Bron: Avrotros | De IJzersterkste

De deelnemers van de IJzersterkste

Welke bekende Nederlanders zijn de deelnemers van de Ijzersterkste?

Ook al ben ik bn’er moe, toch ben ik benieuwd wat de Avrotros wilt gaan doen met deze groep mensen. Want na het debacle van het curling programma, komen zij dit najaar terug met iets nieuws. Dit zijn de deelnemers van de IJzersterkste, die al maanden geleden zijn begonnen met het trainen voor de komende wedstrijden.

Als het buiten kouder wordt, dan lijkt de schaats koorts ook toe te nemen. Op televisie wordt je bedolven onder de NK’s en WK’s. Daar komt bij dat het nog erger wordt, als het een week heeft gevroren. Dan willen mensen zelf op de schaatsen en dat de Elfstedentocht wordt georganiseerd. Dit keer worden de bekende Nederlanders op de schaatsen gezet. Zij gaan het tegen elkaar opnemen van de ploegenachtervolging tot het koningsnummer, de 1500 meter.

Dit alles wordt natuurlijk niet gedaan zonder de nodige professionele hulp. Niemand minder dan Marianne Timmer en Rintje Ritsma zullen de deelnemers van de Ijzersterkste onder hun hoede nemen. Daar blijft het niet bij, want Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers. Tegenwoordig kan een sport wedstrijd niet zonder commentaar. Schaats legende Jochem Uytdehaage, zal de wedstrijden samenvatten als de reporter.

Vanaf 30 november kan jij zien wie het tegen elkaar opnemen op de schaatsbaan

De Avrotros pakt het groots aan en wilt jou op de zaterdagavond voor de buis hebben. Vanaf 30 november kan jij zien hoe de deelnemers van de IJzersterkste trainen en de wedstrijden rijden. Het is tijd om de deelnemers aan je voor te stellen. De groep dames bestaat uit: Welmoed Sijtsma, Nynke de Jong, Renee Fokker, Ortal Vriend, Fidan Ekiz en Kim Lammers.

Natuurlijk zijn er ook zes heren die zich in een schaats outfit laten hijsen. De mannen Mark Huizinga, Jan Smit, Wouter van der Goes, Kees Boot, Renze Klamer en Enzo Knol. Wat mij opvalt is dat de deelnemers van de Ijzersterkste een goed gevarieerde groep is. Voor de jonge generatie en voor de generatie dat al jaren televisie kijkt.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Facebook in Real life