Heel Holland Bakt TV

De halve finale Heel Holland Bakt 2017

Geen thema maar de halve finale van Heel Holland Bakt 2017

Er is weer een week voorbij en dat betekend dat het weer tijd is om terug te kijken op de laatste en tevens halve finale Heel Holland Bakt aflevering. Er is weer gebakken in de tent en daarbij vielen een aantal dingen op. En het is de halve finale van Heel Holland Bakt 2017 dus er moet goed gebakken worden. Iedere fout die gemaakt wordt door welke thuisbakker dan ook, moet misschien zijn spullen pakken. Dat wil je niet net voor de finale van volgende week.

Er werden lekkere luchtige Franse Saint Honoré taarten gebakken

Saint Honoré tijdens de halve finale Heel Holland Bakt
Bron: Omroep Max

Er moest met bladerdeeg, soesjes gebakken worden om een goede smaakvolle taart gebakken te maken. Het gebeurde niet heel veel bijzonders. Maar Marjolein was ontzettend zenuwachtig en aan het stressen. Op een gegeven moment waren haar handen zo erg aan het trillen dat het precisie er bijna vanaf was. Ik wilde bijna gaan helpen vanaf de bank.

De jury had niets op de taart van Hans aan te merken, het was een klassieke taart en mooi afgewerkt. Gwenn was aan de vroege kant klaar maar kreeg goede kritieken van de jury. Met een aantal seconden te smokkelen haalde Marjolein op tijd de finish en zag haar taart er geweldig uit. De twist van Ine viel in de smaak, alleen mocht de pistache laag was minder dik van Janny. De bakkers zitten elkaar op de hielen want niemand springt er echt uit en daarmee wordt het de jury niet makkelijk om een duidelijke winnaar van de halve finale Heel Holland Bakt aan te wijzen.

Tijdens de halve finale Heel Holland Bakt werd er een Hongaarse Esterhazy torte gebakken

Esterhazy halve finale Heel Holland Bakt
Bron: Omroep Max

De technische opdrachten van de voorgaande afleveringen waren stressvol maar niet spectaculair. Dat was bij de Hongaarse taart ook zo. Hoe goed en lekker de taart eruit zag, het was niet heel spannend om naar te kijken. Zeker als je kijkt op welk punt je in de wedstrijd bent. Iedereen weet hoe diegene moet bakken, en er staat een taart die eetbaar is.

Hans zijn Hongaarse Esterhazy torte taart was te zoet. Die van Hans slordig maar was wel lekker. Marjolein goed gebakken, de verschillende lagen waren goed en smaakvol. Ine zag er goed uit maar was door de dikke fondant te zoet. Al met al bungelde Hans en Marjolein onderaan tijdens de halve finale Heel Holland Bakt. Want niemand stond echt onderaan, maar bovenaan stond ook niemand. Want Ine en Gwenn hadden beide pluspunten en eindigde gelijk.

Taarten met decoratie beslag

Met de taarten waar decoratie beslag centraal moest staan konden de thuisbakkers laten zien wat zij in huis hadden. De één hield het bij zichzelf en de ander wilde een ode aan de presentator brengen. Het bakken ging de hele aflevering z’n gangetje en dat was niet anders bij het spektakel stuk. De combinatie van smaak en hoe de taart eruit ziet moet in balans zijn. Want je moet bij de beste passen om door te gaan naar volgende week.

Gwenn ging voor de Franse slag en dat was tijdens het bakken te merken. Je hoorde hem fluiten en zingen, alleen was het volgens de jury een beetje afgeraffeld. Daarmee kreeg hij een aantal minpunten, met de smaak van de taart en de Eiffeltoren wist hij pluspunten te scoren. Hans had een ingrediënt aan André van Duin en maakte een boerenjongens taart. Het viel in de smaak alleen vonden Janny en Robert het te vast.

De dames vielen ook op. Want Marjolein had een mooie smaakvolle taart, en een hele hoop ingrediënten waren vers. En dat wist de jury ook erg te waarderen. Ine begon heel goed maar kwam in een noodsituatie omdat er geen slagroom was, haar precieze ideeën komen over op de jury. Maar had plussen en minnen.

De meester bakker van deze week, en vooruit kijken naar de finale

Ine neemt afscheid tijdens de halve finale Heel Holland Bakt
Bron: Omroep Max

Marjolein is de meester bakker van de week en Ine moet de tent helaas verlaten. Daarmee is de halve finale Heel Holland Bakt ten einde, maar gaat het volgend weekend er om spannen. Want wie gaat het vijfde seizoen winnen? Gwenn, Hans en Marjolein krijgen nog drie keer de kans om de jury van de winst te overtuigen. Ik denk dat het gaat tussen Marjolein en Hans gaat. Beide bakken heel erg goed en netjes. Alleen kijkt Hans er op een technische manier naar het bakken en is Marjolein vooral aan het kijken hoe zij het perfect kan krijgen.

Latest Reviews

Ook interessant
De must see Disney shorts op Disney Plus