De FX serie Pose

De jaren ’80 zijn terug in de televisie serie ‘Pose’ van FX

FX Pose
Bron: GIPHY | FX Pose

Vandaag de dag lijkt Rupaul’s Drag Race de standaard te zijn als het om drag en de LGBTQ community gaat. Als je iemand van de community vraagt wat hij/zij er van vindt. Dan kan het bijna niet anders dat diegene de televisie serie volgt. Toch komen een aantal referenties van jaren geleden. Om terug te gaan naar de jaren ’80 lanceert FX de serie ‘Pose’.

De documentaire ‘Paris Is Burning‘ laat de harde realiteit zien hoe de LGBTQ community achter gesloten deuren moet strijden om een beetje respect te kunnen verdienen. Zij krijgen dat niet van de rest van de wereld en moeten dat zelf gaan creëren. Ik was onder de indruk van de documentaire en vindt het goed om te zien dat FX de LGBTQ community van nu laat zien waar de oorsprong laat zien.

FX Pose
Bron: GIPHY | Pose

Het is natuurlijk niet geheel gebaseerd op de realiteit en de makers van de serie kunnen zelf elementen en verhaallijnen toevoegen. Wat ik heel goed vindt aan de serie ‘Pose’ is dat het niet schuwt om de grenzen te verleggen. Zij hebben vijf transgender in een vaste rol gecast. Iets wat ik een hele goede vooruitgang vind, omdat vandaag de dag het niet uit zou moeten maken. Zolang je maar goed kan acteren.

De serie ‘Pose’ speelt zich af in 1987 in New York, waar de verschillende karakters proberen om het beste uit het leven te halen. Zij hebben dromen, maar moeten daar heel hard voor vechten. Één van de makers van de serie, Ryan Murphy heeft een hele lijst met bekende series op zijn naam staan. Van Glee, American Horror Story, Feud tot aan American Crime Story. Stuk voor stuk series die er voor hebben gezorgd dat Ryan de serie ‘Pose’ kon maken.

Ryan Murphy weet zijn ervaring om te gebruiken voor de serie ‘Pose’

Voordat hij de serie ging maken liet hij zijn creativiteit los op de HBO film ‘The Normal Heart’, waar de LGBTQ Community ook centraal stond. In de serie ‘Pose’ komt de vogue- en ballroom-cultuur gemixt met de zakenwereld van Wallstreet. En reken er maar op dat daar een hele hoop drama vandaan gaat komen.

Ik heb de eerste twee afleveringen gezien en ik ben nu al fan! Het is ontzettend goed neergezet. De sfeer is goed, de muziek is typisch jaren ’80 en de zender FX heeft genoeg geld uitgegeven. Alles voelt aan als de jaren ’80 alsof je terug in de tijd gaat. De zender FX heeft niet bezuinigd op de kosten.

FX Pose
Bron: GIPHY | Pose

Zij hebben qua aankleding van kleding, auto’s, merknamen en ga zo maar door weten te regelen. Waardoor de serie ‘Pose’ rijk aanvoelt. Wat mij betreft een kijktip als je de komende zomer naar een dramaserie wilt kijken dat goed is gemaakt. De eerste afleveringen zijn in Amerika uitgezonden. Of de Nederlandse Fox zender de serie ook gaat uitzenden is tot op heden onbekend.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Vier Gay Pride samen met Netflix