Bron: Karen Zhao & Unsplash

De meest underrated films 2019

Niet alle films werden door een groot publiek bezocht, dit zijn de meest underrated films 2019!

Een tijd geleden deelde ik de lijst met ‘overrated movies 2019‘. Waarin de filmtitels stonden dat te veel werden besproken, terwijl deze titels dat niet waar hebben gemaakt. Er zijn natuurlijk ook genoeg films uitgekomen in 2019, waar te weinig over werd gesproken of geschreven. Deze verdienen een eigen lijst. In dit blog bericht krijg je de meest underrated films 2019 te zien. Want welke films verdienen het om mee te worden gezien of besproken?

Alita: Battle Angel

Niet alles aan Alita: Battle Angel is perfect
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Alita: Battle Angel

Robert Rodriguez en James Cameron wilde een anime strip tot leven laten komen op het grote doek. De film ‘Alita: Battle Angel‘ zou één van de eerste live action versies zijn, dat wel met succes werd gelanceerd. Dat was helaas niet het geval. De verwachtingen waren niet hoog, omdat de lancering van de film meerdere malen werd uitgesteld.

Toen de makers het publiek dat wel ging, wist te verrassen met geweldige speciale effecten en een wereld waarin je kan verdrinken. Samen met de actie, moet de film zichzelf al kunnen verkopen. De film ‘Alita: Battle Angel’ werd gelanceerd rond Valentijnsdag, waardoor de kansen op een succes al snel afneemt. Mocht je de film nog niet hebben gezien? Ga dat zeker doen.

Crawl

Gaan de alligators en de acteurs goed samen?
Bron: © 2019 Paramount Pictures Corporation. All rights reserved & Filmdepot | Crawl

Wat gebeurd er als je en orkaan over Amerika laat gaan, waardoor een dorp vol loopt met een hele hoop alligators? De makers van de film ‘Crawl‘ moeten deze vraag in hun hoofd hebben gehad. Het was niet de grootste film van de afgelopen zomer, want Disney zat Paramount Pictures in de weg. Dat wilt niet zeggen dat je één van de meest underrated films 2019 mag missen. Want de film heeft genoeg te bieden om alsnog te gaan kijken.

Deze blockbusters heeft een klein budget, waardoor de makers op een creatieve manier te werk moesten gaan. Er zijn geen eindeloze locaties, maar dat geeft ook niet. Je krijgt genoeg actie en spanning gedurende de film, zodat je hartslag zeker om hoog gaat. Daar komt bij dat de acteurs Barry Pepper en Kaya Scodelario de film weten te verkopen. Top entertainment vol met alligator actie!

Greta

De regie en producenten laten zien hoe rijk een film kan overkomen
Bron: The Searchers & Filmdepot | Greta

De film ‘Greta‘ hoort zeker thuis in de lijst met meest underrated films 2019. Actrices Isabelle Huppert en Chloe Grace Moretz weten de rollen perfect neer te zetten. Je gaat met het karakter van Chloe Grace Moretz meeleven, en hoopt dat ze een keer flink kwaad wordt.

Waardoor het acteer werk van Isabelle Huppert alleen nog maar beter wordt. Haar karakter is de slechterik van de film. Het acteerwerk is goed en soms te subtiel, waardoor je soms twijfelt aan de kwaadaardigheid van Greta begint te twijfelen. De momenten waarop zij haar masker af doet, zijn geweldig en griezelig tegelijkertijd.

Ready Or Not

Ready Or Not -
Bron: © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved & Filmdepot | Ready or Not

Na de horror films ‘Escape Room’ en ‘Truth Or Dare’ zag het grote publiek weinig kans om naar de film ‘Ready or Not‘ film te gaan. Een horror film waar een spelletje finaal uit de hand kan lopen. Zelfs zover dat mensen het met dodelijke afloop moet bekopen. Gelukkig nemen de makers zichzelf en de film niet te serieus, want naast de horror zit er ook nog humor in.

Waardoor ‘Ready or Not’ een film is waar spanning en ontspanning hand in hand weten te gaan. Tussen de verschillende remakes en reboot is dit een idee dat voor een relaxte avond op de bank kan zorgen. Actrice Samara Weaving draagt de film en weet de emotie van de film lekker aan te dikken. Genoeg redenen om de film alsnog te gaan kijken.

The Farewell

De clash tussen de oosterse en westerse culturen is voelbaar in de gehele film
Bron: The Searchers & Filmdepot | The Farewell

Veel mensen zullen de film ‘The Farewell‘ niet hebben gezien. In de film wordt Engels en Mandarijn gesproken, wat voor veel mensen een reden kan zijn om niet te gaan kijken. Waarom je de film uit de meest underrated films 2019 moet hebben gezien? De film laat de grote verschillen tussen de Westerse en Oosterse cultuur zien. Met de nodige drama en humor.

Het ene moment zit je lachend op de bank, terwijl een scene later er een traan over je want rolt. Dit alles wordt op een hele goede manier gedragen door Awkwafina. De actrice is aan het doorbreken, en was eerder te zien in ‘Crazy Rich Asians‘ en ‘Ocean’s 8‘. In 2021 zal ze haar eerste stappen zetten in de Marvel Cinematic Universe, namelijk in de film ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings‘.

Brittany Runs A Marathon

Brittany Runs A Marathon is voorspelbaar maar verveelt geen seconden
Bron: The Searchers & Filmdepot | Brittany Runs A Marathon

In Nederland was de film ‘Brittany Runs A Marathon‘ in een aantal bioscopen te zien. Toch is de film al een tijd zien bij de streamingdienst ‘Amazon Prime Video’. Dat de kans nog kleiner maakt dat een heel groot publiek de film heeft gezien. Daarom hoort deze film thuis in de lijst met meest underrated films 2019. Actrice Jillian Bell speelt het waar gebeurde verhaal.

Want de regisseur van de film verteld het verhaal van zijn oude kamergenoot. Terug naar Bell, want je kent haar van de verschillende komedie rollen. Waarin ze een over de top rol neerzet. Dit keer wordt de balans gezocht, met de nodige komedie waar nodig. Voor de kijker kan dit verhaal heel herkenbaar zijn. Want het is van alle tijden, generaties en geslacht.

Rocketman

Bron: ©2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved & Filmdepot | Rocketman

Wanneer er een gigantisch succesvolle muzikale film in de bioscoop draait, kan het lastig zijn om als nieuwe titel een publiek te vinden. Bij ‘Rocketman’ was dat zeker het geval, want ‘Bohemian Rhapsody‘ lag nog vers in het geheugen van de bioscoop bezoeker. Daarbij leek de films in grote lijnen op elkaar. Als je kijkt naar de karakters, het draait om een homoseksuele zanger, hij probeert de eerste stappen te zetten in de muziek industrie. Daar komen de nodige tegenslagen en verslavingen bij.

Wat voor de nodige iconische muziek heeft gezorgd. In ‘Rocketman‘ kon acteur Taron Egerton een andere kant van zichzelf laten zien. Het was wel bekend dat hij kon zingen. Zeker na zijn inbreng bij de muzikale animatie film ‘Sing’. De aanpak van het verhaal was anders, met de ondersteuning van Elton John zijn muziek. Helaas staat de film in de lijst met meest underrated films 2019. Ben je toe aan een muzikale film? Ga ‘Rocketman’ dan zeker kijken!

Latest Reviews