Wat is mijn eerste indruk van Apple TV Plus? De nieuwe streamingdienst dat sinds 1 november verkrijgbaar is
Bron: Apple | Apple TV Plus

De eerste indruk van Apple TV Plus

Wat is mijn eerste indruk van Apple TV Plus? De nieuwe streamingdienst dat sinds 1 november verkrijgbaar is

Wat is mijn eerste indruk van Apple TV Plus? De nieuwe streamingdienst dat sinds 1 november verkrijgbaar is
Bron: Apple

Vanaf 1 november is het mogelijk om een abonnement af te sluiten bij Apple om naar de eigen gecreëerde content te bekijken. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan een abonnement te komen of te betalen. Hieronder meer over de mogelijkheden, en natuurlijk ook over de eerste series. Want ik ga het hebben over de eerste indruk van Apple TV Plus.

De interactie was voor mij even wennen. Nu heb ik een Samsung televisie, waar het mogelijk is om een Apple TV Plus op te kijken. Eerder dit jaar kwam er een update, waarmee Airplay 2 beschikbaar was op de televisie. Daarmee kwam ook de Apple TV app naar de televisie. Hoewel je boven aan de app verschillende afbeeldingen ziet van series.

Om te scrollen door eerste gelanceerde content bij de nieuwe streamingdienst, moet je eerst door klikken. Waardoor ik hoop dat de app een flinke update krijgt en de dienst op eigen benen gaat staan. Misschien gebeurd dat op het moment dat de catalogus met content flink is uitgebreid. Zodat je verschillende apps hebt om films en series te kopen of huren. Maar ook om naar de series en films te kijken die Apple zelf heeft gemaakt.

Zoals ik van te voren had verwacht van de dienst, klopt mijn eerste indruk van Apple TV Plus ook. De verwachting was dat de dienst maar met een aantal series van start zou gaan. Nu staan er acht series online, waarmee de dienst hoopt een breed publiek te bereiken. Alleen beperkt de dienst zichzelf om door alleen met eigen content te komen. Wanneer zij een deal hadden gemaakt met een filmstudio, dan kan de kijker uit meerdere titels of genres kiezen.

Waar heeft Apple TV Plus te bieden met de eerste originele series?

Waar heeft Apple TV Plus te bieden met de eerste originele series?
Bron: Apple

Dit is een kleine opsomming van de titels die je nu kan gaan streamen: ‘The Morning Show’ (wekelijks nieuwe aflevering), ‘See’ (wekelijks nieuwe aflevering), ‘For All Mankind’ (wekelijks nieuwe aflevering), ‘The Elephant Queen’ (één documentaire), ‘Ghostwriter’ (hele seizoen), ‘Dickinson’ (hele seizoen), ‘Snoopy in Space’ (hele seizoen) en ‘Helpsters’ (wekelijks nieuwe aflevering).

Nu wordt er in de media gesproken over de prijs van Apple TV Plus. Want je betaald nu 4,99 euro per maand voor een abonnement. Nu pompt Apple miljoenen dollars in de series om het kwalitatief goed te krijgen. Met het minimale aanbod, valt het toch lichtelijk tegen. Ook al heb ik zelf een gratig jaar abonnement omdat er een Apple product na 10 september is gekocht. Heel slim om mensen zo een jaar lang aan een abonnement te koppelen. Zodat zij zonder extra kunnen snuffelen aan de streamingdienst en de content dat zij hebben te bieden.

Dan de series, want daar draait het natuurlijk om. Wat hebben zij te bieden. Ik heb van iedere serie de eerste aflevering bekeken. Waardoor ik een goede indruk krijg van de kwaliteit. Je merkt dat Apple er alles aan doet om het om de kwaliteit te laten draaien, in plaats van de kwantiteit. Waar het zo nu en dan aan schort bij Netflix.

De ideeën achter de serie zijn goed, de locaties en decors zijn geweldig. Verder moet de serie je aanspreken om te blijven kijken. Apple wilt je wekelijks terug laten keren om naar een nieuwe aflevering te kijken. Bij de lancering krijg je van de grootste series de eerste drie afleveringen. Ik blijf nog even hangen en zal de komende weken verslag doen van de verschillende series, waarmee duidelijk wordt of een abonnement waard is om af te sluiten.

Latest Reviews