De films die in de lijst met lang verwachte animatie films 2020 staan, mag je het komende jaar niet missen!
Bron: Denise Jans & Unsplash

De lang verwachte animatie films 2020

De films die in de lijst met lang verwachte animatie films 2020 staan, mag je het komende jaar niet missen!

Het aankomende jaar zal worden gedomineerd door een lijst met lang verwachte animatie films 2020. Er is voor ieder wat wils, van 2D, 3D of andere CGI films. Met de techniek van tegenwoordig kan veel gecreëerd worden. Lees hieronder welke animatie films je het komende jaar niet mag missen in de bioscoop.

Mocht je op zoek zijn naar andere films die je niet mag missen. Dan heb ik voor de lang verwachte animatie films 2020, lijsten online gezet met horror films en blockbusters. Er is nog genoeg om te lezen en te plannen voor het komende jaar in de bioscoop. Welk van de films wil jij niet missen? Het is een flinke lijst, dus neem rustig de tijd om de verschillende titels te lezen.

Onward

Onward - De lang verwachte animatie films 2020
Bron: GIPHY | Onward

De afgelopen jaren was Pixar vooral bezig om de oude successen in leven te houden. Want er kwamen vooral vervolgen op onder andere ‘Toy Story’ en ‘The Incredibles‘. Daar komt in 2020 verandering in, het is tijd voor Pixar om met nieuw materiaal te komen. De eerste titel dat wordt gelanceerd is ‘Onward‘.

De stemmen die je vooral gaat horen zijn van Tom Holland en Chris Pratt. Waarmee de bekende animatie studio een ander richting op lijkt te gaan. Nu zal de film de nodige humor, emotionele momenten en boodschap bevatten. Vanaf 3 maart zal de titel tussen de lang verwacht animatie films 2020 in de bioscoop te zien zijn.

Trolls World Tour

Trolls World Tour - De lang verwachte animatie films 2020
Bron: GIPHY | Trolls World Tour

Het is alweer vier jaar geleden dat ‘Trolls’ in de bioscoop was te zien. In de tussentijd kon je bij Netflix terecht om een aantal korte animatie films te bekijken. Daar werd onder andere de kerst gevierd of een serie rondom de karakters gecreëerd. Vanaf 22 april is ‘Trolls World Tour‘ te zien in de Nederlandse bioscoop.

Waarin meer muziek genres aanbod komen. In het eerste deel overheerste de pop muziek. Nu krijgen andere genres als rock, jazz, dance etc de kans om zichzelf naar de voorgrond te wurmen. Justin Timberlake en Anna Kendrick kern terug als Branch en Poppy. De twee moeten er voor gaan zorgen dat Barb met haar rock muziek de andere genres het zwijgen op legt.

Scoob!

Scoob! - De lang verwachte animatie films 2020
Bron: GIPHY | Scoob!

Toen de trailer van ‘Scoob!‘ online werd gezet, vertelde ik het blog bericht, dat de live action versies tot mijn favorieten uit mijn jeugd zijn. Nu Hollywood lijkt te draaien om franchises, werd het de hoogste tijd dat Warner Bros iets zou doen met deze klassieke franchise. De eerste stappen worden gezet, door de bekende groep detectives te introduceren met een animatie film. Je krijgt namelijk te zien hoe ze voor het eerst samenkomen en een mysterie op lossen.

Dit keer geen 2D animatie, zoals de klassieke serie liet zien. Maar 3D animatie wat voor een hele andere sfeer weet z zorgen. Ik ben heel benieuwd wat de makers van plan zijn. Mocht dit geen groot succes worden, dan kan je een ware Hanna Barbara universum gaan verwachten. Dat zou de terugkeer van ‘De Flintstones’, ‘The Jetsons’ en ‘Yogi Bear’ betekenen.

The Spongebob Movie: Sponge on the Run

The Spongebob Movie: Sponge on the Run - De lang verwachte animatie films 2020
Bron: GIPHY | The Spongebob Movie: Sponge on the Run

Voor een grote groep mensen is de Nickelodeon animatie serie ‘Spongebob’ een Guilty pleasure om te kijken. toch hoopt Paramount Pictures met ‘The Spongebob Movie: Sponge on the Run‘ de franchise in leven te houden. Op televisie zal het ene na het andere seizoen worden herhaald. Toch kan er meer worden uitgehaald.

De film zal als kick-start fungeren van een ware spin-off serie. Want in de 3D animatie film en serie krijg je een tien jarige Spongebob, en hij gaat naar Kamp Koraal. Wat de voorgaande films al hebben laten zien is een hoop hysterie. Daar zal in de komende film geen verandering in komen. De hysterie is vanaf 27 mei terug in de bioscoop.

Soul

Na het grote succes van ‘Inside Out‘, keren de makers in 2020 terug naar de mens. Dit keer krijg je niet te maken met de gevoelens, maar met de ziel. In de animatie film ‘Soul‘, krijg je te maken met Joe. Zijn ziel verlaat zijn lichaam en door de zoektocht terug, lijkt de passie voor muziek ook terug te komen. Niemand minder dan Jamie Foxx heeft de stem van Joe Gardner ingesproken.

Het kan niet anders dat de makers er muziek in hebben gestopt. Dan was de hoofdpersoon van de film geen muzikant geweest. Zoals ik bij ‘Onward’ al verteld, kunnen de herkenbare Pixar elementen in de film niet ontbreken. Met een lach en een traan zal je door de film gaan. Daarom hoort deze film thuis in de lang verwachte animatie films 2020.

Minions: The Rise of Gru

Minions: The Rise of Gru - De lang verwachte animatie films 2020
Bron: GIPHY | Minions: The Rise of Gru

In 2015 kregen we te zien waar de bekende gele Minions vandaan kwamen. Het einde van de film, werd er een teaser gedropt. De groep had namelijk kennis gemaakt met Gru. Alleen was hij nog een jongetje, dat vooral kattenkwaad en andere kwaadaardige dingen wilde uithalen. In de ‘Despicable Me‘ films krijg je vooral te zien hoe de oude slechterik, zijn leven anders heeft ingericht. Ik wil wel zien hoe Gru een slechterik is geworden.

Tot op heden heeft Illumination Entertainment geen trailer gelanceerd. Steve Carell is terug als Gru en Pierre Coffin heeft de stemmen van Kevin, Stuart, Bob en de andere Minions ingesproken. Dat kan alleen maar voor een hoop hilariteit gaan zorgen. Wordt het vervolg net zo’n succes als zijn voorganger? Want ‘Minions’ haalde meer dan één miljard dollar op. Waardoor dit deel zeker thuis hoort in de lijst met lang verwachte animatie films 2020. Vanaf 24 juni kan het je de film gaan zien in de bioscoop.

Raya The Last Dragon

Tijden D23 Expo in 2019, liet Disney al wat los over ‘Raya The Last Dragon’. Dat het verhaal draait om Raya. In de episch fantasie-avontuur met Zuidoost-Aziatische thema’s, moet Raya opzoek naar de laatste draak Sisu. Het goede aan de film is dat er rekening is gehouden met het verhaal en de achtergrond. Je krijgt dit keer geen typische Amerikaanse stemmen te horen. Want actrice Cassie Steele is half Filipijns. Terwijl Awkwafina heeft een Chinese en Zuid-Koreaanse achtergrond.

De film speelt zich af in een rijk dat Lumandra heet en wordt beschreven als ‘een opnieuw bedachte aarde bewoond door een oude beschaving’. Vijf clans vormen het land van de draak en Raya is vastbesloten de laatste draak te vinden. De verwachtingen zijn hoog, en daarom mag deze titel niet ontbreken in de lijst met lang verwachte animatie films 2020. De film is vanaf 25 november 2020 in de bioscopen te zien.

Wolfwalkers

Misschien ben ik een beetje aan het vals spelen, door ‘Wolfwalkers’ in de lijst met lang verwachte animatie films 2020 te zetten. De 2D animatie komt later dit jaar naar Apple TV Plus. De streamingdienst kan wel een hit en nodige abonnees gebruiken. Actrice Honor Kneafsey zal de stem van Robyn inspreken. En Sean Bean zal de rol van Bill op zich nemen. De animatie film gaat over het volgende:

In een tijd van bijgeloof en magie, wanneer wolven als demonisch worden gezien en de natuur als een kwaad om te temmen, komt een jonge leerlingjager, Robyn, met haar vader naar Ierland om het laatste peloton uit te roeien. Maar wanneer Robyn een wild inheems meisje, Mebh, redt, leidt hun vriendschap haar om de wereld van de Wolfwalkers te ontdekken en haar te transformeren in precies datgene wat haar vader moet vernietigen.

Latest Reviews