Welke films staan er op de lijst met lang verwachte horror films 2020?
Bron: Neonbrand & Unsplash

De lang verwachte horror films 2020

Welke films staan er op de lijst met lang verwachte horror films 2020?

Het nieuwe jaar officieel begonnen en daarmee is januari van start gegaan. De komende weken zal ik op de blog gaan vooruitblikken op wat er gaat komen. Er zijn verschillende categorieën die een eigen lijst krijgen. Vandaag begin ik met de lang verwachte horror films 2020. Want welke titels mag en kan je het komende jaar niet missen?

The Grudge

The Grudge - De lang verwachte horror films 2020
Bron: GIPHY | The Grudge

In 2004 wilde Hollywood de Japanse horror film ‘The Grudge’ op een Amerikaanse manier uitbrengen. Dat werd gedaan in een tijd, dat er niet direct werd gekeken naar vertegenwoordiging van de herkomst. In de 2020 versie van de horror film is er meer veranderd dan naar de hoofdpersoon. Acteur John Cho is in een film te zien dat bedoeld is voor de horror liefhebbers, namelijk voor zestien jaar en ouder.

Waardoor de makers ook los kunnen gaan en het verhaal eer aan doen. Vanaf 9 januari 2020 is de film, dat tussen de lang verwachte horror films 2020 staat, te zien in de Nederlandse bioscopen. Met achter de camera regisseur Nicolas Pesce, bekend van de film ‘The Eyes of my Mother’, en producent Sam Raimi. Ook wel bekend van de films ‘Don’t Breathe‘, ‘Crawl‘ en ‘Evil Dead’.

A Quiet Place: Part 2

A Quiet Place 2 - De lang verwachte horror films 2020
Bron: GIPHY | A Quiet Place 2

De eerste ‘A Quiet Place‘ was een groot succes en fenomeen in de bioscoop. Waardoor het de film perfect past in de lijst met lang verwachte horror films 2020. Na het zien van de film bleven de kijkers met vele vragen over. Want je stapt in een verhaal waar wat gaande is. Alleen weet je niet hoe het ooit is begonnen of hoe het gaat aflopen. Dit keer gaat moeder Evelyn, gespeeld door Emily Blunt, samen met haar drie kinderen verder.

Over het verdere verloop van de film is tot op heden niets bekend. Wel zou er begin van 2020 een trailer uitkomen. Ik kan niet wachten om opnieuw de stilte te ervaren terwijl de film ‘A Quiet Place: Part 2’ op het grote scherm wordt afgespeeld. Vanaf 19 maart 2020 kan je naar de film met op de regisseurs stoel John Krasinski.

Antlers

Antlers - De lang verwachte horror films 2020
Bron: GIPHY | Antlers

Fox Searchlight brengt in 2020 de film ‘Antlers’ uit in de Nederlandse bioscopen. In de trailer krijg je te zien hoe een lerares uit het stadje Oregon en haar broer, de plaatselijke sheriff, raken verstrengeld met een jonge student die een gevaarlijk geheim herbergt met beangstigende gevolgen. De beelden in de trailer zorgen voor hoge verwachtingen. En staat daarom ook in de lijst met lang verwachte horror films 2020.

Want het monster met het gewei zorgt voor de nodige slachtoffers en blijft er meer maken. Actrice Keri Russell zal ik de hoofdrol van de lerares kruipen. Waarbij er een mysterie moet worden opgelost? Want wat zorgt voor de vele doden? Maar hoe kan het tegen worden gehouden? De film is vanaf 16 april in de Nederlandse bioscopen te zien.

Candyman

Candyman - De lang verwachte horror films 2020
Bron: GIPHY | Candyman

Wanneer Jordan Peele zijn tanden in een film zet, kan je top kwaliteit verwachten. In 2020 zal hij aan de wereld laten zien hoe hij met de klassieker ‘Candyman’ is omgegaan. Dit keer niet als regisseur maar als producent. Tot op heden is er weinig bekend, omdat er nog geen beelden of trailers zijn gelanceerd. Wat wel bekend is gemaakt, is dat Peele het vervolg op de film uit ’92 terug brengt naar Chicago.

Wat Peele in interviews heeft laten weten is dat de film voor hem een groot inspiratie bron is geweest. Het was namelijk één van de eerste horror film waar mensen me een donkere huidskleur goed vertegenwoordigd werden. Zoals het er nu naar uit ziet zal de film een klapper gaan worden. Met de mensen achter de camera en acteurs als Yahya Abdul-Mateen II en Teyonah Parris, hoort ‘Candyman’ thuis in de lijst met lang verwachte horror films 2020.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

The Conjuring: The Devil Made Me Do It -
Bron: GIPHY | The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Na de vele spin-offs als ‘The Nun‘, ‘Annabelle Comes Home’ en ‘The Curse of La Llorona’, is het eindelijk tijd om met een nieuwe ‘Conjuring‘ film te komen. Warner Bros zal 10 september 2020 met ‘The Conjuring: The Devil Made Me Do It’ komen. Het is weer de beurt aan Lorraine en Ed Warren om achter een mysterie aan te gaan. Dit keer zal een andere regisseur plaats nemen op de bekende stoel.

Nu ben ik erg benieuwd wat de makers in petto hebben met het derde deel. Alleen ben ik bang met wat regisseur Michael Chaves met de film gaat doen. Hij heeft van ‘The Curse of La Llorona’ een niet al te beste film gemaakt. Toch kon de film de film niet ontbreken in de lijst met lang verwachte horror films 2020.

Halloween Kills

Halloween Kills - De lang verwachte horror films 2020
Bron: GIPHY | Halloween Kills

Aankomende Halloween kan je niet om Michael Myers en Laurie Strode heen. Beide keren namelijk 29 oktober terug in de Nederlandse bioscopen. De film ‘Halloween‘ in 2018 was een groot succes, zowel financieel als bij de critici. Waardoor een vervolg niet uit kon blijven. In totaal moeten er drie film uit gaan komen, waarvan ‘Halloween Kills’ alweer het tweede deel is.

Mocht alles volgens plan gaan, dan zal deel drie in oktober 2021 in de bioscoop verschijnen.Ook zal David Gordon Green terugkeren. Hij zal de rol van producent en regisseur op zich nemen. Als de makers hetzelfde pas bewandelen als dat in 2018 werd bewandeld. Dan kan het alleen maar een hit worden, en daarom staat de film n de lijst met lang verwachte horror films 2020.

Latest Reviews

Ook interessant
Nieuwe titels vanaf juli op Netflix