Movie Soundtrack

De film soundtrack nummers die je bij blijven

Dit zijn nummers die mij bij bij een film soundtrack zijn bijgebleven

Een film soundtrack kan een film maken of breken. Want als een nummer op het goede moment komt dan kan dat de sfeer in de film versterken. Daar blijft het niet bij, want een aantal nummers die hieronder staan zaten in trailers. En als klopt dan verkoopt de trailer de film. Dat is wat de film studio’s willen. Meer informatie over de muziek en films hieronder.

Heb je muziek nodig dat in verschillende films is gebruikt, maar ook wilt luisteren tijdens je workout? Dat kan, want in deel 1 van ‘Film muziek dat is gemaakt als workout soundtrack’ vindt je een aantal nummers.

2WEI – Survivor

Tomb Raider
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Tomb Raider

De film ‘Tomb Raider‘ is uit en als je net als mij de trailer vaker hebt gezien. Kan de muziek je zijn bij gebleven. Dat was bij mij het geval en ik wilde weten wie de klassieker van Destiny’s Child had veranderd. Want het was op een hele goede manier gedaan, wel dat je wist wel nummer het was. Maar het is niet te vergelijken met het origineel. En dan doe je iets heel goed.

De heren van 2WEI hebben de weg gevonden met de muziek dat zij maken. Want zij maken muziek dat speciaal voor films, trailers en reclames wordt gebruikt. Wat mij betreft hebben zij hiermee het beste werk tot nu toe gemaakt. Andere remake is ‘Gansta Paradise’. Op Spotify kan je het album ‘Escape Velocity’ streamen. Een aanrader als je van de film soundtrack als die van ‘Tomb Raider’ houdt.

Imagine Dragons – Friction

Mission Impossible: Fallout
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | Mission Impossible: Fallout

In de trailer van ‘Mission Impossible: Fallout‘ is het nummer ‘Friction’ van Imagine Dragons te horen. Ik was al fan van de trailer maar toen de muziek begon werd ik er nog meer ingezogen. De keuze van muziek kan een film soundtrack maken of breken. En de mensen die de trailer in elkaar hebben gezet hebben goed werk afgeleverd.

Wat ook heel erg leuk is, is dat de single ‘Friction’ heel goed weergeeft wat je waarschijnlijk kan gaan zien in de film. Dankzij de trailer ben ik meer naar de muziek van Imagine Dragons gaan luisteren. Want ik had het nummer dat voor de trailer was gebruikt nog nooit gehoord. Weer een mooie toevoeging voor een afspeellijst.

Sigrid – Everybody Knows


Toen ‘Justice League‘ uit kwam was ik positief verrast dat Sigrid op de film soundtrack stond. En het is wat mij betreft het mooiste nummers van de filmmuziek. Want de zangeres is opkomend en wordt door Warner Bros opgepikt om op een soundtrack te staan van een blockbuster van grote proporties.

Daarmee wist zij zeker een groot publiek te trekken. En als je nagaat dat het nummer ‘Everybody Knows’ werd gebruikt in een emotionele scene waarbij de mensen rouwen om de dood van Superman. Het paste perfect in het moment van de film en het vergrote het emotionele gevoel. Iets wat een film soundtrack moet doen.

Michelle Pfeiffer – Never Forget

Murder On The Orient Express
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Murder On The Orient Express

Voordat ik ga uitleggen waar het nummer ‘Never Forget’ over gaat moet ik je zeggen dat het nummer spoilers bevat. Ik heb het over de film ‘Murder On The Orient Express‘. Oké, lees je nog steeds? Dan heb je de film gezien of je accepteert dat ik iets verklap. Goed, de film waar een moord moet worden opgelost. En als je het nummer hoort weet je wat de connectie met het vermoorde persoon is.

Het nummer ‘Never Forget’ dat door Michelle Pfeiffer wordt gezongen werd aan het eind van de film ingezet. En wanneer de moord mysterie is opgelost is dit het perfecte nummer waarmee de film kan afsluiten. Ook Michelle Pfeiffer zingt het nummer heel erg mooi. Luister hieronder naar het nummer ‘Never Forget’.

Latest Reviews