De comeback van PSY

De Zuid Koreaanse zanger en rapper PSY maakt zijn comeback met 2 nieuwe singles!

Toen PSY in 2012 de nu iconische videoclip ‘Gangnam Style’ uitbracht was de hele wereld in de band van de Zuid Koreaanse zanger, rapper, producer en muziek schrijver.
Vanaf juli kon niemand meer om de zanger heen en dat heeft hij geprobeerd met een aantal singles. Wat is de magie van PSY?

Want wij als westerlingen verstaan niets van wat hij in zijn nummers zingt.
Wij hebben de ondertiteling hard nodig om iets te begrijpen. Toch weet hij iedere keer met het uitbrengen van een single of videoclip de aandacht te krijgen. Alleen is en blijft hij de zanger met de megahit Gangnam Style.

De videoclips

Na de megahit ‘Gangnam Style’ lanceerde PSY met een beetje hulp een aantal singles. In zijn achterhoofd wist hij dat het succes dat hij had met zijn eerste internationale hit moeilijk te overtreffen was. Toch wilde hij in de spotlight blijven staan. En hoe kan je dat beter doen dan videoclips maken die op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd zijn.

Omdat je verwacht dat PSY alles uit de kast haalt om aandacht te krijgen voor de videoclip maar vooral voor de muziek, kan je alles verwachten. Dat gebeurde ook bij de videoclips van ‘Gentleman‘, ‘Hangover’, ‘Daddy’ en nu bij de twee nieuwste ‘I Luv It’ en ‘New Face’.

Naast de vreemde elementen weet de Zuid Koreaanse zanger zijn heupen flink los te gooien. Zijn dans moves zijn goed en dat laat hij keer op keer zien in de videoclips. Hij is ook niet vies van een verkleedpartijtje. Want hij kruipt in de huis van oude man, baby, kok, danser en klein jongetje. Voor een aantal van de rollen is de computer gebruikt om het voor elkaar te krijgen.

De muziek en zijn comeback

Omdat hij zijn muziek grotendeels zelf produceert heeft hij de touwtjes in handen.
Wat PSY goed in de vingers heeft is muziek maken voor zijn singles. Op de één of andere manier weet hij het bij iedere voor elkaar te krijgen om super catchy muziek te maken.
Het is dansbaar en je wilt er naar blijven luisteren. Het gevaar daarvan is dat het voor een hele lange tijd blijft hangen.

De single ‘I Luv It’ bijvoorbeeld daar heeft hij catchy muziek en een refrein dat super catchy en heel simpel is.
Want de zin I Luv It komt zo vaak voorbij dat het wel blijft hangen. Ook al versta je niets van de tekst dat hij zingt. Dat ene zinnetje kan je verstaan en na één keer luisteren meteen meezingen.

De andere single ‘New Face’ heeft niet zo’n groot catchy gehalte. Toch weet de saxofoon op de achtergrond je aan het dansen te krijgen. Ook al heb jij één groot vraagteken boven je hoofd tijdens het dansen. Want zelfs met ondertiteling kon je er waarschijnlijk niet uit waar de titel ‘New Face’ op slaat.

Zanger PSY kan waarschijnlijk een hit gaan scoren, ook al denk ik dat de wereld niet snel meer verrast wordt door hem. Het effect wat hij had met ‘Gangnam Style’ is bekend, hij kan prima blijven bestaan als artiest en geld blijven verdienen.
Want wie houdt er niet van een beetje foute muziek op z’n tijd?

Latest Reviews

Ook interessant
A Monster Calls