Het programma The Dateables laat zien dat daten geen grenzen kent
Bron: BNNVARA | The Dateables

De charme van The Dateables

Het programma The Dateables laat zien dat daten geen grenzen kent

Vandaag de dag kan iedereen wel wat positiviteit in het leven gebruiken. Zeker nu je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Wat dat betreft komt BNNVARA op het juiste moment met een nieuw seizoen van ‘The Dateables’. De afgelopen jaren ben ik een groot fan van het dating programma geworden. In dit blog bericht leg ik uit wat de charme ervan is.

Mocht je het programma nog nooit hebben gezien. In een seizoen volg je een aantal mensen met een beperking, dat kan lichamelijk als geestelijk zijn. Er zijn begeleiders, coaches, websites of andere mensen om hen heen die helpen om de liefde te vinden. De camera volgt de vrijgezellen in de zoektocht naar de liefde.

Het programma is bezig met het zesde seizoen, maar was eerder te zien onder de titel: ‘The Undateables‘. In 2018 werd de naam veranderd, omdat het de deelnemers de stempel ‘undateable’ zou geven. Dat wilde omroep niet, en werd de titel veranderd. Als je zelf wel eens hebt gedate, weet je hoe spannend zo’n zoektocht is. Daar komt bij date mensen met een beperking te maken krijgen met een wereld wat voor de nodige onduidelijkheid kan zorgen.

Wat heeft het BNNVARA programma te bieden?

In ‘The Dateables’ zie je dat de mensen kijken naar de mogelijkheden. De deelnemers hebben wel een beperking, alleen betekend dat niet dat de liefde onmogelijk is. Deze positiviteit zorgt er al voor dat je dag wat positiviteit krijgt. Dat is één van de charmes van het televisie programma.

Een groot deel van de deelnemers is lekker ongeremd, daar horen de nodige hilarische uitspraken bij. In het zesde seizoen, krijg je bijvoorbeeld een wensenlijst te horen. Één van de voorwaarden is dat de ander niet mag stinken. Tijdens de eerste date, wordt er mede gedeeld dat de ander niet stinkt. Plus dat hij drie keer op een dag doucht. Dit is maar één voorbeeld, want er zijn nog tig andere op te noemen.

Natuurlijk kan niet alles ongepland worden gedaan. De momenten waarop de deelnemers krijgt te horen, dat hij/zij een date heeft zijn afgesproken. Wat ik daar leuk aan vind, is dat de verschillende mensen zo spontaan mogelijk proberen te doen. Terwijl je merkt dat er van te voren de nodige instructies zijn gegeven. Ben jij toe aan de nodige positiviteit, ongeremde deelnemers en het denken in oplossingen? Het nieuwe seizoen ‘The Dateables’ is te zien bij NPOStart of op dinsdagavond bij NPO 3 om 21.30 uur.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Pentatonix – Hallelujah