Bron: Charles Deluvio & Unsplash

De lang verwachte blockbusters 2020

Welke lang verwachte blockbusters 2020 gaan voor de nodige spektakel zorgen?

De grote filmstudio’s hopen het komende jaar weer met flinke en bombastische films te komen. Van de grote berg met titels zijn er een aantal die voor hoge verwachtingen zorgen. Daarom vandaag een lijst met film titels samen de lang verwachte blockbusters 2020 vormen. Want welke films gaan voor mega omzetten en volle bioscoopzalen zorgen? Je leest het hieronder.

James Bond: No Time to Die

James Bond: No Time to Die - lang verwachte blockbusters 2020
Bron: GIPHY | James Bond: No Time to Die

Het heeft een lange tijd geduurd voor dat Daniel Craig terug zou keren als James Bond. Na een verhuizing naar Universal Pictures is het vanaf 2 april tijd om ‘James Bond: No Time to Die‘ te gaan kijken. De trailer beloofd een hoop actie en een vervolg op de vorige delen.

Naast de acteurs voor de camera als: Daniel Craig, Rami Malek, Lashana Lynch en Ben Whishaw. Ben ik benieuwd wat regisseur Cary Joji Fukunaga met de actie film gaat doen. Hij regisseerde ‘It: Chapter One‘. De verwachtingen zijn hoog en daarom staat de Bond film in de lijst met lang verwachte blockbusters 2020.

Godzilla vs Kong

Godzilla vs King - lang verwachte blockbusters 2020
Bron: GIPHY | Godzilla vs King

Warner Bros is al een aantal jaar hard aan het werken om de ‘MonsterVerse’ van de grond te krijgen. Met in 2017 ‘Kong: Skull Island’ en vorig jaar werd de film ‘Godzilla: King of Monsters‘ gelanceerd. De reacties op de laatste film waren niet al te beste, waardoor de film ‘Godzilla vs Kong’ op de schop moest. De releasedatum dat al stond gepland, kon niet worden gehaald.

Waardoor Warner Bros moest ingrijpen. De releasedatum is nu naar het eind van 2020 verplaatst. Misschien past de film daar beter, en moet zich vanaf 19 november 2020 gaan bewijzen. Ik hoop dat de makers achter de schermen er alles aan doen om de schade te herstellen. Zodat de fans rustig naar de bioscoop kunnen gaan. Ik kan niet wachten, en daarom staat de MonsterVerse-film in de lijst met lang verwachte blockbusters 2020.

Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters: Afterlife - lang verwachte blockbusters 2020
Bron: GIPHY | Ghostbusters: Afterlife

In 2016 wilde Sony Pictures kijken of ze de bekende ‘Ghostbusters‘ franchise nieuw leven konden geven. Door er een volledig vrouwen team erop te zetten en alles om te gooien, konden de fans de film voor de release al niet waarderen. Het aankomende jaar zal moeten gaan blijken of Sony Pictures goud in handen heeft met ‘Ghostbusters: Afterlife‘. De zoon van regisseur Ivan Reitman is bij de film betrokken, net als de acteurs van de 1984 en 1989 films.

Waardoor de fans makkelijker achter de 2020 versie kunnen gaan staan. Er zijn een aantal obstakels op de weg die alsnog voor een totale ontsporing kunnen gaan zorgen. De hele wereld kijkt vol verwachting naar het eerste weekend van de release uit. Want vanaf 9 juli 2020 draait de film in de Nederlandse bioscoop. Daarom zal de film bij vele hoog op de lang verwachte blockbusters 2020 lijst staan.

Mulan

Mulan - lang verwachte blockbusters 2020
Bron: GIPHY | Mulan

Er zijn filmliefhebbers die niets moeten hebben van de lading remakes die Disney al een aantal jaar lanceert. Toch zal de Mouse House voorlopig door blijven gaan, want in 2019 wisten ‘Aladdin‘ en ‘The Lion King‘ flink wat geld in Disney’s portemonnee te zorgen. In 2020 zal daar ‘Mulan‘ bij komen. In de jaren ’90 was de animatie film in China niet zo’n groot succes.

Om China dit keer wel achter de film te krijgen, zijn er flinke veranderingen doorgevoerd. Waardoor de live action versie meer aansluit bij het originele verhaal dan animatie film. Eigenlijk staat de live action film boven aan mijn lijst met lang verwachte blockbusters 2020. Disney zal de film 26 maart lanceren in Nederland.

Tenet

Op film gebied kan je niet om Christopher Nolan heen. Hij heeft een bepaalde stijl waardoor hij een film specialer kan maken. Er wordt goed nagedacht over de verschillende elementen. In 2020 komt hij terug met de mysterieuze film ‘Tenet‘. De trailer zorgde voor de nodige opgetrokken wenkbrauwen en vragen. Wat er ook voor zorgde dat de Nolan fans niet kunnen wachten tot dat het 16 juli 2020 is.

Dan zal de film met als thema’s: internationale spionage, tijdreizen en evolutie in de bioscopen gaan draaien. Waardoor de vergelijking door vele is gemaakt met ‘Inception’. Wanneer de mussen van het dak vallen, kan jij de verkoeling met spanning gaan opzoeken in de bioscoop. ‘Tenet’ kan en mag zeker niet ontbreken in de lijst met lang verwachte blockbusters 2020.

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 - lang verwachte blockbusters 2020
Bron: GIPHY | Wonder Woman 1984

Vele zullen zich af hebben gevraagd, waarom er niet meer superhelden films in de lijst met lang verwachte blockbusters 2020 staan. Dat komt omdat ik meer uitkijk naar de Marvel titels die naar Disney Plus komen, dan naar de bioscoop. Waar ik wel naar uit kijk is ‘Wonder Woman 1984‘. De jaren ’80 blijft hot in Hollywood, waardoor de makers het niet kunnen laten om terug te keren naar toen.

Patty Jenkins en Gal Gadot werkten weer samen aan de ‘Wonder Woman‘ film, met de toevoegingen aan de cast: Kristen Wiig en Pedro Pascal. Toen de eerste trailer werd gelanceerd, kreeg de kijker de nodige actie maar ook vreemde beelden te zien. Want Steve Trevor is terug! Het hoe en wat laat nog even op zich wachten, want je kan vanaf 4 juni terug naar 1984 in de bioscoop.

Latest Reviews