televisie

De Duitse Netflix serie Dark

On demand Netflix

Netflix rolt de Duitse Netflix serie Dark uit

De Duitse Netflix serie Dark poster
Bron: IMDB & Netflix | De Duitse Netflix serie Dark poster

Dat de on demand dienst Netflix goed was in het maken van series is geen geheim. Over het algemeen weten de Engelse series een grote publiek te bereiden. Omdat meer mensen de moeite nemen om het te gaan volgen. Nu is er de eerste Duitstalige serie ‘Dark’. Sinds 1 december 2017 te streamen bij de on demand dienst.

Maar is het de moeite om te kijken? Ik heb er even over gedaan om de series helemaal af te kijken. En kan zeggen dat ik een fan ben. Er is een tweede seizoen van ‘Dark’ aangekondigd. Dus mocht je nog niet zijn begonnen? Een extra reden om alsnog te staan starten met bingen.

De vergelijkingen met Stranger Things kwamen al snel na het zien van de trailer. Toch heeft het zoals de titel ‘Dark’ doet vermoeden en veel donkere kant. Mocht je niet genoeg hebben aan deze reden dan heb ik de redenen waarom je wel of juist niet moet gaan kijken hieronder neergezet.

Het verhaal van Dark

Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties en verschillende tijden.

Waarom moet je Dark gaan kijken?

Als je aan Duitse series denkt dan komen er een hele hoop politie series voorbij. Met Dark laat Netflix zien dat er ook spannende sci-fi series kunnen worden gemaakt. Omdat de on demand dienst grote budgetten heeft om series te maken moet je dat ook aan de kwaliteit zien.

Dat is ook het geval bij de Duitse serie Dark. Achter maar ook voor de schermen is er hard gewerkt om het zo goed mogelijk te maken. Vanaf de eerste minuten wordt je in het verhaal gezogen. Maar blijft het lang vaag wat precies het probleem is. En wat de rollen van de verschillende mensen zijn. Dat maakt de serie zo interessant. Het is een complex verhaal waar je goed voor moet gaan zitten. En als het verhaal je te pakken heeft dan ben je verkocht.

Louis Hofmann in de Duitse Netflix serie Dark
Bron: IMDB | Louis Hofmann in de Duitse Netflix serie Dark

Waarom moet je Dark links laten liggen?

En daar zit ook direct het probleem. Je moet alle aandacht voor de serie hebben. Heb je dat niet? Dan mis je aanwijzingen, herken je de gezichten niet of kan je het niet verstaan. Omdat er drie verschillende tijden zijn dat het afspeelt. 1953, 1986 en 2019 zie je mensen voorbij komen als kind en later volwassenen. En in andere scenes is dat weer andersom.

Omdat het verhaal zo complex is krijg je niet alle antwoorden die je zou willen hebben. Na de aftiteling van de tiende aflevering wilde ik meer zien. Om zo de antwoorden te kunnen krijgen. Maar de serie Dark laat je vol vragen achter. Hopelijk komt dat wel bij een tweede seizoen.

Latest Reviews