Movie Soundtrack

De filmstudio’s gaan voor een nostalgisch gevoel

Rock klassiekers worden afgestoft door de filmstudio’s om het publiek een nostalgisch gevoel te geven

In 2014 introduceerde Marvel een aantal karakters op het grote scherm. De Guardians of the Galaxy wisten met de soundtrack klassiekers een tweede leven te geven. Wat Marvel wilde was dat jij als kijker een nostalgisch gevoel zou krijgen. Dat kregen heel veel mensen en dat scoorde. Want Guardians of the Galaxy Volume 1 heeft een aantal weken boven aan de iTunes Charts gestaan.

En als iets scoort willen andere studio’s dat natuurlijk ook gaan doen. Alleen is het de afgelopen maanden op een manier gebruikt dat de muziek nog beter wordt gebruikt. Er wordt steeds beter gekeken welk nummer het beste past bij de trailers van de film. Want waar gaat de film over en welke emotie moet het over brengen.
Wat de filmstudio’s allemaal willen is dat je naar de bioscoop gaat om de film in kwestie te gaan kijken.

Kong: Skull Island wist mij in te pakken met de ritmische trailer

Ik noem de ‘nieuwe’ manier van teaser en lange trailers een nostalgisch gevoel 2.0, want naast het gevoel weten de makers van de trailers ook effecten op precies de juiste momenten erin te plakken dat het bijna briljant is.
Zoals de trailer van Kong: Skull Island. Daar werd alles zo goed gebruikt. Het gevoel, de effecten en muziek smolten samen en vormde de ritmische trailer.

Warner Bros en DC weten ook hoe zij de superhelden films een nostalgisch gevoel moeten geven

Warner Bros wilt niet alleen scoren met de laatste King Kong. De makers van de DC trailers deze formule toegepast bij de laatste Justice League trailer. Dat was niet de eerste trailer van DC die de make-over kreeg.

Vorig jaar wisten Warner Bros en DC op een hele goede manier reclame te maken voor Suicide Squad.
Want naast de trailer en het nostalgisch gevoel van Queen, hadden zij een hele goede campagne voor de film op de sociale media. Met korte filmpjes zodat jij als niet stripboek lezer kon kennis maken met de leden van de squad.

Marvel begon te trend en weet ook op de eerste plek te blijven met de laatste trailers

Toch blijft Marvel vooraan staan met de teaser- en volledige trailer van Guardians of the Galaxy Volume 2 en Thor: Ragnarök. Guardians of the Galaxy gaat verder waar het gestopt was, en de 3e Thor film blies mij omver. Daar is het zo goed gebruikt dat het net zoals Kong: Skull Island weer briljant is. Ik kan niet wachten tot beide films in de bioscoop te zien zijn.

Wat ik juist heel leuk vind om te zien is dat de filmstudio’s voor de rock muziek kiezen in plaats van de pop klassiekers die je waarschijnlijk ook allemaal uit je hoofd kent. Zo krijgen de rock klassiekers ook een kans om door een jong (en oud) publiek ontdekt te worden. Waarom de rock nummers met een nostalgisch gevoel laten verstoffen? Gebruik ze in de trailers!

Latest Reviews

Ook interessant
Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi Review