Televisie blog Review

De hits en missers van het afgelopen televisie week

Deze nieuwe programma’s waren deze televisie week voor het eerst te zien. Waren het missers of hits?

De eerste televisie week van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Ik heb veel tijd doorgebracht om de verschillende televisie programma’s te bekijken. Om ze te rank schikken heb ik de verschillende nieuwe titels onder de missers of juist te hits gezet. Met daarbij de uitleg waarom het programma daar thuis hoort.

Met de nieuwe programma’s bedoel ik de programma’s die begonnen zijn aan het eerste seizoen. Het programma The Story Of My Life reken ik hier ook nog bij omdat het voor het eerst een heel seizoen gaat uitzenden. Welke programma’s heb je de afgelopen televisie week bekeken? En wat waren volgens jou de missers, hits en welke programma’s moesten zich nog gaan bewijzen?

Naar deze televisie programma’s ben ik benieuwd

Dit waren de missers van de afgelopen televisie week

The Story of My Life

Waarschijnlijk is je eerste reactie: ‘Waarom bij de Missers?’. Laat ik het uitleggen want ik heb de eerste twee afleveringen gezien van het eerste hele seizoen van The Story of My Life. Het wordt te snel eentonig en dat had ik al bij het zien van de eerste aflevering. Het ziet er allemaal prachtig uit, en er zit gigantisch veel tijd en energie in. Maar je weet na het zien van de pilot aflevering waar Yolanthe en Wesley in zaten wat je te wachten staat. Het is niet zo verrassend dat je het moet gaan zien.

Boswachter Gezocht

Zoektochten zorgen normaal gesproken voor een programma dat een succes is. Wat Natuur Monumenten wilt doen is een programma maken waarbij de acht verschillende natuur gebieden van Nederland centraal staan. Dat hebben zij samen met SBS6 gedaan en tijdens de eerste aflevering wordt het heel duidelijk dat Natuur Monument in de spotlight wordt gezet. Het voelde te hoog gegrepen om een boswachter te zoeken en een show erbij te maken.
Uiteindelijk moet er één boswachter overblijven om aan het werk te gaan op Texel.

SOS: Mijn vakantie is een hel

Voorgaande jaren was het programma niet bij RTL5 te zien maar bij SBS6. Het programma is verhuisd en daarmee heeft het ook een nieuwe presentator gekregen. Voor RTL5 een nieuw programma waar John Williams samen met Kaj Gorgels mensen helpt om te vluchten van de plekken waar zij verblijven. Er komen allerlei vloeistoffen voorbij die je niet op je kussen of in de gordijnen wilt hebben. Het is heel goed dat John de mensen helpt zodat zij weer kunnen genieten van de vakantie. Maar de manier waarop had anders gekund. De verhuurders komen geblurred in beeld maar zij krijgen wel direct een camera in het gezicht gedrukt.

Little Big Stars

RTL4 is goed is het uitzenden van ‘nieuwe’ programma’s. Zeker als het gaat om programma’s waarbij talent zijn of haar kunsten kan laten zien. Dat gebeurt ook bij het programma dat Najib Amhali presenteert Little Big Stars. Gister was de eerste aflevering en ik moet zeggen dat ik niet heel erg onder de indruk was. Het is een programma waar kinderen voorbij komen die wat kunnen. Wat Najib doet is proberen om de show aan elkaar te praten. Wat hij daar voor gebruikt is de humor waarmee hij normaal gesproken in het theater staat. Alleen voelde dat niet aan als een match, helaas.

Deze programma’s moeten zich gaan bewijzen

Risky Rivers

BNNVARA wilde na het succes van de meest gevaarlijke wegen van de wereld terug komen met een programma dat daar bij past. Dat is Risky Rivers geworden. Alleen moeten de BN’ers varen over rivieren die levensgevaarlijk zijn. In de eerste aflevering zijn Maxim Hartman en Ryanne van Dorst te zien en zij krijgen een cursus van vijf minuten om op de rivier te mogen varen. Alleen vind ik het levensgevaarlijk om onervaren mensen het water op te sturen. Zij krijgen de hulp van een professional alleen wilt dat de garantie niet geven dat het veilig is. Het ligt aan de BN’ers en of zij een klik hebben of het interessant is om naar te kijken.

Kroongetuige

De zaterdagavond van RTL4 is begonnen met de nieuwe programma’s. Na Dance Dance Dance is Kroongetuige begonnen aan de eerste aflevering. Ik heb er al heel wat over geschreven. Alleen kan het programma een groot succes zijn. Voor de Wie is de Mol? fans is er een programma dat een gelijk format heeft. Zo kom je door de maanden wanneer er een stilte is van Wie is de Mol?. Er moet nog veel gebeuren om het soepel te laten verlopen. Daar hebben de programma makers de komende tijd genoeg ruimte voor.

Spreekrecht

Angela Groothuizen is terug met een heftig programma. In Spreekrecht volgt de presentatrice mensen die gebruik maken van hun spreekrecht. Het zijn niet de minste zaken die voorbij komen. Angela presenteert het programma op haar eigen manier en dat kan ondanks de ernst van de zaken soms grappig uit de hoek komen. Terwijl zij het heel serieus bedoeld. Het programma moet zichzelf nog bewijzen omdat het twee kanten op kan gaan. Het is heel goed om te zien dat het spreekrecht helpt om alles een plek te kunnen geven en verder gaan met het leven.

De Hits van het afgelopen televisie week

Hotel Romantiek

Oudere op televisie is een succes dat bewijzen Geer en Goor en het programma De Wereld Rond met 80-Jarigen. Het is leuk om te zien hoe mensen na een bepaalde leeftijd omgaan met het leven. Ga je er wat van maken en hoe pak je dat aan. Zo is het bij Hotel Romantiek ook het geval. Daar nemen de heren van Streetlab en presentatrice Marlijn Weerderburg vierentwintig vrijgezellen zestig plussers mee naar Zwitserland om daar te gaan daten.
De heren van Streetlab weten zo hun eigen draai aan het programma te geven dat zorgt ervoor dat het op een grappige maar toch hele leuke manier gaat.

The Big Music Quiz

Tot dat de talentenjachten weer op de vrijdagavond worden uitgezonden komt RTL4 met programma’s die voor het eerst op de zender te zien zijn. Het thema muziek kan altijd en het past ook heel erg goed bij Humberto Tan. Hij heeft het programma The Big Music Quiz gekregen en wat hij de BN’ers laat doen is liedjes raden. Het concept is heel simpel en ook heel herkenbaar.

Je zet acht bekende Nederlanders in een team en laat ze spellen spelen om punten te verdienen. Ik heb genoten van het programma alleen voelde het voor mij aan alsof het op de verkeerde dag gepland was. Ondanks dat het concept in vele programma’s gebruikt is, vond ik het leuk om naar een programma dat in het teken stond van muziek te kijken.

Holland’s Next Top Model

Holland’s Next Top Model is toe aan de 3.0 versie van het programma en daar hebben de makers een aantal nieuwe elementen aan toegevoegd. Zo zijn er voor het eerst ook mannen in de race om de titel en het modellen contract mee naar huis te nemen. De jury en presentatrice zijn nieuw waardoor het een nieuwe dimensie heeft gekregen. Het draait om de modellen en de twist was nodig om het op een moderne manier te brengen. Ook al was de 2.0 ook al modern het was een beetje roestig.

https://youtu.be/OTBf7B9Mvm0

Johnny Into the Wild

Johnny de Mol neemt voor de twee keer in zijn carrière bekende Nederlanders mee op reis om ze beter te leren kennen. Dit keer zijn er bestemmingen uitgekozen waarbij de reizigers terug naar de basis gaan. Daarbij zien zij ook hoe het is om te leven met zo min mogelijk spullen en middelen. De eerste aflevering met Eva Jinek en haar vriendin Merel Westrik belooft veel goeds. Je ziet hoe zij door Mongolië reizen en daar de persoonlijke kant van de bekende televisie presentatrices zijn.

Latest Reviews