar later naar de bioscoop te brengen. De film is voor de Nederlandse bioscoop bezoeker splinternieuw, in Amerika is dat anders.

De film is daar eerder in 2020 gelanceerd. Wat de film gaat doen, is testen hoeveel mensen er naar de bioscoop willen. Dit is voor veel filmstudio’s een goede test om te kijken hoe een film het kan gaan doen. Het kan zijn dat er flink wordt geschoven, als deze actie thriller gaat floppen. Je kan ‘The Hunt’ vanaf 21 juni in de Nederlandse bioscoop gaan bekijken.

Juli

Tenet

Tenet - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | Tenet

De grote filmstudio Warner Bros is de eerste met een gigantische blockbuster. Wat de studio hoopt, is dat regisseur Christopher Nolan een groot publiek aanspreekt. De film ‘Tenet‘ moet vanaf 16 juli in een hoop bioscoopzalen te zien zijn. Want Nolan had veel succes met ‘The Dark Knight’, ‘Dunkirk‘ en ‘Interstellar’.

Dat wilt niet zeggen dat het dit keer ook gaat gebeuren. Tot nu toe is er weinig tot niets bekend over de aankomende film. Met de lancering van de trailer, zorgde de beelden voor de nodige vragen en onduidelijkheid. Gelukkig kan Warner Bros de pr-machine opstarten, om de kijker iets meer informatie te geven.

Mulan
Wat mij betreft kan het niet snel genoeg 23 juli 2020 zijn. Want op die dag wordt één van mijn lievelingsfilms, op de blockbuster 2020 releaselijst, als live action uitgebracht. Toen het corona virus om zich heen sloeg in Azie, was de bedoeling dat ‘Mulan‘ in maart uit zou komen.

Er is in Azië een release party geweest, en er is nog amper over het eindresultaat gesproken. Wat ik heel erg bijzonder vind. Want is dat een goed of slecht teken? De fans moeten het doen zonder de iconische muziek en de draak Muchu. Gelukkig zit er wel de nodige magie in de film.

Augustus

The Spongebob Movie: Spong on the run

The Spongebob Movie: Sponge On The Run - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | The Spongebob Movie: Sponge On The Run

Met ‘The Spongebob Movie: Sponge on the run‘ krijgt de bekende animatie serie en film een gigantische make-over. De bekende 2D animatie is overboord gegooid, en 3D hebben de plek ingenomen. Wat Nickelodeon hiermee doet, is de franchise vanaf 5 augustus op een nieuwe manier introduceren. Dat gebeurd omdat Netflix een een spin-off serie over Spongebob zijn jonge jaren gaat uitzenden. Waarmee Nickelodeon nog jaren lang door kan met het karakter.

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | Wonder Woman 1984

Na maanden en maanden wachten kunnen de superhelden films kunnen de fans eindelijk ‘Wonder Woman 1984‘ gaan zien. Warner Bros heeft de film meerdere keren verhuist. Op dit moment gaat de film 13 augustus 2020 uitkomen. De film neemt je mee terug naar de jaren ’80. Naast Gal Gadot en Chris Pine zullen Kristen Wiig en Pedro Pascal hun opwachting maken.

September

A Quiet Place 2

A Quiet Place 2 - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | A Quiet Place 2

De lente van 2020 zou van start gaan met het lang verwachte vervolg van ‘A Quiet Place‘. De horror film staat heel hoog in mijn favorieten tussen de blockbuster 2020 releaselijst. De trailer van ‘A Quiet Place 2‘ had een geweldige trailer en vanaf 3 september begint het najaar met een grote klapper. Weet jij tijdens het kijken de stilte te bewaren?

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
De horror franchise van Warner Bros heeft de nodige klappen gehad. Want de spin-off films waren niet al te best. Wat regisseur Michael Chaves kan doen is het goed maken na ‘The Curse of la Llorona’. Hij zal het derde deel ‘The Conjuring: The Devil Made Me Do It’ voor zijn rekening. Het enige wat tot nu toe bekend is over de film is, dat het echtpaar de spookhuizen verlaat voor de rechtbank. Hopelijk komt Warner Bros snel een trailer gelanceerd.

The King’s Man
Een aantal jaar geleden lanceerde 20th Century Fox ‘The Kingsman’ franchise. Tot nu toe heeft het een hoop geld in het laatje gebracht. Toen Disney de filmstudio overnam, begon het twijfelen over het vervolg. Want de prequel ‘The King’s Man’ was zo goed als klaar. Aankomende 17 september ga je terug in de tijd, hoe de beroemde groep geheime agenten werd opgezet.

Candyman

Candyman - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | Candyman

In de jaren ’90 werd de originele film ‘Candyman‘ gelanceerd. Anno 2020 is het tijd voor een flinke update. Dat kan je overlaten aan regisseur en producent Jordan Peele. Voor de remake is regisseuse Nia DaCosta gevraagd. Wat Peele en DaCosta willen laten zien hoe diversiteit voor een top film kan zorgen. Waarbij het draait om kwaliteit. Ben jij klaar voor een update van de horror film? De 2020 versie van ‘Candyman’ draait vanaf 24 september in de bioscoop.

Oktober

Connected

Connected - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: Tenor | Connected

Sony Pictures weet de laatste jaren een aantal animatie hits te lanceren. Met onder andere ‘Angry Birds 2’, ‘Hotel Transylvania‘ en ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘. Het is tijd om de lijst met animatie films, en de blockbuster 2020 releaselijst uit te breiden. De trailer van ‘Connected‘ werd aan het begin van maart gelanceerd. Toen reageerde ik positief dankzij het team dat eraan werkt, de humor en kleurrijke animatie. Genoeg om te wachten tot dat de film 7 oktober in de bioscoop is te zien.

The Witches
In de jaren ’90 werd het beroemde en voor sommige berucht boek van Roald Dahl naar het grote scherm vertaald. Anno 2020 zijn er andere namen die voor de remake van ‘The Witches’ gaan zorgen. De grote namen als Anna Hathaway, Octavia Spencer en Stanley Tucci zijn betrokken bij de film. Er zijn geen foto’s of trailers gelanceerd. Het origineel was al eng, met een 2020 versie kunnen de maken nog verder uitpakken.

Death On The Nile
Acteur en regisseur Kenneth Branagh probeert zijn eigen carrière vooruit te krijgen. Door zichzelf te casten in de hoofdrol. Dat gebeurde in ‘Murder on the Orient Express‘. 20th Century Fox en Branagh hadden groot succes. Dat moet worden gevierd met het vervolg ‘Death On The Nile’. Waarbij er opnieuw een sterrencast bij elkaar is verzameld, met onder andere Gal Gadot, Jennifer Saunders, Letitia Wright en Armie Hammer. De moord mysterie draait vanaf 8 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Trolls World Tour

Trolls World Tour - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | Trolls World Tour

De kans is groot dat je veel over ‘Trolls World Tour’ hebt gehoord. Dat is niet raar, want de film is digitaal gelanceerd door Universal Pictures. In Nederland is het wachten op de muzikale film. Vanaf 14 oktober kan iedereen de clash of the muziek genres en Trolls gaan zien.

November

Black Widow

Black Widow - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | Black Widow

Wanneer ‘Black Widow‘ uit komt in de bioscoop, hebben de Marvel fans anderhalf jaar op nieuw materiaal zitten wachten. Dankzij miss Corona, heeft Marvel alle films opgeschoven. Zodat de volgorde in grote lijnen nog klopt. De actie film waarin Natasha Romanoff de hoofdrol beloofd veel goeds. Je gaat de acteurs/actrices: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Robert Downey Jr. en Rachel Weisz in actie zien.

No Time To Die

No Time To Die - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | No Time To Die

Voor Daniel Craig zou het begin 2020 de start van zijn James Bond afscheid zijn. Dat liep volledig anders en de plannen zijn verschoven naar dit jaar. De filmstudio’s MGM en Univeral Pictures zette de eerste stappen als het om release datum verzetten gaat. Waardoor de lawine in de blockbuster releaselijst 2020 in gang werd gezet. De trailer was explosief, en dat zijn de verwachtingen van de film ook. Vanaf 12 oktober kan je naar ‘No Time To Die‘.

Godzilla vs Kong
De Monsterverse is een aantal jaar bezig om het grote spektakel voor te bereiden. Vanaf 19 november is het eindelijk zover. Dan draait ‘Godzilla vs Kong’ in de bioscopen. In de laatste films werden King Kong en Godzilla opnieuw geïntroduceerd. Het is nu tijd dat de giganten het tegen elkaar opnemen. Ben jij klaar voor het gevecht van het jaar?

Soul

Soul - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | Soul

De nieuwe originele Pixar film ‘Soul‘ komt eraan. De film zou 18 juni uitkomen, maar zal nu 25 november worden gelanceerd. Het draait om Joe Gardner, een muzikant. Hij valt in een open put en wordt uit zijn lichaam getransporteerd. Met de hulp van een kinderziel probeert hij terug te komen en leert meer over zichzelf.

December

Free Guy

Free Guy - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: Tenor | Free Guy

Ben jij klaar om een videogame te spelen in een film? Na de films ‘The Christmas Chronicles‘ en de ‘Scoob!‘ is het tijd voor Matt Lieberman om zijn humor en creativiteit los te laten op ‘Free Guy‘. Wat tot nu toe goed is over gekomen. Want de extra kers op de taart is Ryan Reynolds. Deze combinatie kan voor een bizarre en geweldige rit zorgen. De film zal 9 december in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.Dune
Regisseur Denis Villeneuve wist een visueel spektakel te maken van ‘Blade Runner 2049‘ en ‘Arrival’. Hij krijgt van Warner Bros een nieuwe kans om te scoren. Dit keer is ‘Dune’ aan de beurt, ook al is de 1984 niet de beste film van die tijd. Vanaf 17 december 2020 zal de film, als ‘Wonder Woman 1984’ niet verschuift, uit gaan komen in de bioscoop.

Ondanks de cult bekendheid, zal de gigantische cast met onder andere: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista, Zendaya en Jason Momoa voor de nodige aandacht zorgen. Alleen de foto’s zijn uitgebracht, wat veel weg heeft van ‘The Hunger Games’. Het is wachten op een volwaardige trailer.
West Side Story

West Side Story - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | West Side Story

Tussen de grote musical klassiekers staat de film ‘West Side Story’. Over het algemeen wordt daar niet zo snel een remake van gemaakt. Waardoor het besluit van regisseur Steven Spielberg, in eerste instantie vreemd overkwam. Toen de film in productie ging, werd bekend gemaakt wat de grote veranderingen zijn. Ondanks de grote plannen, valt het tot nu toe tegen. Het is de blanke gang Jets en de Latijns Amerikaanse Sharks. Vanaf 17 december is de remake te zien in de Nederlandse bioscoop.

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick - De blockbuster 2020 releaselijst
Bron: GIPHY | Top Gun: Maverick

Niet alleen Hollywood, maar ook Tom Cruise is bezig om de nostalgie terug te brengen. Hoewel de gehele cast van ‘Top Gun’ meer dan dertig jaar ouder is, wordt een deel terug gevraagd voor het vervolg. Waar ik heel benieuwd naar ben, is hoe groot de fanbase op dit moment is. Want met de lancering van de trailer werd niet heel het internet gek.

Latest Reviews