Movie banner

De meest bezochte films van 2017 wereldwijd

movie banner small

Deze filmstudio’s wisten de meeste mensen naar de bioscoop te krijgen. Want dit zijn de meest bezochte films van 2017

Het afgelopen jaar wisten de verschillende filmstudio’s flink met elkaar te concurreren. Of zij dachten dat de concurrentie groot was. Want het bleek dat er door een aantal studio’s werd gedacht dat zij het succes in handen hadden. Hoe goed de studio’s roepen het beste te zijn, er is maar één manier om erachter t komen. Want de wereldwijde box office heeft de keiharde cijfers. Hieronder een overzicht van de grote studio’s en de meest bezochte films van 2017.

Filmstudio Buena Vista oftewel Disney stond boven aan de lijst met meest bezochte films van 2017

Disney staat boven aan de lijst met meest bezochte films van 2017
Bron: GIPHY | Disney staat boven aan de lijst met meest bezochte films van 2017

De grootste studio op dit moment is Disney, met alle verschillende franchises hebben zij de wereldwijde box office gedomineerd. Ook al was dat soms op het randje toch hebben zij een enorm bedrag binnen weten te halen. De film titel die boven aan stond was van live action versie van ‘Beauty And The Beast‘.

Daarnaast hebben de Marvel films ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2‘ en ‘Thor: Ragnarok‘ het heel goed gedaan. De fans blijven achter de films staan en gingen massaal naar de bioscoop om de verschillende films te bekijken.
De films ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales‘ en de recent uitgekomen ‘Star Wars: The Last Jedi‘ zitten op het randje van de top 10.

Ondanks dat er een backlash lijkt te ontstaan naar de laatste ‘Star Wars’ het heeft wel flink wat geld opgeleverd. De ‘Pirates’ films waren gered door de het flinke bezoek in Europa. De Amerikanen liepen er niet warm voor, waar dat precies aan ligt is niet duidelijk. Of het met Johnny Depp of de film zelf is, dat ligt ergens in het midden.

Universal heeft het moeilijk, toch staat de studio hoog in de meest bezochte films van 2017

Universal staat hoog met 'The Fate And The Furious' en 'Despicable Me 3' in de meest bezochte films van 2017
Bron: GIPHY | Universal staat hoog met ‘The Fate And The Furious’ en ‘Despicable Me 3’ in de meest bezochte films van 2017

De filmstudio Universal heeft het moeilijk. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om daar verandering in te brengen. Wat wel heel goed gescoord heeft in Europa en Azië is ‘The Fate Of The Furious‘. Het was het zevende deel van de franchise en er komt nog veel meer aan.

Daarnaast doet de aangekochte animatie studio Illumination Entertainment het ook heel erg goed met ‘Despicable Me 3‘. Want de Universal titels staan op de tweede en derde plek van meest bezochte films van 2017. En dat heeft voor de studio flink wat geld in het laatje gebracht.

Sony en H Collective lijken verdwaald in de lijst met meest bezochte films van 2017

Sony en H Collective wisten zich in de top 10 met meest bezochte films van 2017 te wurmen
Bron: GIPHY | Sony en H Collective wisten zich in de top 10 met meest bezochte films van 2017 te wurmen

In mijn favoriete lijst met films van het afgelopen jaar vindt je ‘Spider-Man: Homecoming‘ van Sony. De film heeft met samenwerking van Marvel goed gescoord. Daarmee heeft het een nieuwe start en boost gegeven aan de Spider-Man franchise. Toch lijkt het de enige film te zijn waarmee Sony het in 2017 heel goed heeft gedaan.

Ook vindt je de film ‘Wolf Warrior 2’ van H Collective in de top 10. Het is een Chinese film dat in China record na record brak. Het heeft ontzettend veel geld opgehaald en hele goede prestatie. De komende jaren zal er zeker een verschuiving gaan plaats vinden. Want de Chinese box office blijft groeien en is nu gelijk aan die van Amerika.

Deze titels vallen net buiten de top 10 van meest bezochte films van 2017 wereldwijd, toch zijn ze een vermelding waard

Logan, Justice League en It staan net buiten de top 10 meest bezochte films van 2017
Bron: GIPHY | Logan, Justice League en It staan net buiten de top 10 meest bezochte films van 2017

De film en remake van ‘IT‘ wist in september 2017 record na record te verbreken. Normaal gesproken is het een rustige film maand waar iedereen zich vooral focust om weer aan het werk te gaan. Toch wist Warner Bros op een elfde plek te eindigen. De film heeft het heel goed gedaan. En staat op een eerste plek met meest verdienende R-rated of horror film.

Achter de griezelige clown staan de superhelden ‘Justice League‘ en ‘Logan‘. Het einde van de superhelden genre is nog niet in zicht en de komende jaren zal je een mix aan genres voorbij zien komen. Ook al zal Disney’s aankoop van 21st Century Fox ook een verandering met zich mee brengen.

Latest Reviews