Heel Holland Bakt TV

De kandidaten van Heel Holland Bakt 2017!

Heel Holland Bakt 2017 is klaar om uit de oven gehaald te worden! Dit zijn de thuisbakkers die gaan strijden

Het watertanden kan bijna beginnen met Heel Holland Bakt 2017! Een bomvol seizoen waarbij tien thuisbakkers het tegen elkaar opnemen om de beste thuisbakker van Nederland te worden. Bij het vorige seizoen was André van Duin de invaller van Martine Bijl. Hoe goed hij het ook deed, ik heb Martine gemist. Dit jaar zal André van Duin de thuisbakkers bij staan waar dat nodig is.

Dit jaar zal André van Duin niet alleen Heel Holland Bakt 2017 presenteren. Hij zal ook napraten met de thuisbakkers die naar huis moesten, de baksels van de kijker laten zien, maar vooral de aflevering analyseren in Smaakt naar Meer. Een programma waar de liefhebbers van het programma na kunnen praten over de laatste aflevering.

De jury van Heel Holland Bakt is niets veranderd, want Janny en Robert zullen bij Heel Holland Bakt 2017 wederom heel kritisch gaan kijken naar de baksels die voorgeschoteld worden. Vanaf 3 september laat Omroep Max op NPO1 de lekkerste baksels voorbij komen. Bereid je goed voor op negen weken lang de lekkerste baksels. Waarbij humor, stress en misbaksels niet kunnen ontbreken. Maak hieronder kennis met de tien frisse thuisbakkers die de strijd aan gaan.

Dit zijn de thuisbakkers (van links naar rechts) van Heel Holland Bakt 2017

Omroep Max - Heel Holland Bakt 2017
Bron: Omroep Max

Nico

De Noord-Hollandse en tweeënzestig jarige Nico is een conservatieve thuisbakker. Hij houdt ervan om klassieke recepten te maken en doet dat naast zijn drukke leven als vrijwilliger bij de kerk, fietsen en tennissen.
Mocht je nog iemand zoeken voor een baan in de ICT? Dan kan je Nico aan een nieuwe baan helpen. Hij is werkzoekende en heeft zo’n veertien jaar ervaring in de sector. Het bakker is Nico al van jongs af aan geleerd door zijn vader, want hij was banketbakker.

Maarten

Maarten woont samen met zijn Jolein en zoontje Mels. Het huiselijke bevalt Maarten wel, en meer dan dat hij van te voren had verwacht. Om brood op de plank te krijgen werkt Maarten als Fysiotherapeut, maar toch is hij met zijn gedachten vaak met bakken bezig. Zelfs tijdens het hardlopen.
Door zijn vrienden wordt Maarten een beetje gepest omdat hij zo fanatiek bezig is met bakken. Dat maakt hem niets uit want ook in de Heel Holland Bakt-tent wilt Maarten laten zien wat voor bak kunsten hij in huis heeft.

Hans

De tweeëntwintig jarige Hans is de jonge thuisbakker dat mee doet aan Heel Holland Bakt 2017. Hij is een kat uit de boom kijker en heeft tijd nodig om mensen te leren kennen. Misschien helpt het bakken tijdens de wedstrijden. Wanneer hij thuis is naast zijn studie Technische Bedrijfskunde helpt Hans zijn oma om de lekkerste appeltaarten te bakken. Tijdens het bakken geeft hij zijn eigen draai aan klassieke gerechten. Hans noemt zichzelf: ‘een klassieke bakker met een innovatieve twist’.

Gwenn

Gwenn komt uit Frankrijk, maar kwam op een jonge leeftijd naar Nederland. De Franse keuken inspireert hem het meest en dat zie je terug in de baksels en andere gerechten dat Gwenn maakt. De thuisbakker kan dromen van strakke rijen met precies dezelfde toefjes. Naast het bakken thuis is hij op zijn werk ook met eten bezig, want Gwenn werkt als hoofd klantenservice voor een aantal restaurants in Amsterdam.

Vanessa

De van Curaçao afkomstige thuisbakster Vanessa kwam naar Nederland om geneeskunde te studeren. Anno 2017 is zij al verder als art-onderzoeker, maar Vanessa wilt graag chirurg worden. Wel heeft Vanessa een kleine voordeel op de andere bakkers want zij kan ik stressvolle situaties geconcentreerd blijven werken. Vanessa kreeg het bakken mee van haar oma. Zij heeft heel veel bruidstaarten gebakken, het bakken zin in de genen.

Marjolein

Marjolein is in het dagelijks leven druk bezig als systeembeheerder. Zij woont samen met haar jeugdliefde Jasper en de kater Emiel. Wanneer Marjolein in de keuken bezig is zal je zien dat zij van strakke afwerkingen houdt. Ondanks haar goed voelbare passie is Marjolein volgens eigen zeggen een introverte vrouw. Zij komt los wanneer je over het bakken begint.

Corrie

De doktersassistente bij een polikliniek, Corrie heeft een druk leven. Naast het werk is zij vrijwilliger bij de middelbare school van haar drie kinderen, collecteert zij voor goede doelen en zet zich in voor haar kerkgemeenschap. Corrie is een thuisbakster die zelden twee keer hetzelfde bakt. De inspiratie haalt zij uit verschillende kookboeken dat zij in haar verzameling heeft staan.

Ine

Ine groeide op in Arabie. Zij leerde koken en bakken door de dienstmeiden, en dat zie je terug in de verschillende baksels die Ine maakt. Ook als activiteitenbegeleidster op een dagbesteding komt het koken terug. Daar geeft zij kook- en handarbeidslessen. Ine bakt veel voor haar man bram, zes kinderen en binnenkort haar twee kleinkinderen.
Is Ine een allround thuisbakster omdat zij veel ervaring uit verschillende keukens heeft? Flinke concurrentie voor de andere thuisbakkers van Heel Holland Bakt 2017.

Rik

Rik is veertien jaar getrouwd met zijn man Dennis. Samen runnen zij een luxe schrijfwaren winkel, waar je een pen vanaf tien euro kan krijgen, maar als je wilt ook voor enkele duizenden euro’s kan aanschaffen.
Als Rik gaat bakken wordt hij daar heel positief van. ‘Je bent ergens mee bezig waar jij je creativiteit in kwijt kan, en je maakt er mensen blij mee’ zoals Rik dat zelf omschrijft. Voordat hij een winkel runde was Rik Frans leraar, en daarom heeft de Franse keuken zijn voorkeur.

Heidi

Heidi is getrouwd met John, en het is een zoet inval bij het stel thuis. De kinderen van beide komen vaak op visite. Zij werkt als commercieel medewerkster en past daarnaast één dag in de week op haar kleinzoon Hugo.
Mocht je werk zoeken als commercieel medewerker dan moet je een collega van Heidi worden, want zij bakt zeker één keer per week een taart voor al haar collega’s.

Latest Reviews