Disney Movie Review

De Disney Fox deal is officieel!

De aandeelhouders van Disney en 21st Century Fox zijn eruit, nu is de Disney Fox deal officieel!

De aandeelhouders van Disney en 21st Century Fox zijn eruit, nu is de Disney Fox deal officieel!
Bron: WDTV.com | Disney Fox Deal

Afgelopen 27 juli was het zover, de aandeelhouders van Disney en 21st Century Fox kwamen samen om te stemmen of zij akkoord zouden gaan met de Disney Fox deal. De kogel is door de kerk en zoals men al eerder had verwacht is het nu officieel. Disney heeft de rechten maar vooral de content van Fox gekocht. De studio heeft maar liet 71,3 miljard dollar voor betaald. Begin 2019 moet alles achter de schermen zijn geregeld, en dan kan het grote werk beginnen.

Je zou denken dat Comcast het Disney en Fox lastiger zou maken om de overname wast te vertragen. Niets is minder waar want het bedrijf Comcast liet een aantal weken geleden weten dat het bod 65 miljard dollarvan tafel ging. Het pad voor de Disney Fox deal lag open, alleen moesten de aandeelhouders het eens worden.

Kevin Feige krijgt een nieuw Marvel speelgoed om mee te spelen

De aandeelhouders van Disney en 21st Century Fox zijn eruit, nu is de Disney Fox deal officieel!
Bron: Posters.sk | Disney Fox Deal

Nu de Disney Fox deal rond is, gaat het balletje snel rollen. Sneller dan dat men zou verwachten. Want een aantal beslissingen die recent zijn genomen maken dat al duidelijk. Zo zijn er twee ‘X-Men’ films voor deze beslissing stilletjes van de film releaselijst gehaald. Ik heb het over ‘Dark Phoenix’ en ‘New Mutants’, waarschijnlijk heeft Kevin Feige de telefoon gepakt en vriendelijk verzocht om deze films in de prullenbak te gooien.

Hij wilt het verhaal wat al eerder is verteld is ‘X-Men: The Last Stand’ zelf op een goede manier uitbrengen. Nu heeft Kevin Feige ook een aantal nieuwe karakters waar hij van alles mee kan doen. Wat een goede toevoeging zou zijn is Storm voor ‘Black Panther 2’. Want in de strips hebben de twee al een relatie gehad. Beide karakters zouden een goede match zijn omdat zij dicht bij de natuur staan.

Ik verwacht ook dat Disney en Kevin Feige snel om de tafel gaan zitten om te kijken hoe zij de verschillende bekende karakters opnieuw kunnen casten. Ga er niet van uit dat Jennifer Lawrence, James McAvoy en Michael Fassbender terug keren. Want dit keer heeft iemand de teugels flink aangetrokken, en hij laat niet los.

De on demand dienst Hulu gaat na de Disney Fox deal een make-over krijgen

De aandeelhouders van Disney en 21st Century Fox zijn eruit, nu is de Disney Fox deal officieel!
Bron: Doddlenews.com | Disney Fox Deal

Dan een andere grote verandering. Voordat de Disney Fox deal rond was, dacht men dat Disney al het content op zou slokken en 21st Century Fox dicht zou gooien. Dat is niet het geval, want onder de paraplu ‘New Disney’ blijven Disney en 21st Century Fox bestaan. Zo blijven heel veel banen bespaard, maar kan New Disney films uitbrengen die niet direct bij het familie merk Disney zou passen. Denk aan ‘The Predator‘, ‘Alien: Covenant‘, ‘Planet Of The Apes‘ en films die voor de Oscars gaan.

Want Disney heeft een mega catalogus aan nieuwe content waar zij gebruik van kunnen maken. Dat kan je niet laten liggen. Zeker de glanzende gouden beeldjes als de Oscars. Fox Searchlight Pictures ging de afgelopen jaren naar huis met een aantal prachtige beeldjes. Om dit door te zetten blijft ook dit bestaan.

De wens om een eigen streamingdienst op te gaan zetten is en blijft nog steeds bestaan. Met de Disney Fox deal hebben zij de meerderheid van de aandelen in handen van ‘Hulu’. Nu hebben Comcast en TimeWarner een minderheid en dat betekend dat New Disney heel veel kan veranderen. Zelfs zoveel dat ik denk dat er een ‘re-branding’ aan zit te komen. Het wordt omgetoverd tot de officiële Disney streamingdienst.

Disney is achter de schermen bezig om eigen content te creëren

De aandeelhouders van Disney en 21st Century Fox zijn eruit, nu is de Disney Fox deal officieel!
Bron: JustJared | Disney Fox Deal

Want de afgelopen maanden heeft Disney al een aantal titels los gelaten welke zij in productie laten gaan. Van een originele serie van ‘Star Wars’ tot en met een ‘Monsters Inc’ en ‘High School Musical’. Er staat nog veel meer in de planning. De film ‘Nicole’ is in de maak. Waar Anna Kendrick de dochter van de kerstman speelt. Zij moet het familiebedrijf overnemen en dat zorgt natuurlijk voor de nodige bijzondere situaties. Ook zal er een animatie serie rondom de klassieker ‘Lady And The Tramp’ komen.

Daarnaast is 21st Century Fox in het bezit van een aantal grote opname studio’s in Hollywood. Daar zijn heel wat klassieke films en series gemaakt. Dat zou zonde zijn om dat bij het grofvuil te zetten. Een mooie plek om daar de on demand dienst te stallen. Zo hebben zij een eigen plek om op te nemen.

Wat er met Blue Sky gaat gebeuren is nog onduidelijk. De animatiemakers op zoek moeten gaan naar een ander huis, want Disney heeft al twee studio’s die de ene na de andere animatie hit uitbrengen. Kan er nog een derde naast Pixar en Disney Animation Studio? Ik denk zelf van niet, maar de tijd zal het leren.

De officiële plannen worden natuurlijk nog bekend gemaakt door Disney. Want nu wordt de Disney Fox deal tot in de puntjes besproken, zodat er geen onduidelijkheid kan ontstaan. Mocht er meer nieuws bekend worden gemaakt, dan zal ik dat zeker met je delen.

Latest Reviews