Disney Movie Review

De Disney On Demand dienst begint vorm te krijgen

De Disney on demand dienst begint vorm te krijgen, want Disney is flink aan het investeren om de catalogus vol te krijgen

De afgelopen week is er nieuw bekend gemaakt over de plannen die de Disney on demand dienst heeft. Niet dat het zo overduidelijk is gezegd maar alles wijst erop dat de media gigant bezig is om de tegenhanger van Netflix vorm te geven. En ik denk dat Disney op het goede spoor zit want je moet wel wat kunnen aanbieden als je een dienst uit gaat rollen.

Krijgt de Disney on demand dienst toegang tot de 21st Century Fox catalogus
Bron: Purch.com

Het begon begin deze week met het nieuws dat Disney en 21st Century Fox hadden gesproken over de rechten van de entertainment tak. 20st Century Fox wilt verder met de sportzender en Fox News. Zij hebben het idee dat er geen geld te verdienen is met de entertainment dat zij aanbieden. En de rechten van de franchises en entertainment kunnen naar Disney gaan. Er moet flink voor betaald worden. Alleen zit er een plan achter, want de Disney on demand dienst kan extra entertainment gebruiken.

De verkoop van de rechten heeft niet alleen voordelen, maar ook nadelen

Op dit moment heeft Disney de rechten van de grote franchises die zij zelf maken. Je kan de Marvel, Star Wars en live action films maar ook de animatie van Disney Animation en Pixar terug kijken. Wanneer zij de rechten van 21st Century Fox in handen hebben kunnen zij de X-Men, Alien, Avatar etc. en de televisie series aanbieden op Disney on demand dienst.

Marvel fans hebben wel oren naar een samensmelting van alle bekende strip figuren. X-Men, Deadpool en Fantastic Four kunnen in de Marvel Disney films verschijnen zonder dat er onenigheid ontstaat. De rechten had Marvel verkocht aan 21st Century Fox. Toch is het heel dubbel als je nagaat dat de rated-R films heel goed scoren. En gaat dat wel samen met de familie vriendelijke films die Marvel tot nu toe maakt?

Daar blijft het natuurlijk niet bij, want wat Disney ook heeft zijn de parken waar heel veel mensen naar toe gaan. Mochten de rechten in de handen van Disney komen dan kunnen zij de personages etc gebruiken om de parken te upgraden.

Meer original content op de Disney on demand dienst

Disney gaat nog een stapje verder en maakte bekend dat zij met een aantal original series gaan komen. Zij willen de Disney fans naar zich toe trekken. In Amerika wordt in 2019 de Disney on demand dienst uitgerold en met originele content maak je meer kans dat mensen willen betalen voor de dienst.

Door te investeren in series van Star Wars, High School Musical en Monsters Inc. krijgt de kijker extra content. Het is bekend bij de kijker thuis en dat maakt het interessant om te gaan maken. Zou jij een abonnement afsluiten om naar de originele content van de Disney on demand dienst te gaan kijken? Toch denk ik dat Netflix moet gaan kijken wat Disney gaat maken en uit gaat brengen. Want het kan een serieuze concurrent gaan worden. Mocht de dienst in Nederland worden uitgerold, dan ga ik zeker overwegen of ik lid ga worden.

Nieuwe Star Wars trilogie in de maak
Bron: Wikipedia / Disney

Er is een nieuwe Stars Wars trilogie in de maak

Bij het grote nieuws werd bekend gemaakt dat na Episode 9 van Star Wars het einde nog niet in zicht is. Want er is een nieuwe trilogie in de maak. Regisseur Rian Johnsson, hij regisseerde The Last Jedi, gaat bezig om de nieuwe trilogie vorm te geven. De verhaallijn van de Skywalker familie gaat niet verder na Episode 9. Er worden nieuwe karakters en personages geïntroduceerd. Er worden onontdekte plekken van het heelal belicht, bijvoorbeeld naar de tijd waar de eerste Jedi ontstond?

Latest Reviews

Ook interessant
Movie Soundtrack
Me Before You Original Soundtrack